Pembentangan bajet 2016 : 23 Oktober 2015

Pembentangan Bajet 2016 yang bakal dibentangkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang dijangkakan pada 23 Oktober ini, ada perkhabaran gembira untuk rakyat.” Kata Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Razif Abd Rahman. ¬†Entah ye .. entahkan tidak. Berdebar juga saya ni selaku rakyat biasa ingin mendengar perkhabaran gembira untuk rakyat dalam bajet 2016 tersebut.

bajet

Harap kerajaan Malaysia tak terus menerus menekan rakyat. Sungguh tertekan dah sekarang. Tak sesuai nak luahkan tekanan tu di sini. Sama-sama lah kita tunggu pembentangan bajet 2016 ni. Satu lagi , di bidang pendidikan sekolah rendah , harap tak ada lah perubahan drastik lagi. Anak-anak baru nak menyesuaikan diri dengan sukatan pendidikan baru. Minyak jangan lah naik dah. Harap tak ada cukai-cukai lain dah.

Sekian luahan dari ,

Rakyat yang letih dengan kerenah politik negara selaku pengurus kewangan keluarga.

puanbee

Puanbee.com adalah blog peribadi seorang ibu yang di anugerahi anak seramai 5 orang. Allhamdulillah di usia 34 tahun ini anak-anak saya masih bersekolah pelbagai peringkat umur. Di sini saya sebagai admin akan mencoretkan serba sedikit pengalaman dan kenangan bersama keluarga , jika berkesempatan. Semoga pembaca tak jemu singgah dan tinggalkan komen jika terdapat pertanyaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *