Susu Apa Pilihan Korang ??

So far susu formula apa yg korang pernah bagi anak korang minum???

dan susu apa yg jadi pilihan..

mungkin dari segi harganya atau keberkesannan nya pada anak korang ???

Hurm bagi aku , mula-mula nak pilih susu tu kan agak susah , sebab..yer lah gaji bapaknya bukan lah mahal sangat orang biasa2 nih kan …

Mula-mula dulu semasa lahirkan baby tu , dia menyusu badan setakat 8 bulan je pastu dah tak nak susu badan  budak-budak nih lain – lain perangai jangan ingat anak no 1 menyusu badan sepenuhnya anak no 2 pun sama , tidak yer …

So masa baby dah taknak susu badan tu , terpaksa lah cari susu lembu orang kata….cari cari banyak jenis kitaorang try satu pun tak sesuai dengan dia , ada jenama yang langsung tak boleh ngam dengan baby , asal minum je naik tompok-tompok merah , bawak lah jumpa doktor …pastu ada jugak yang sakit perut cirit-cirit manjang …badan pun kecil je berat tak nak sangat ..setakat 0.5 gram setiap kali timbang…kerap pulak demam , dah kena bagi vitamin tambahan pulak , jumpa doktor lagi ..doktor cakap bagi vitamin untuk tambah selera ..bagi je lah..siapa nak tengok anak kurus keding ja kan..

Setiap kali pergi ke mall tu , mesti pilih2 susu ..alamak aihhh yang mahal ada..yang murah ada..jadi kalau nak beli tu fikir panjang lah…

Macam mana yer ? nak pilih susu terbaik ..memang lah tak boleh tandingi susu ibu tapi masaalahnya anak tak nak dah susu badan nih…Susu ni satu alternatif lain untuk anak-anak kita membesar dengan sihat dan kuat..

Bab rasa anak aku tak memilih sangat kot , asalkan lemak manis sudah ..hee lagi pun dulu akaknya minum susu biasa-biasa  tu ok je…nih kena tang baby

anak aku no 3 nih manja lebih …so bapak dia kena kerja kuat sikit lah…

susu pilihan puanbee.com

(Banyak nya pilihan susu …..haisshhh…)

Ok bab susu pulak , kandungan susu yang biasa terdapat dalam susu ..ICFOS , DHA ,AAA, KALSIUM , ZAT BESI , VITAMIN A , ARA , SA  , itu semua biasa terdapat dalam semua brand susu yer idok ?

Tapi tengok di kotak mamil gold nih lain sikit …boleh di katakan wow lah …nak di bandingkan dengan kandungan susu biasa nih ..korang perasan tak ? Nak puaskan hati nih , aku call pulak mamil gold careline  center ..huaaa..punya lah besemangat kan …Dan aku berpuas hati dengan penjelasan diberi …

Hurm apa lagi korang ?? bee suka lah dengar mamil gold ada wow! tu..dalam mamil gold ada immunofortis….Aku tertarik jugak kata-kata careline center..Mamil gold terdapat satu kandungan yang paling best katanya…IMMUNOFORTIS ?? macam best je kan ..suka lah dengar immunofortis ni untuk kuatkan sistem imun anak-anak …yer lah dah anak aku tu banyak sangat penyakitnya kan …sistem imun tak kuat lah tu .siapa tak nak anak kita sihat kan….erm rasa macam nak try lah..tapi fikir-fikir cam mahal jer..hakak …eh ko ..Pergi shopping beratus  tiap-tiap bulan boleh pulak ?? erk ?

Bak kata orang di careline tu lah , tak mahal jika di bandingkan dengan

apa yang kita dapat , Immunorfortis menguatkan sistem imun anak-anak , so tak perlu jumpa doktor lagi , tak perlu lah beli vitamin lagi , tak perlu nak paksa anak-anak makan vitamin sampingan kan dah lengkap semua tu ..cer kira balik ?? Pilih lah yang terbaik untuk anak-anak …

 

Nak informasi lanjut ?? call je…

Mamil Gold Careline 1800 38 1038
Club Nutricia website www.dumex.com.my- eh sini boleh dapat sample tau , aku dah hee…free kan!!…

Menulis sesedap rasa jerr !!

 

80 Comments

  1. jesse 27/09/2013 Reply
  2. hannie 10/09/2013 Reply
    • puanbee 10/09/2013 Reply
    • Mar Mansor 27/09/2013 Reply
  3. pn.oda 17/09/2012 Reply
  4. MAr84 17/07/2012 Reply
  5. norliza 21/04/2012 Reply
    • puanbee 21/04/2012 Reply
  6. zack 18/11/2011 Reply
    • puanbee 18/11/2011 Reply
  7. ibu afi 20/10/2011 Reply
    • puanbee 20/10/2011 Reply
  8. juanita 04/06/2011 Reply
  9. achie 21/04/2011 Reply
    • puanbee 22/04/2011 Reply
  10. Anita 20/04/2011 Reply
  11. Mawar Merah 20/04/2011 Reply
    • puanbee 20/04/2011 Reply
  12. ayujamal 20/04/2011 Reply
  13. kakyong 20/04/2011 Reply
    • puanbee 20/04/2011 Reply
  14. Mawar Merah 20/04/2011 Reply
    • puanbee 20/04/2011 Reply
  15. mok&sons 20/04/2011 Reply
  16. syamila 20/04/2011 Reply
  17. nza 20/04/2011 Reply
    • puanbee 20/04/2011 Reply
  18. shark 20/04/2011 Reply
  19. kid 20/04/2011 Reply
  20. aina 20/04/2011 Reply
    • puanbee 20/04/2011 Reply
  21. aween 19/04/2011 Reply
    • puanbee 20/04/2011 Reply
  22. puan kutu 19/04/2011 Reply
    • puanbee 20/04/2011 Reply
  23. cik tom 19/04/2011 Reply
  24. BSB 19/04/2011 Reply
    • puanbee 20/04/2011 Reply
  25. pinky 19/04/2011 Reply
  26. pinky 19/04/2011 Reply
  27. Ummi Hanie 19/04/2011 Reply
    • puanbee 20/04/2011 Reply
  28. mrs.sabri 19/04/2011 Reply
    • puanbee 20/04/2011 Reply
      • mrs.sabri 20/04/2011 Reply
        • puanbee 20/04/2011 Reply
    • puanbee 20/04/2011 Reply
  29. ummiross 19/04/2011 Reply
  30. Nelly 19/04/2011 Reply
  31. mommy nana 19/04/2011 Reply
    • puanbee 20/04/2011 Reply
  32. lost kitty 19/04/2011 Reply
    • puanbee 20/04/2011 Reply
  33. Sumijelly 19/04/2011 Reply
    • puanbee 19/04/2011 Reply
  34. cik sakura 19/04/2011 Reply
  35. ct N honey 19/04/2011 Reply
  36. SobriMansor 19/04/2011 Reply
    • puanbee 19/04/2011 Reply
  37. uLan 19/04/2011 Reply
    • puanbee 19/04/2011 Reply
  38. bEe 19/04/2011 Reply
    • puanbee 19/04/2011 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *