Segmen Bersama Puanbee.com : Review Blog

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

:):):)Segmen review akan berlangsung selagi ada permintaan , dan blog korang akan di review mengikut ketentuan masa lapang puanbee, ok tak ???:):):)
Salam Bahagia Semua 🙂
Setelah berfikir dan berfikir dan berbincang bee nak adakan satu segmen untuk blog puanbee.com , oleh kerana bee nih blogger sepenuh masa maka bee banyak masa terluang yang boleh digunakan untuk beramah tamah dengan blogger-blogger lain..

Siapa nak join segmen bee ? boleh lah tinggalkan url blog korang di tempat komen ini sahaja, jangan shoutbox tu yer..bee buat-buat tak nampak nanti tak tau..Kenapa mesti ada syarat begini ?? Disebab kan bee pernah buat review blog ni di blog lama ) bee jadi dah ada pengalaman dulu bee review je blog sesiapa pun yang menjadi follower bee , bee anggap hadiah buat follower tapi ada yang suka dan ada yang tak suka jadi lebih lah baik bee buat syarat begini , siapa yang nak di review bee review kalau tak nak tak perlu lah bee review kan ? blogger lain tak sakit hati dengan bee dan bee pun tak de lah rasa bersalah sangat 🙂

tag2

Syarat penyertaan adalah :

 

1- Terbuka kepada follower puanbee.com sahaja.
2- Buat satu entry bertajuk “segmen bersama puanbee.com”
3- Letakkan banner di atas dalam post dan juga di sidebar korang sehingga blog korang di review , kalau selepas blog korang dah di review korang nak buang banner di sidebar tu okey bee tak kisah ! 🙂
4 -Tulis je lah apa-apa pun dalam post tersebut tak kisah.
5 – Yang paling penting korang setuju untuk bee menyentuh apa-apa sahaja yang bee rasa perlu di betulkan dalam blog korang.Kalau tak setuju baik jangan demi kesejahteraan bersama 😛

Kriteria yang menjadi taruahn bee untuk menreview blog korang

1- kedudukan widget/gambar
2 -speed blog dan alexa ranking bee akan serta kan tips sekali.
3- Post korang terdahulu yang bee rasa menarik dan patut di ketengah kan.

okey itu saja kalau nak tengok contoh boleh geledah blog bee di bahagian sitemap banyak dah yang bee review sebenarnya , tapi ini blog baru kita mulakan baru , segalanya baru..

ingat namaku bee , bukan a, bukan c , dan bukan d..haha terima kasih pada akk k-poh..

Senarai perserta :

1-!
2-!
3-!
4-!
5-!
6-!
7-!
8-!
9-!
10-!
11-!
12-!
13-!
14-!
15-!
16-!
17-!
18-!
19-!
20-!
21-http://cetusanhati.com/personal-life/segmen-bersama-puanbee-com
22-http://miowmanja.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html
23-http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2011/03/salam-yuhooolss-wahh.html
24-http://www.rafinamimi.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html
25-http://threeq-threeq.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html
26-http://unmebecomeus.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html
27-http://pondokkecilku-ibu.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom-review-blog.html
28-http://sembangkemass.blogspot.com/2011/04/segmen-bersama-puanbeecom.html
29-http://cahayamata123.blogspot.com/2011/04/segmen-bersama-puanbeecom.html
30-http://puanbee.com/segmen-puanbee-review-blog-lorna/
31-http://www.tetikusrusak.net/segmen-bersama-puanbee-com/
32-http://cekedismanis.blogspot.com/2011/05/segmen-bersama-puanbeecom.html
33-http://misslyzeer.blogspot.com/2011/08/segmen-bersama-puanbeecom-review-blog.html

Comments

  1. masih buka lagi ke segmen review blog ni puan bee?

  2. OK, PB. Akhirnya Sya join. 😀

  3. kak bee. jgn lupa baca review saya yer…

  4. PN, tak tahu nape, Sya dah copy code untuk banner tu, tapi tak keluar pun banner tu kat sidebar blog. napa ek?

  5. lagi 4 belog baru belog syada direview ke… heee 🙂

  6. Salam PB,

    Saya da cube letak banner tu kat sidebar. X jadi la..

  7. wow…memang mendapat smbutan mnggalakkan…kompom akak bleh masuk calon blogger popular…haha…

  8. nak join jugak.

    http://cahayamata123.blogspot.com/2011/04/segmen-bersama-puanbeecom.html#more

    terima kasih.tp pic banner kat side bar x kuarlah.mcm url image tu dah hilang di tapak asalnya:(

  9. MUMMY KONPIUSLAH BEE OI NI REVIEW YANG MANA PLAK??HARI TU DAH REVIEW KER BLOG MUMMY??YANG NI SECOND REVIEW KER?

  10. Firdaus Kasim :

    puan, blog sy dah review? hehe

    This is my latest entry :
    Blogger Popular Sombong?

