Pola cardigan 1 – Kembang beralun di depan.

Asslamualaikum . Pola buat cardigan ni adalah hasil perkongsian saudari Fadilah Abd Razak di facebook beliau. Saya nak cuba. Jom cuba sama-sama buat.

Terima kasih Puan , Semoga beroleh rezeki di atas perkongsian ini.

Sebenarnya saya pernah buat beberapa kali , cuma bukan versi kebang beralun. Kena cuba ni. Nanti dah ada hasil saya upload disini.

Continue reading

Simple. Diy Sendiri Sarung Tablet Kesayangan.

Tablet samsung saya dah tua. Saya beli pada tahun 2013.. Masih berkeadaan elok sampai sekarang. Dulu – dulu ada meragam sikit-sikit. Tetapi sekali format pada 2013 tu terus elok sampai sekarang. Rezeki sungguh. Tetapi sekarang ni adalah zaman di mana , kau akan rasa kedekut sangat nak laburkan duit untuk beli sarung tab. Biasa nya golongan mak-mak akan rasa begini.

diy ppage

Anak-anak dah letakkan mural di sarung tablet yang lama , tengok pun dah tak lalu. So kita DIY menggunakan kain felt sahaja. Disebabkan tab ni hanya di gunakan oleh anak-anak. Kongsi 4 beradik. So begitulah coraknya. Biar kalau bawa bejalan pun orang tak syak itu adalah tablet. Tips juga ni. Elakkan di ragut. Continue reading