Segmen puanbee : review blog cthoney

Segmen puanbee : review blog cthoney

yuhuu meh rapat-rapat , nak review blog lagi nih biasa lah kan program blog puanbee , menreview blog kadang2 rajin….kadang2 malas..heee tapi skrg rajin ….korang nak di review ? klik sini untuk tengok syarat-syarat yer 🙂

Kali in blog yang menjadi mangsa ialah ct honey , nih spesis bee jugak nih , tapi bee lebah dia madu hakhak..di blog ct bee paling suka lepak tengok2 tutorial quilt walopun bee tk buat haa..tengok je…suka tengok rajin ct nih , korang patut jengan blog ct ..Meh tengok tutorial beg jeans ranggi di blog ct ..bestt lah 🙂
Header ct , erm mungkin ct boleh adjust header tu biar sama saiz degna lebar blog , bee agak-agak leh lebar blog ct 1000px , so ct boleh lah buatkan saiz header tu 980px nampak lebih ngancem gitu ,

Blog ct nih 3 kolum yer kiri kanan sidebar , sebenarnya tak bagus untuk seo , banyak kali bee pesan dalam review sebelum ni jika pentikngkan seo tukar tapi kalau tak kisah sangat seo tu tak pe hehee…sebab bukan semua orang mengejar seo kan …
ini pulak alexa ct ..wow masih jauh lagi , erm tapi tak boleh nak dikatakan apa lah blogspot memang begitu tapi jika kena caranya blog ct boleh juga tersenarai dalam carta tu mungkin 2000 dalam malaysia …

Bee cadangkan ct baca dan praktikkan :

1- apa itu alexa ranking
2-cara daftar alexa
3-cara masukkan meta tag ke dalam theme blog
4-cara buat sitemap di blogspot

sitemap , adalah sesuatu yang sangat penting yer 🙂 sitemap ibarat penunjuk blog , apa yang penting sitemap nih google suka…

hurm berat blog bee tak boleh cek sayangnyaaaa…sbb bee dah limit so ct boleh lah cek sendiri , jika nak edit apa-apa supaya tidak terlebih had kan , boleh cek di iwebtool speed test

selain dr itu bee rasa blog ct dah menawan dah , heee

sekian 🙂

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

14 Comments

  1. sekarang ni ct ada masalah la pbee.header tu ct dah tukar saiz nya,dia tak nak gak ddk tengah2.ada ke jumpa tutorial yang boleh suruh dia ddk tengah2?…tolon..

    1. Author

      ct besarkan je saiz tu bg ngam2 dgn layout blog so tk yah nak centerkan lagi dah 🙂

  2. sy bru je review blog ni hari tu…hehe…

  3. minggu lepas dia review,ct pun ada baca gak pasal tu di blog lain…sekrang ni sedang fikir2 nak makeover balik blog la ni…

    1. Author

      hee makeover pun ok ct , apa salah nya sekali sekala tukar mood tp mest nk gambo lebah gak kan.. 🙂

  4. hemmm bagus puan ni…dok kat umah serba serbi tahu..hemmm bulsn depan saya naikkn pangkat yer…Manager Burger…

    1. Author

      hikhik manager tak yah ler mummy skrg pun bee dah manager apa kata mummy lantik bee jd CEO..

  5. sambil baca smbil klik link tu..nk blajar cari brdikit2…hi…

    1. Author

      haa mcm tu lah kak , kira untung bee dh bg link dulu bee pergi baca di blog otai selak page satu2..google sana sini tau hee..

  6. terima kasih pbee ye….pasal 3 kolum tu mmg ct nak tukar,masa je…x de,….sekarang ni nak cuba buat yang pbee cadangkan tu…hrp2 berjaya….tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *