Segmen puanbee : review blog cthoney

yuhuu meh rapat-rapat , nak review blog lagi nih biasa lah kan program blog puanbee , menreview blog kadang2 rajin….kadang2 malas..heee tapi skrg rajin ….korang nak di review ? klik sini untuk tengok syarat-syarat yer 🙂

Kali in blog yang menjadi mangsa ialah ct honey , nih spesis bee jugak nih , tapi bee lebah dia madu hakhak..di blog ct bee paling suka lepak tengok2 tutorial quilt walopun bee tk buat haa..tengok je…suka tengok rajin ct nih , korang patut jengan blog ct ..Meh tengok tutorial beg jeans ranggi di blog ct ..bestt lah 🙂
Header ct , erm mungkin ct boleh adjust header tu biar sama saiz degna lebar blog , bee agak-agak leh lebar blog ct 1000px , so ct boleh lah buatkan saiz header tu 980px nampak lebih ngancem gitu ,

Blog ct nih 3 kolum yer kiri kanan sidebar , sebenarnya tak bagus untuk seo , banyak kali bee pesan dalam review sebelum ni jika pentikngkan seo tukar tapi kalau tak kisah sangat seo tu tak pe hehee…sebab bukan semua orang mengejar seo kan …
ini pulak alexa ct ..wow masih jauh lagi , erm tapi tak boleh nak dikatakan apa lah blogspot memang begitu tapi jika kena caranya blog ct boleh juga tersenarai dalam carta tu mungkin 2000 dalam malaysia …

Bee cadangkan ct baca dan praktikkan :

1- apa itu alexa ranking
2-cara daftar alexa
3-cara masukkan meta tag ke dalam theme blog
4-cara buat sitemap di blogspot

sitemap , adalah sesuatu yang sangat penting yer 🙂 sitemap ibarat penunjuk blog , apa yang penting sitemap nih google suka…

hurm berat blog bee tak boleh cek sayangnyaaaa…sbb bee dah limit so ct boleh lah cek sendiri , jika nak edit apa-apa supaya tidak terlebih had kan , boleh cek di iwebtool speed test

selain dr itu bee rasa blog ct dah menawan dah , heee

sekian 🙂

About puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.
This entry was posted in By Puanbee and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Segmen puanbee : review blog cthoney

  1. Lorna says:

    menanti dan terus menanti..
    ekeke ;p

  2. ct N honey says:

    sekarang ni ct ada masalah la pbee.header tu ct dah tukar saiz nya,dia tak nak gak ddk tengah2.ada ke jumpa tutorial yang boleh suruh dia ddk tengah2?…tolon..

  3. kaka1407 says:

    sy bru je review blog ni hari tu…hehe…

  4. ct N honey says:

    minggu lepas dia review,ct pun ada baca gak pasal tu di blog lain…sekrang ni sedang fikir2 nak makeover balik blog la ni…

  5. mummy says:

    hemmm bagus puan ni…dok kat umah serba serbi tahu..hemmm bulsn depan saya naikkn pangkat yer…Manager Burger…

  6. nza says:

    sambil baca smbil klik link tu..nk blajar cari brdikit2…hi…

  7. ct N honey says:

    terima kasih pbee ye….pasal 3 kolum tu mmg ct nak tukar,masa je…x de,….sekarang ni nak cuba buat yang pbee cadangkan tu…hrp2 berjaya….tq