Susu Apa Pilihan Korang ??

So far susu formula apa yg korang pernah bagi anak korang minum???

dan susu apa yg jadi pilihan..

mungkin dari segi harganya atau keberkesannan nya pada anak korang ???

Hurm bagi aku , mula-mula nak pilih susu tu kan agak susah , sebab..yer lah gaji bapaknya bukan lah mahal sangat orang biasa2 nih kan …

Mula-mula dulu semasa lahirkan baby tu , dia menyusu badan setakat 8 bulan je pastu dah tak nak susu badan  budak-budak nih lain – lain perangai jangan ingat anak no 1 menyusu badan sepenuhnya anak no 2 pun sama , tidak yer …

So masa baby dah taknak susu badan tu , terpaksa lah cari susu lembu orang kata….cari cari banyak jenis kitaorang try satu pun tak sesuai dengan dia , ada jenama yang langsung tak boleh ngam dengan baby , asal minum je naik tompok-tompok merah , bawak lah jumpa doktor …pastu ada jugak yang sakit perut cirit-cirit manjang …badan pun kecil je berat tak nak sangat ..setakat 0.5 gram setiap kali timbang…kerap pulak demam , dah kena bagi vitamin tambahan pulak , jumpa doktor lagi ..doktor cakap bagi vitamin untuk tambah selera ..bagi je lah..siapa nak tengok anak kurus keding ja kan..

Setiap kali pergi ke mall tu , mesti pilih2 susu ..alamak aihhh yang mahal ada..yang murah ada..jadi kalau nak beli tu fikir panjang lah…

Macam mana yer ? nak pilih susu terbaik ..memang lah tak boleh tandingi susu ibu tapi masaalahnya anak tak nak dah susu badan nih…Susu ni satu alternatif lain untuk anak-anak kita membesar dengan sihat dan kuat..

Bab rasa anak aku tak memilih sangat kot , asalkan lemak manis sudah ..hee lagi pun dulu akaknya minum susu biasa-biasa  tu ok je…nih kena tang baby

anak aku no 3 nih manja lebih …so bapak dia kena kerja kuat sikit lah…

susu pilihan puanbee.com

(Banyak nya pilihan susu …..haisshhh…)

Ok bab susu pulak , kandungan susu yang biasa terdapat dalam susu ..ICFOS , DHA ,AAA, KALSIUM , ZAT BESI , VITAMIN A , ARA , SA  , itu semua biasa terdapat dalam semua brand susu yer idok ?

Tapi tengok di kotak mamil gold nih lain sikit …boleh di katakan wow lah …nak di bandingkan dengan kandungan susu biasa nih ..korang perasan tak ? Nak puaskan hati nih , aku call pulak mamil gold careline  center ..huaaa..punya lah besemangat kan …Dan aku berpuas hati dengan penjelasan diberi …

Hurm apa lagi korang ?? bee suka lah dengar mamil gold ada wow! tu..dalam mamil gold ada immunofortis….Aku tertarik jugak kata-kata careline center..Mamil gold terdapat satu kandungan yang paling best katanya…IMMUNOFORTIS ?? macam best je kan ..suka lah dengar immunofortis ni untuk kuatkan sistem imun anak-anak …yer lah dah anak aku tu banyak sangat penyakitnya kan …sistem imun tak kuat lah tu .siapa tak nak anak kita sihat kan….erm rasa macam nak try lah..tapi fikir-fikir cam mahal jer..hakak …eh ko ..Pergi shopping beratus  tiap-tiap bulan boleh pulak ?? erk ?

Bak kata orang di careline tu lah , tak mahal jika di bandingkan dengan

apa yang kita dapat , Immunorfortis menguatkan sistem imun anak-anak , so tak perlu jumpa doktor lagi , tak perlu lah beli vitamin lagi , tak perlu nak paksa anak-anak makan vitamin sampingan kan dah lengkap semua tu ..cer kira balik ?? Pilih lah yang terbaik untuk anak-anak …

 

Nak informasi lanjut ?? call je…

Mamil Gold Careline 1800 38 1038
Club Nutricia website www.dumex.com.my- eh sini boleh dapat sample tau , aku dah hee…free kan!!…

Menulis sesedap rasa jerr !!

 

83 Comments

  1. Mat Nor 21 August 2016 Reply
    • puanbeeAuthor 25 August 2016 Reply
  2. Diana yaakub 18 August 2016 Reply
  3. jesse 27 September 2013 Reply
  4. hannie 10 September 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 10 September 2013 Reply
    • Mar Mansor 27 September 2013 Reply
  5. pn.oda 17 September 2012 Reply
  6. MAr84 17 July 2012 Reply
  7. norliza 21 April 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 21 April 2012 Reply
  8. zack 18 November 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 18 November 2011 Reply
  9. ibu afi 20 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 October 2011 Reply
  10. juanita 4 June 2011 Reply
  11. achie 21 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 22 April 2011 Reply
  12. Anita 20 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 22 April 2011 Reply
  13. Mawar Merah 20 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  14. ayujamal 20 April 2011 Reply
  15. kakyong 20 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  16. Mawar Merah 20 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  17. mok&sons 20 April 2011 Reply
  18. syamila 20 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  19. nza 20 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  20. shark 20 April 2011 Reply
  21. kid 20 April 2011 Reply
  22. aina 20 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  23. taufiq arifin aka topimagine 19 April 2011 Reply
  24. aween 19 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  25. puan kutu 19 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  26. cik tom 19 April 2011 Reply
  27. BSB 19 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  28. pinky 19 April 2011 Reply
  29. pinky 19 April 2011 Reply
  30. Ummi Hanie 19 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  31. mrs.sabri 19 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
      • mrs.sabri 20 April 2011 Reply
        • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  32. HanimQatrunnada 19 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  33. ummiross 19 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  34. Nelly 19 April 2011 Reply
  35. mommy nana 19 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  36. lost kitty 19 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 20 April 2011 Reply
  37. Sumijelly 19 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 19 April 2011 Reply
  38. cik sakura 19 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 19 April 2011 Reply
  39. ct N honey 19 April 2011 Reply
  40. SobriMansor 19 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 19 April 2011 Reply
  41. uLan 19 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 19 April 2011 Reply
  42. bEe 19 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 19 April 2011 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.