Kalau hari hari pergi dobi …

20140709-040249-14569908.jpg

Sekali basuh baju di dobi RM20 , kalau hari-hari mau beratus-ratus bajet untuk basuh baju tu semua. Ni gara- gara air takdak kawasan ampang …

Cuba kira kalau dapat bayaran banyak tu , berapa dah simpanan kita ?

Tapi kita simpan untuk akhirat sana nanti. Betul tak ?

Comments

  1. Untung pula kalau buka bisnes dobi nie.

  2. Huhhh…banyak susah kalau hari2 pergi dobi..haha

  3. Kalau dobi pun xde air.. susah juga kan.

    Nak basuh mana tu.

    Duduk selangor dan KL ni air pun jadi masalah ya.

  4. Kopak juga la kan kalau hari2 nak p dobi tapi kalau emergency terpaksa lah

  5. kita doakan supaya krisis air negara tak berulang..lepas ni takde masalah air dah

  6. Untung nie kalo bukak business dobi…

  7. Mahal x kalo basuh baju kat tempat layan diri camtu?

  8. kalau hari-hari mesti repot juga ya

  9. Tiada air akan sangat membuat repot, apalagi ada anak kecil.

  10. mintak2 krisis air di kl dan selangor ni tak berulang lagi …… Amin

  11. saya x pernah lagi try dobi, cuci rumah ja,

  12. Sekali sekala menggunakan kemudahan yang ada.

  13. Masih takde air ke di Ampang? Kesiannya, takpe lagi xde letrik, takde air mmg susah. Air adalah kehidupan.

  14. Tapi bau baju yang cuci kat dobi wangi sangat. Saya pun suka 🙂

  15. kalau dah emergency, dah terpaksa sis
    pinggan pun guna pkai buang
    tak pun beli makanan yang dh ready dibungkus

  16. Kalau dah tak de air, bukan takat kuar duit untuk basuh baju je… pinggan mangkuk pun kena beli yang pakai buang. Memang area Ampang ni kerap la pulak tak de air lately.

  17. Kalau sudah kecemasan apa yang boleh buat. Terpaksa keluarkan duit juga.

Speak Your Mind

*