Kelebihan domain sendiri

Posted by

– ULANG POST ENTRI –

ERm disebabkan bee mendapat pertayaan dari rafina dan lov you maka bee pun taip lah serba ringkas kelebihan memiliki domain percuma..dan insyallah bee pun akan menukar blog bee nih ke domain berbayar beberapa hari lagi..hikss suka nya..dah dapat kebenaran kan selalu dok join contest tak pernah bertuah nak dapat domain percuma nih…

domain jer lah hosting kemudian kot tunggu duit nuffnang masyukk dulu kalau tak setakat domain jer lah yang mampu pun haa!

Nama url yang pendek, mudah di ingati contoh :

dengan http://puanbee.com mana yang lebih mudah ?

Blogspot percuma boleh di musnahkan oleh pihak admin serta merta tanpa notis manakala domain berbayar tak boleh kerana kita mempunyai hak penuh ke atas domain tersebut.

Untuk jangka panjang jika satu hari anda dah tidak berminat untuk menulis blog lagi anda boleh jual nama domain anda dengan harga yang agak masssyukkk !!! dan nama domain haruslah praktikal dan mempunyai nilai-nilai unik.Setiap domain berbayar lebih mesra SEO berbandinga domain percuma, contoh jika anda menaip sesuatu dan search kebanyakkan artikle dari domain berbayar lebih cepat maka dapat menjana traffic dengan lebih lancar.Domain berbayar menunjukkan kita serius dalam dunia blog dan ini dapat menambah keyakinan pihak pengiklanan.

oh ! Tahu tak apa itu Domain ?

Domain dalah alamat tetap untuk blog anda.. contoh domain www.puanbee.com

manakala adalah alamat sementara blog anda!! contohlah …hehee puan bee tu nama domain bee yang akan datang hokeyyy!!!Sesiapa yang nak beli domain haruslah ringkas , mudah di ingati dah mempunyai nilai2 unik.erm bee pun tk pandai pilih nama so puanbee.com adalah yg paling ringkas.

apa itu Hosting ?

Hosting pula berfungsi untuk menyimpan segala data-data mengenai laman web anda.

Ia akan menyimpan fail, teks, gambar, dan segala kandungan dalam laman web anda supaya boleh dilawati oleh orang ramai.

Domain Dan Hosting mempunyai harga yang berbeza ok…

40 comments

  1. Pingback: Dulu Bee Pun Begitu…Berkenaan Domain dan Hosting | PuanbeeDOTcom
  2. bee bnyk masa nak review n mentelaah bab2 hosting ni or domain..mummy ni mana ada masa nak wat semua tu..hehe baca jerlah blog bee tahulah sikit pasal nie…hehe tapi kalau nak kuar duit tuk beli domain hehe kedekut plak..anyway gudjob bebeh

    1. yer domain saja , hosting nya blogspot atau domain dan hosting berbayar wordpress lain tu 🙂 kalau nk tukar tu tukar je ke wp baru adakelebihan2 lain kalau domain saja tk de 🙂

  3. oh…menarik lah bee

    Tapi dilla nye blog nih sume penuh ngn aktiviti membebel aje..takde fakta ataupun info utk pembaca… so mgkin satu hari nnti insyaAllah dilla akan cube buat ye.. nnti tgu puanbee.com direleasekan baru nak jadik mentee bee mntak tnjuk ajar ^_^

  4. oh begitu ke? mungkin satu hari itu akan tiba juga kepada ku, bee ok la surirumah boleh adap blog sepenuh masa, kita tak boleh, terikat kerja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *