Kelebihan domain sendiri

– ULANG POST ENTRI –

ERm disebabkan bee mendapat pertayaan dari rafina dan lov you maka bee pun taip lah serba ringkas kelebihan memiliki domain percuma..dan insyallah bee pun akan menukar blog bee nih ke domain berbayar beberapa hari lagi..hikss suka nya..dah dapat kebenaran kan selalu dok join contest tak pernah bertuah nak dapat domain percuma nih…

domain jer lah hosting kemudian kot tunggu duit nuffnang masyukk dulu kalau tak setakat domain jer lah yang mampu pun haa!

Nama url yang pendek, mudah di ingati contoh :

dengan http://puanbee.com mana yang lebih mudah ?

Blogspot percuma boleh di musnahkan oleh pihak admin serta merta tanpa notis manakala domain berbayar tak boleh kerana kita mempunyai hak penuh ke atas domain tersebut.

Untuk jangka panjang jika satu hari anda dah tidak berminat untuk menulis blog lagi anda boleh jual nama domain anda dengan harga yang agak masssyukkk !!! dan nama domain haruslah praktikal dan mempunyai nilai-nilai unik.Setiap domain berbayar lebih mesra SEO berbandinga domain percuma, contoh jika anda menaip sesuatu dan search kebanyakkan artikle dari domain berbayar lebih cepat maka dapat menjana traffic dengan lebih lancar.Domain berbayar menunjukkan kita serius dalam dunia blog dan ini dapat menambah keyakinan pihak pengiklanan.

oh ! Tahu tak apa itu Domain ?

Domain dalah alamat tetap untuk blog anda.. contoh domain www.puanbee.com

manakala adalah alamat sementara blog anda!! contohlah …hehee puan bee tu nama domain bee yang akan datang hokeyyy!!!Sesiapa yang nak beli domain haruslah ringkas , mudah di ingati dah mempunyai nilai2 unik.erm bee pun tk pandai pilih nama so puanbee.com adalah yg paling ringkas.

apa itu Hosting ?

Hosting pula berfungsi untuk menyimpan segala data-data mengenai laman web anda.

Ia akan menyimpan fail, teks, gambar, dan segala kandungan dalam laman web anda supaya boleh dilawati oleh orang ramai.

Domain Dan Hosting mempunyai harga yang berbeza ok…

40 Comments

  1. BUATBEST 21 January 2013 Reply
  2. Nisa Greennnpanda 18 September 2012 Reply
  3. zuheir 7 March 2012 Reply
  4. LindaRahim 19 May 2011 Reply
  5. sayacomel 14 May 2011 Reply
  6. mrs.sabri 12 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 12 April 2011 Reply
  7. mummy 12 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 12 April 2011 Reply
  8. puan kutu 12 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 12 April 2011 Reply
  9. titan 12 April 2011 Reply
  10. Lorna 12 April 2011 Reply
  11. Fantastic Ajane 11 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 11 April 2011 Reply
  12. azura 11 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 11 April 2011 Reply
  13. NzA 19 February 2011 Reply
  14. ayujamal 18 February 2011 Reply
  15. DeQdEq 22 January 2011 Reply
  16. PuanBee 5 January 2011 Reply
  17. PuanBee 5 January 2011 Reply
  18. Atika Natasha 5 January 2011 Reply
  19. LyNn'Azlina 2 January 2011 Reply
  20. PuanBee 1 January 2011 Reply
  21. PuanBee 1 January 2011 Reply
  22. Be Simple Beb(BSB) - threeQ 1 January 2011 Reply
  23. Ummi Hanie 31 December 2010 Reply
  24. honeyvsbee 31 December 2010 Reply
  25. honeyvsbee 31 December 2010 Reply
  26. honeyvsbee 31 December 2010 Reply
  27. honeyvsbee 31 December 2010 Reply
  28. luvYOU 31 December 2010 Reply
  29. aNnE 31 December 2010 Reply
  30. maya 31 December 2010 Reply
  31. ch@ 31 December 2010 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.