  11. 2 mggu lg insyaAllah blog Lorna ada makeover…so nnt bee wajib review wokei ;p
    paksaan nih…ekekeke….

    • wow sapa make over tu lorna ? haha kalau make over mesti lah cantik dn perfect kan 🙂

      • tak tentu lagi cantik ke idak ;p memasing yer mata yg memandang kan 🙂
        ehehe….nk wat sendiri idak ler tp hrp dgn bantuan yg pakar sket leh memuaskan hati Lorna nih ;p
        ok bila dah ready nnt, sila pn bee review ya!
        nk dgr gak komen2 dr pn bee kita yg rajin neh…

  12. http://sembangkemass.blogspot.com/2011/04/segmen-bersama-puanbeecom.html

    blog cabuk saya sudah join segmen dengan puan!!yeah!!

  13. kak bee, nak tya, camna nk buat related post kat bawah entri kita? hmmm

    sy budak baru…. masih lemah~

  14. reviewla plak blog yang hampeh ni bee..sobsobson dah melutut kat kaki dah nie..tolong hamba tuan hamba..

    • huhu jangan melutut weh mummy nanti hilang comey hehee..tk per bee review cepat buat post n submit sini yer..bee review tp kena tunggu lah ramai tu , bee kena adil hehee…leh jadi PM tak wee..

  15. full time blogger ye?? bestnya .. mesti puan bee byk masa, kan. kakchik ni terkial2 mencari masa berblog. jeles arr kat full time blogger nih. hihi

    • full lh jugak selain aktiviti di rumah blogging je kerjanya sampai kombang montot nih byk duduk kihkih..kak cik kan kerja lain lah ceritanya…

  16. as salam, Sori lambat sikit joint. Boleh terima lagi ker?
    http://threeq-threeq.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html

  17. fuhhh! ramai tu. jenuh gak nak review. Sepanjang tahun tak abis tu

  18. Salam ya Puan Bee…

    Saya berminat nak join segmen ni. Nanti jemputlah jenguk ya ke blog saya yang tak seberapa itu…:)

  19. mrs.sabri :

    entri siap..!! hehe.. SEGMEN BERSAMA PUANBEE.COM

  20. Ali ridha :

    bab reviu ni aku bukan la pakar sangat.
    tetapi kalau nak cuba tu.boleh juga
    la sekali-sekala tu.

  21. mrs.sabri :

    sempat ke tak nak join ek..esok nak buat entry..hehehe

  22. kak, jom tukar banner nk?

  23. @: orait, skrg juga sy langgan yew kak

    Tips Menghilangkan Rasa Takut Tengok Cerita Hantu

  24. menarik…cik sue dah join Puan Bee… =D

  25. dah join kak bee!

  26. hi puan bee, lana pun join yer

  27. saya dah join segmen nie. 😀
    sila review ea akak..

    http://syuesyada.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html

  28. salam..puan bee…sy join da segmen ni…malu ade kot..huhu salam

  29. hudahassan ^^ :

    hda nak join !! ngeee ~

  30. No 14 ! hee.. thanks puan

  31. salam kak bee..
    mcm menarik je..tp skrg tak sempat nak buat posting..
    dah ada masa skit lg sy join ye..
    smpat ke kak bee buat review utk smua blog ni? 🙂

    • sempat je adele, hee jangan lambat2 sgt tau nanti kalau ramai kak bee stop dulu segmen ni, nampaknyer penyertaan makin bertmbah 🙂

  32. Nak join jugak 🙂

    http://mairasukacgl.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html

    Blog review – my main blog

  33. Ini permaisuri lebah,lambat lah nak join segmen ni…..

  34. mamayung tak reti la Bee.tu la kena cari tok guru nih…he3…

    http://ainputeri.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html

  35. Puan Bee, saya teringin sangat nk join.. saya dah buat entri.. sila review blog saya ya

    http://firdauskasim.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom-review-blog.html

  36. sempat lagi ke cik sakura join ni
    makasih puan bee bagi peluang

    http://cikbungasakura.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html

  37. alrite akak… Saya dah join dah…tak sabar nak kena review ni…hehe…ni link entri saya..

    http://bloghazmin.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html

  38. he3..sori Bee.tu la teruja sangat.

    http://ainputeri.blogspot.com

  39. akak, berminat la nak join segmen review ni…tapi blog saya takda header lagi…
    tak reti sangat nak buat…boleh join tak? hehe..

    • eh header tk jadi masaalah mana ada syarat kena ada header tu , join je akk nak review blog tu apa yg sesuai di letak dan tak sesuai di letak kalau semua ok akk akan tolonbg promot blog je lah! heee

  40. PnBee,,
    takde pun Malware kat sini.. redah ajela..
    nak join jugak!!

    http://nurhafiz2009.blogspot.com

    ALL IN ONE

  41. as salam akak…nak join jugak boley

    http://pancarobadunia.blogspot.com/

  42. hyee kak…………
    saya pun nk join jugak laaa..
    saje jek nk promote blog yg kerdil ni..hahaha :p

  43. lin azlina :

    wah..bestnya..nk join jugak nnti…dah xlarat bukak mata ni..hehe

  44. Menarik, tp malulah nak join…huhu

    • alaa kenapa malu pulak ? ish itu kan blog aje..fikir kan bab positif mungkin lepas tahu kelemahan blog kita , blog kita tetiba jer senang nak dapat traffic kan satu bonus tu 🙂

  45. join jugak…

  46. assalamualaikum puan bee
    aufa nak join segmen puan bee boleh ta?
    huhu

  47. kakyong72 :

    nak Bee review blog kakyong72.blogspot.. tp kalo Bee nak sentuh bab alexa tu.. ehehe., x aci lah sbb url lama baru beraksi dlm 19 hari… so far dah berada di rank 1,6xx,xxx.. tunggu 1 bulan lagi… hehhehe…

    • heee kak yong blog honeyvsbee pun sama lah dengan kakyong72 tu tp bee dah 6 angka..tk pe tunggu hujung bulan nih cam mana..

  48. cikpuanhady :

    salam..me join..nak join jugak..leh la..leh la..kikiki..

    ni linknya..tapi autopublish jam 1.54 petang nanti..

    kalau link tak valid gitau ek..thanks..

    Jom skodeng :Notre Belle Histoire

    Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

  49. Mr. Kamikaze :
  50. kak bee…blik klas mlm ni aween siapkan entry tuk join blog review kak bee hokeh!!!.. hehehe….

  51. wahhhhhhhhhhhh…. nk jugakkkK!!!! hehhehe

  52. salam ziarah bee…yes sis nie sumanje..

    Oh ye..
    kalau ada kelapanagan dan sudi untuk singgah tempat sumanje…
    blog Sumanje Disini
    Thanks …
    Happy blogging….from sumanje a new Blogger

    • sue akk kenal ue lagi ler heee…napa lama tk npk ? sorry lah skrg akk guna wp , tk de dashboard kadang2 terlepas nk tengok kawan2 update 🙂

  53. puan kutu :

    Oh puanbee..adakah sy yg prtama join?

    tq yer..:)

  54. kak sya nk join gak blh?… 🙂

  55. echah mashuri :

    wahh…sis beee…huhuh..malu nak join lah.!:)

  56. mommy pun nak join~

  57. macam bes jer..nk join bley kan?kembarmu br dua bulan berblog..masih byk yg perlu belajar..:)

  58. ok ayu bee ambik link yer 🙂

  59. eheheee..thanks banyak wow berita nanti kalau tk lupa akk wat post tentang nih..

  60. orait adele akk tengok nanti hehee

Trackbacks

  1. […] blog kadang2 rajin….kadang2 malas..heee tapi skrg rajin ….korang nak di review ? klik sini untuk tengok syarat-syarat […]

  2. […] kehkehkeh …dah mula puanbee merapu secukup rasa ni…korang yang terasa nak join boleh klik sini , lepas dah submit url tu tunggu je lah ye puanbee akan review ikut suka hati puanbee , tp tk de lah […]

  3. […] saja untuk hari ini..siapa seterusnya ?? dan siapa nak direview ?? klik sini SEGMEN BERSAMA PUANBEE Klik sini ! innity_pub = "f18a6d1cde4b205199de8729a6637b42"; innity_zone = "21986"; […]

  4. […] yang lain jika berminat di review tengok syarat2 disini SEGMEN REVIEW PUANBEE innity_pub = "f18a6d1cde4b205199de8729a6637b42"; innity_zone = "20026"; innity_width = "300"; […]

  5. Segmen bersama puanbee.com | 1 PicTure 1000 sTories...... says:

    […] best kan topic.  Segmen bersama Puan Bee. Ahaks….sebelum saya ngomel panjang2 saya letakkan syarat2 nye kalau nak sertai segmen neh.. […]

  6. Segmen Bersama puanbee.com | CetusanHati.com says:

    […] Moga selamatlah semuanya ya. Kepada yang berminat untk direview blognya boleh melihat page segmen di PuanBee.com. Related Posts:Theme Baru bersama Intrepid@Themocracy.comGood Friends Are Always Close To The […]

  7. Blog review - Puan Bee Dot Com | Blog Berita Online says:

    […] Segmen Bersama Puanbee.com : Review Blog Untuk pengetahuan anda, Puan Bee juga menganjurkan segmen blog Review yang boleh disertai oleh […]

  8. Ayu Jamal » Segmen Bersama Puanbee.com : Review Blog says:

    […] Segmen Bersama Puanbee.com : Review Blog […]

Speak Your Mind

*