Persiapan baju raya semudah A,B,C

Salam dan hai .. Ramadan dah bermula , mula lah episod mencari membuat persiapan raya sambil-sambil menunaikan ibadah puasa tu kan .. Mom kan multifuntion .. Dalam satu masa boleh buat macam-macam.

nile 3

TOP BLOUSE PLUS SIZE

Puasa ke tidak , Mom / ibu / mak / mama lah yang bekerja keras dalam membuat persiapan untuk bersahur , berbuka , beribadah dan beraya. Betul tak ?

Dan ini lah saya .. Sebulan lepas saya dah beli baju raya anak-anak .. Tema royal blue dan saya masih belum jumpa baju yang sesuai untuk saya pada waktu tu .. Al-maklum lah orang plus size .. Bukan tak ada baju yang berkenan , bila dah bekenan harga pula melampau tinggi.

Jadi .. Selepas survey jubah di banyak website saya jumpa satu website online yang menjual pelbagai barangan dari baju , jubah , aksesori , beg tangan dan banyak lagi barang lain-lain yang unik dan comel ada menjualjubah plus size ..

Saya beli baju , aksesori , beg dan jubah … Harga baru RM158.40 untuk keseluruhannya berbaloi … Kerana di luar saya jumpa jubah plus size yang sama harga nya dah mencecah RM129 gitu .. So di sini dah untung banyak.

Terus order u .. Seronok sangat shopping terbeli macam-macam la pulak …

Jika tak percaya sila ke NILE.COM.MY  dan lihat sendiri harga jubah muslimah di situ .. Berbaloi sangat.

nile 1

Saya tinggal di Ampang jadi saya pilih untuk 24 Hours Cash On Delivery. Semasa posmen nile.com.my sampai saya keluar menjemput anak balik dari sekolah. Tak sangka .. Abang runner nile.com.my ni akan call dan tunggu sehingga saya sampai.

nile 2

Ini keadaan apabila barangan di terima dari abang posmen. Semalam order hari ini sampai .. Senang sikit , tak perlu tunggu lama jika ambil barang ikut sistem cash on delivery ni.

Bagi kawasan yang jauh dari KUALA LUMPUR . Korang boleh guna servis kurier lain ye

Dengan harga RM158.40 saya dapat beli :

  1. Top blouse – RM32.80
  2. Jubah CHIFFON – RM 69.00
  3. Aksesori rantai – RM3.90 x 2 dan RM 2.20 X 1
  4. Headband – RM3.90 X 3
  5. Beg tangan – RM34.90

Untung sangat sebab dapat banyak barang dengan nilai yang di belanjakan.

nile 4

Dan inilah jubah chiffon plus size tu ye ..dah pakai masa menerima kad laporan anak-anak kelmarin.

 

nile 5

Dan beg tangan , Juga dari Nile.com.my. Trendy kan .. yg paling penting senang nak angkut ke hulu hilir . MURAH ..  penting … kualiti juga ..

nile 6

Sekumpulan aksesori untuk anak dara bertiga , kelihatan 2 rantai dan 2 headband kan ? headband dan satu lagi rantai si laila simpan sendiri kononnya .. Bila tanya balik untuk di ambil gambar , Laila sendiri lupa mana dia letak .. Alahai anak .. Asal bahagia je lah nakkk ..

Jadi keseluruhan cerita , Saya berpuas hati dengan harga dan barangan serta servis yang nile.com.my berikan … Seronok shopping di sana .. Banyak barang comel-comel juga.

nile

 

Tawaran sempena Ramadan , anda boleh dapat ”  FREE DELIVERY ”  dengan pembelian serendah RM48  sahaja @ nile.com.my. Tengok promosi FREE DELIVERY  >>SINI<< 

Jadi jika berminat untuk berjimat dengan cara saya jemput singgah ke nile.com.my berbaloi membeli di sini.

Tak perlu isi minyak kereta, tak perlu letih-letih pergi shopping baju kita .. Lagi-lagi orang macam saya ni. Susah nak shopping pun oii anak ramai ..

Website : www.nile.com.my

Hotlink : 1700-818-400 (panggilan dicas pada kadar biasa)

Email : enquiry@nile.com.my

Comments

  1. Cantik bangat jubahnya..hehe..lagu ni baru raya haaa..haha

  2. Semudah ABC? Ada ongkos mesti la mudah ABC. Hehehe..

  3. seronok shopping raya… 😉

  4. Bagus bajunya tuh, sangat melegakan kalau sudah ada persipan baju hari raya.

  5. bakal terjak nile jugak nampaknya. baju si kecik tak jumpa lagi ni. heh

  6. Menarik juga ni.. Agak2 tak sempat shoping, boleh la terjah website tu.. 😀

  7. wahhh…. cantik2
    pandai sis matching
    siap satu badan siap accessories lg untuk anak
    btw, salam ramadhan sis =)

  8. cun baju tu puan b. hitam buat nampak makin slim n anggun 🙂

  9. Mudah sekarang ..tak perlu keluar rumah..klik klik..bayar..posmen depan rumah hantar barang

  10. wahh awal beli

  11. warna bitu tu cantik bee… kak jie order kasut lagi selepas barang pertama tu sampai….sebab bermaloi dan tak mahal,

  12. tak nampak plus size pun..;)

  13. Bergaya dan melaram sempena Raya nanti. 🙂

  14. Sekarang senang kan…beli online je. Cantik…cantik

  15. ingatkan mak datin mana ler tadi, posing retis gitu…syamim mana? hehe

Speak Your Mind

*