Review Samsung Galaxy tab 2 7.0 oleh seorang pengguna instagram tegar

Pengumuman , pengumuman saya ada gadget baru.. ececeh menayang haha .. bukan lah apa saja nak berkongsi perasaan selepas membeli dan menggunakan samsung galaxy tab 2 7.0 . Perasaan … best kah ?  selepas membeli dan menggunakan hampir sebulan saya dapati ada pelbagai sebab yang membuatkan saya tak suka gunakan tab samsung galaxy 2 ini. Erkhhh!

review samsung galaxy tab 2 7.0

Sebelum ini saya gunakan iPhone4s , dan ya … saya berpuas hati .. semua fungsi senang di gunakan dan gambar nya sangat cantik , mudah untuk di kongsi di instagram. Tak pernah sekali pun iPhone4s itu “hang” ketika hendak menggunakan kamera nya . Serius puas hati bangat.

Selepas saya beli tab samsung ni  , konon-konon memudahkan saya guna kerana iPhone4s kecik sikit dan tab besar sikit. Malang sungguh .. kamera nya selalu “hang” . Saya bawa ke kedai dan taukey kedai menyatakan kamera nya “hang” sebab saya guna instagram. Itu normal katanya … saya macam .. ” eh .. apakah ? boleh ke gitu ?  ” dan saya terpaksa redho .. jangan macam-macam , kang kena babap dengan somi i kang .. haha.

Tetapi bila dah biasa guna , bila tab ini “hang” anda cuma perlu “restart” dan tab akan okay semula. Tapi tu lah melambat kan kerja dan renyah sikit. Leceh….

new gadget samsung galaxy tab 2 7.0

Lepas tu .. kamera nya tak ada fungi auto fokos .. waaaaa .. sakit jiwa den .. asal nak ambik gambar jek kena ejas dulu nak fungsi apa .. ok salah saya tak selidik betul-betul sebelum beli.

Disebabkan tab ni besar sangat , kadang-kadang malas nak jawab panggilan hangit dengan tab ni , sebab itu lah gigihkan diri pergi low yat dan repair handphone N79 tu. Senang keje la .. dan untuk tab pakai simpack 1 malaysia , kemain murah dan puas hati. Nanti la kalau rajin kita cerita lain.

apa kata pengguna samsung galaxy tab 2 7.0

Selain dari kamera contohnya bateri tahan lama , puas hati beza iPhone4s tak tahan dan cepat panas. Sound kuat .. dan senang la nak online di mana-mana , update blog senang juga tetapi applikasi wordpress yang terdapat di samsung tak sama dengan iPhone4s jadi macam susah saya nak sesuaikan diri untuk gunakanya .. Hampir 20 kali cuba buat live update yang berjaya baru dua kali. Satu entri mini forum #sbb2013 dan yang lama di lupa jangan. Sampai ada yang pm di facebook tanya , kejap nampak entri tu , kejap hilang .. apa tidaknya dah tak jadi live update kita delete la ..

Dan …. satu kelebihan samsung galaxy tab 2 7.0 ini adalah senang nak buat video siap ada editor untuk video , nanti saya rajin saya cuba edit dan upload video dengan menggunakan samsung galaxy tab ini ketika saya shopping di GM . Dan selain dari kekecewaan di atas , tak ada apa yang tak best .. senang nak skype , senang nak video call dan senang nak masukkan lagu-lagu jiwang. Kalau orang yang tak gila bergambar macam saya . Samsung galaxy tab ni ok jek ..

Agak – agak jadi cam ne ? layan …  Banyak cerita tertunggak sebab laptop rosak kan ? meh kita maraton update .. Huuu ~ Eh dah baca ke senarai pembaziran dalam hidup ?  Lepas ni tak nak bazir masa dah .. Yo lah tu …

Update 4/2/2013 pada 8:02PM : Setelah sebulan menggunakan nya , kini saya hantar semula ke kilang untuk claim waranty , cip tempat letak simkad tak dapat baca sim kad .. waaaa~ dush dush .. kesepian sebab tak boleh gosip dengan AJK Kiah Propa..

56 Comments

  1. Aina 7 September 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 8 September 2013 Reply
  2. Aina 7 September 2013 Reply
  3. eyany 5 September 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 5 September 2013 Reply
  4. zana 1 August 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 1 August 2013 Reply
  5. nurul 21 April 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 22 April 2013 Reply
    • bukan aku 21 July 2013 Reply
  6. Atie 8 March 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 22 April 2013 Reply
  7. Atie 22 February 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 22 February 2013 Reply
      • nurul 21 April 2013 Reply
  8. muazfaris 14 February 2013 Reply
  9. Hafizul 12 February 2013 Reply
  10. ciklaili.com 10 February 2013 Reply
  11. Aiman Aziz 10 February 2013 Reply
  12. nasir hamzah 8 February 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 9 February 2013 Reply
  13. hairulafiz 5 February 2013 Reply
  14. syamila 5 February 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 9 February 2013 Reply
    • Ummi Hanie 15 February 2013 Reply
  15. syamila 5 February 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 9 February 2013 Reply
  16. syamila 5 February 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 9 February 2013 Reply
  17. Blog Keperawatan 5 February 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 9 February 2013 Reply
  18. Azie 5 February 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 9 February 2013 Reply
  19. iAwani 5 February 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 9 February 2013 Reply
  20. Arrazi 5 February 2013 Reply
  21. fazrol 5 February 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 9 February 2013 Reply
  22. akubiomed 5 February 2013 Reply
  23. zie fauzi 5 February 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 9 February 2013 Reply
  24. papa mifz 5 February 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 9 February 2013 Reply
  25. Denaihati 4 February 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 9 February 2013 Reply
  26. dennis 4 February 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 9 February 2013 Reply
  27. Anuar 4 February 2013 Reply
  28. Ummi Hanie 4 February 2013 Reply
  29. diana 4 February 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 9 February 2013 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.