Kalau hari hari pergi dobi …

Share

20140709-040249-14569908.jpg

Sekali basuh baju di dobi RM20 , kalau hari-hari mau beratus-ratus bajet untuk basuh baju tu semua. Ni gara- gara air takdak kawasan ampang …

Cuba kira kalau dapat bayaran banyak tu , berapa dah simpanan kita ?

Tapi kita simpan untuk akhirat sana nanti. Betul tak ?

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

18 Comments:

  1. Untung pula kalau buka bisnes dobi nie.

  2. Huhhh…banyak susah kalau hari2 pergi dobi..haha

  3. Kalau dobi pun xde air.. susah juga kan.

    Nak basuh mana tu.

    Duduk selangor dan KL ni air pun jadi masalah ya.

  4. Kopak juga la kan kalau hari2 nak p dobi tapi kalau emergency terpaksa lah

  5. kita doakan supaya krisis air negara tak berulang..lepas ni takde masalah air dah

  6. Untung nie kalo bukak business dobi…

  7. Mahal x kalo basuh baju kat tempat layan diri camtu?

  8. kalau hari-hari mesti repot juga ya

  9. Tiada air akan sangat membuat repot, apalagi ada anak kecil.

  10. mintak2 krisis air di kl dan selangor ni tak berulang lagi …… Amin

  11. saya x pernah lagi try dobi, cuci rumah ja,

  12. Sekali sekala menggunakan kemudahan yang ada.

  13. Masih takde air ke di Ampang? Kesiannya, takpe lagi xde letrik, takde air mmg susah. Air adalah kehidupan.

  14. Tapi bau baju yang cuci kat dobi wangi sangat. Saya pun suka 🙂

  15. kalau dah emergency, dah terpaksa sis
    pinggan pun guna pkai buang
    tak pun beli makanan yang dh ready dibungkus

  16. Kalau dah tak de air, bukan takat kuar duit untuk basuh baju je… pinggan mangkuk pun kena beli yang pakai buang. Memang area Ampang ni kerap la pulak tak de air lately.

  17. Kalau sudah kecemasan apa yang boleh buat. Terpaksa keluarkan duit juga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *