Segmen puanbee : review blog cthoney

yuhuu meh rapat-rapat , nak review blog lagi nih biasa lah kan program blog puanbee , menreview blog kadang2 rajin….kadang2 malas..heee tapi skrg rajin ….korang nak di review ? klik sini untuk tengok syarat-syarat yer 🙂

Kali in blog yang menjadi mangsa ialah ct honey , nih spesis bee jugak nih , tapi bee lebah dia madu hakhak..di blog ct bee paling suka lepak tengok2 tutorial quilt walopun bee tk buat haa..tengok je…suka tengok rajin ct nih , korang patut jengan blog ct ..Meh tengok tutorial beg jeans ranggi di blog ct ..bestt lah 🙂
Header ct , erm mungkin ct boleh adjust header tu biar sama saiz degna lebar blog , bee agak-agak leh lebar blog ct 1000px , so ct boleh lah buatkan saiz header tu 980px nampak lebih ngancem gitu ,
header ct
Blog ct nih 3 kolum yer kiri kanan sidebar , sebenarnya tak bagus untuk seo , banyak kali bee pesan dalam review sebelum ni jika pentikngkan seo tukar tapi kalau tak kisah sangat seo tu tak pe hehee…sebab bukan semua orang mengejar seo kan …
ct alexaini pulak alexa ct ..wow masih jauh lagi , erm tapi tak boleh nak dikatakan apa lah blogspot memang begitu tapi jika kena caranya blog ct boleh juga tersenarai dalam carta tu mungkin 2000 dalam malaysia …

Bee cadangkan ct baca dan praktikkan :

1- apa itu alexa ranking
2-cara daftar alexa
3-cara masukkan meta tag ke dalam theme blog
4-cara buat sitemap di blogspot

sitemap , adalah sesuatu yang sangat penting yer 🙂 sitemap ibarat penunjuk blog , apa yang penting sitemap nih google suka…

hurm berat blog bee tak boleh cek sayangnyaaaa…sbb bee dah limit so ct boleh lah cek sendiri , jika nak edit apa-apa supaya tidak terlebih had kan , boleh cek di iwebtool speed test

selain dr itu bee rasa blog ct dah menawan dah , heee

sekian 🙂

Please follow and like us:
follow subscribe - Segmen puanbee : review blog cthoney0

14 Comments

  • Lorna

    15/04/2011 at 11:26 PM Reply

    menanti dan terus menanti..
    ekeke ;p

  • ct N honey

    15/04/2011 at 8:41 PM Reply

    sekarang ni ct ada masalah la pbee.header tu ct dah tukar saiz nya,dia tak nak gak ddk tengah2.ada ke jumpa tutorial yang boleh suruh dia ddk tengah2?…tolon..

    • puanbee

      15/04/2011 at 9:08 PM Reply

      ct besarkan je saiz tu bg ngam2 dgn layout blog so tk yah nak centerkan lagi dah 🙂

  • kaka1407

    15/04/2011 at 1:02 PM Reply

    sy bru je review blog ni hari tu…hehe…

    • puanbee

      15/04/2011 at 5:11 PM Reply

      tau dah wee..kan akk ade komen 🙂

  • ct N honey

    14/04/2011 at 4:57 PM Reply

    minggu lepas dia review,ct pun ada baca gak pasal tu di blog lain…sekrang ni sedang fikir2 nak makeover balik blog la ni…

    • puanbee

      14/04/2011 at 7:46 PM Reply

      hee makeover pun ok ct , apa salah nya sekali sekala tukar mood tp mest nk gambo lebah gak kan.. 🙂

  • mummy

    14/04/2011 at 10:10 AM Reply

    hemmm bagus puan ni…dok kat umah serba serbi tahu..hemmm bulsn depan saya naikkn pangkat yer…Manager Burger…

    • puanbee

      14/04/2011 at 7:43 PM Reply

      hikhik manager tak yah ler mummy skrg pun bee dah manager apa kata mummy lantik bee jd CEO..

  • nza

    14/04/2011 at 9:39 AM Reply

    sambil baca smbil klik link tu..nk blajar cari brdikit2…hi…

    • puanbee

      14/04/2011 at 7:42 PM Reply

      haa mcm tu lah kak , kira untung bee dh bg link dulu bee pergi baca di blog otai selak page satu2..google sana sini tau hee..

  • ct N honey

    14/04/2011 at 8:31 AM Reply

    terima kasih pbee ye….pasal 3 kolum tu mmg ct nak tukar,masa je…x de,….sekarang ni nak cuba buat yang pbee cadangkan tu…hrp2 berjaya….tq

    • puanbee

      14/04/2011 at 9:08 AM Reply

      oh yer ke , sebab wowo berita dh reviewsebelum nih kan..

Post a Comment