Kari Kepala Ikan Kampung Attap KL ( Restoran ZK)

Ada orang tu rindu masakkan kari kepala ikan. Hari pertama balik dari Jakarta dia bawa keluarga makan kari kepala ikan di Restoran ZK di Kampung Attap Kuala Lumpur. Kalau dah telanjur singgah KL tu boleh lah pekena kari kepala ikan di sini. Mazidul Akmal Sidek pun pernah tulis tentang kari ni di dalam blog beliau.

Kari Kepala Ikan Kampung Attap KL ( Restoran ZK)

Sedap .. kata suami saya. Dia jarang suka dan puji makanan. Betul-betul sedap baru puji. So boleh guna lah rekomen dari dia kan. Suami cakap dari awal restoran ni di buka , dari kedai lama di sebelahnya yang menggunakan zink tu lagi , suami dah jadi pengujung setia. Saya ?? kurang gemar kedai ala-ala mamak.

Kari di buat menggunakan kepala ikan merah.

LOKASI : No. 76, Jalan Kampung Attap, 50460 Kuala Lumpur. Contact: 03-22739786

LOKASI : No. 76, Jalan Kampung Attap, 50460 Kuala Lumpur. Contact: 03-22739786

Lauk sampingan yang mesti ada , papadom dan salada. Sayur kubis di goreng ..

Resepi kari kepala ikan sentuhan orang utara (klik)

2014-04-04 13.47.42

masakkan sotong segar

Sotong ni saya makan seorang .. anak-anak semua berebut makan kari kepala ikan dengan ayah diorang , tak sampai hati nak berebut juga , bawa diri makan sotong je lah ( padahal suka gila dengan sotong besar ) alasan ..

2014-04-04 13.47.27

syamim di rstoran kampung atap

Kali ke – 3 syamim jumpa ayah. Hiks .. nak buat macam mana …. layan ..

Sedap weh kari tu .. pergi la makan .. kalau suka kari kepala ikan mesti tak akan lepaskan. Lepas makan sini , selang beberapa hari , saya masak kari kepala ikan juga. Sedap .. ( haha .. puji diri sendiri )

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

17 Comments:

  1. langsung lapar waktu lihat gambar ini… sabar.. lagi diet..

  2. Ho…ho…saya adalah peminat tegar masakan berkari…..!!

  3. meleleh air liur,, ni pom baru tngok gambar dye,,, kalau dapat bau ,,lagi pergh,,
    Kari kepala ikan ni mmg kegemaran saya,.. 🙂

  4. wahhhh, semua nampk sedap especially yg kari kepala ikan, dah terlir dah ni 🙂

  5. Wahhhh, terliur sangat melihatnya…nyum3

  6. Perghhh kari kepala ikan..memang best nih..emm kesian anak laki ayah ni..3 kali jer baru jumpa..huhu

  7. Sedap nya puan bee meleleh air liur nie huhu

  8. muhammad hizwan

    berapa nilai kerosakan pada dompet tu Puan?

  9. xtau kenapa, saya kepada ikan memang x makan, hhehe

  10. kari kapla ikan mmg besttt

    nis pun baru paham makan kari ikan2 ni sejak bbrp tahun lepas ni jer… so klu g mamak amik nasi kandaq mesti amik kari ikan. tak kepala pun xpe. heee

  11. MashaAllah sedapnya. Dah lama tak makan macam ni. Takpe diet dulu #JomKurusPH

  12. wala.. sedapnye esp sotong tu

  13. Dalam banyak2 menu tu, saya tertarik dengan sambal kicap pula.. hehe.. sama la dengan kak bee.. tak berapa minat masakan mamak.. =)

  14. Cicah kuah kari dengan roti buku pun laya juga. 🙂

  15. Laparlah pulak tengok makanan kat sini.. harga pun pasti mengancam..

  16. saya sejak dok penang ni boleh kata hidung ni hari2 bau orang masak kari..sampai dah lali dah.awal2 dulu pening la kepala bau rempah sampai tanya suami..ada kilang rempah ka dekat2 sini..heheh..
    agaknya sebab tu kurang suka kari nih.tapi anak2 dan suami ,Ya ampun..nampak kari makan bertambah2..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *