iPhone 5 gadget impian

Semua orang tahu iPhone 5 merupakan gadget impian semua peminat gadget , entri ‘iPhone 5 gadget impian’ di edit untuk kali ke duanya. Saya rasa terlalu simple dan tidak mempunyai ciri-ciri bagi mendapatkan undian. Pembaca di harapkan menolong saya untuk mencapai impian memiliki gadget iPhone 5 , di samping itu pembaca juga boleh menyertai segmen review sesama blogger untuk sama-sama memeriahkan contest iPhone 5 gadget impian ini. Saya hanya ingin memberi sedikit saguhati buat teman-teman yang menyokong. Simple sahaja boleh tengok syarat-syarat disini.

  • Tugasan 1 : — >  Sila lihat video sempena iPhone 5 gadget impian. 
  • Tugasan 2 :  Seo  (memerlukan kekuatan SEO untuk berada di page 1 carian google.my)
  • Tugasan 3 :  Tugasan ke tiga 

    iPhone 5 gadjet impian   memerlukan sokongan blogger / pembaca untuk mengundi semua peserta.

 

P/S : Pembaca please klik butang g1+ di atas .. untuk menyokong saya di dalam contest iPhone 5 gadget impian ini. Terima Kasih.

i Phone5 Gadjet Impian

Kenapa saya inginkan iPhone 5 ?

Kenapa iPhone 5 menjadi impian saya ? Pertama sekali iPhone5 adalah gadget berjenama keluaran Apple yang sangat di gilai ramai. Ada yang bertanya kenapa iPhone5 gadget impian saya  ? kenapa tidak samsung ? kenapa tidak nokia ? kenapa tidak blackberry. Jawapan saya dan encik denaihati membuat contest iPhone 5 .. hehe okey ..seloroh saja yek. Tak perlu lah saya senarai kan apa yang best pada iPhone 5 kan ? korang boleh tengok review nya DISINI

Kalau di ikutkan saya teringin samsung pulak. Mengaku yek .. bukan apa.. iPhone4s adalah sangat tak serasi dengan henpon suami saya , beliau memakai nokia sahaja.Kemudian beliau menyatakan hasrat ingin membeli samsung note. Perghh lagi tak serasi , nak sekodeng suami dengan menggunakan 3g tak boleh ye bila suami kerja out station tu .

Ye lah nak melepaskan batuk di tangga  rindu, ye lah orang cakap sekarang zaman internet boleh je buat panggilan viber , we chat dan sebagainya. Tetapi buatnya dia pergi ke tempat yang tak ada internet macam mana ? huhuhu… sebab tu saya nak berebut iPhone 5 ni , boleh lah saya dan suami buat panggilan 3G . Pelik juga kenapa lah Apple tak membenarkan pengguna menelefon 3g dengan telefon jenama lain , samsung contohnya. Tertekan betul memikirkan nya .

Saya nak tukar iPhone 4s ni dengan telefon lain. Pheww sayang beb .. henpon iPhone4s ni mempunyai seribu satu kenangan saya di dalam contest gadget impian saya yang lepas. Lagipun gambar dari iPhone4s cantik sangat. Bukan saya nak belagak sebab saya pakai henpon jenama apple yek .. bukan macam tu. Saya join contest gadget impian ni pun sebab saya tak mampu nak beli.

Kalaupun saya ada duit sikit-sikit , saya rela simpan kan dulu dalam ASB .. anak-anak 3 orang makin membesar makin nak pakai duit tau .. Lain pula halnya jika saya seorang datin , puan sri dan orang-orang kenamaan lain. Comfirm saya beli jek tanpa fikir panjang.  ( Hahaha .. gelak jahat bin tamak ) berapa bijik iPhone nak ? beli jek ..

Tapi saya tak cakap i phone5 ni saya akan beri pada suami , dah tentu saya sendiri akan guna dulu .. sebab suami bekerja di tempat yang penuh dengan chemical , alatan besi besar-besar dan kekotoran .. sekali lagi sayang pula.. nasib la laki dapat bini macam ai. Abe guna la iPhone4s dulu .. ( hahaha gelak jahat lagi )

Walau apa pun , saya hanya mencuba nasib .. adat di dalam perpaduan / contest . Hadiah itu belum tentu hak kita. Mesti dah tertulis takdir siapa pemenang hadiah tersebut dan kita juga perlu berusaha untuk mendapatkanya.

iphone5 gadjet impian

Saya edit entri ini , kerana komen azmanishak katanya tak nampak kenapa blogger nak sangat iPhone5 gadget impian ini .. erk ye ke ? saya baca entri lain kemain panjang tau … Bukan apa sebelum ni entri ni simple saya sangkakan ada lagi entri kedua yang akan di minta oleh denaihati .. haa saya silap .. dan tengok apa kata denaihati ? ya memang tepat sekali .. win win  .. sebab tu saya join contest ini selain hendak dapatkan gadget impian tersebut.Impian boleh jadi apa sahaja. Tetapi kenapa iPhone 5 ? kenapa ? kenapa ? arghhh ..

Saya percaya tujuan Denaihati mengadakan contest iPhone 5 gadget impian ini di samping ingin memenuhi tagline nya ” hidup untuk memberi ” . Denaihati juga ada agenda lain. Antara nya ialah menjenama kan blog denaihati dan juga menaikkan ilmu , semangat , skill para blogger untuk memartabatkan blog blogger itu sendiri , jadi saya sangat menyokong tindakan ini.

Dan dah semestinya , saya sukakan cabaran .. cabaran dan usaha menghasilkan pengalaman. Lupakan sahaja cacian , perli-perli orang lain.. tak salah apa yang saya buat ni rasanya …

segala kata cacian , yang telah engkau berikan , membuatkan ku kosong .. kosong .. kosong .. – Najwa latif

Ok .. mengarut sudah .. semoga berjaya buat semua peserta contest iPhone 5 gadget impian , usaha untuk menang .. jangan menyerah kalah kawan-kawan .. daa~

Senarai entri iPhone 5 yang ada di blog denaihati.

  1. iPhone 5 Malaysia Pertama
  2. iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA
  3. iPhone 5 gadget impian
  4. iPhone 5 Gambar dan Video
  5. iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test
  6. iPhone 5 dilancarkan
  7. iPhone 5 Countdown

 Marilah sama-sama menyertai contest iphone5 gadget impian ni , dan seterusnya berkembang bersama-sama dengan denaihati.com .. moga saya dan ada ada rezeki terpijak ni.. amin ~

Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com dan Denai.my

161 Comments

  1. afif 24 January 2013 Reply
  2. hazman aka species1980 27 December 2012 Reply
  3. Wajada (Koleksi Kain) 27 December 2012 Reply
  4. Sya Isya 27 December 2012 Reply
  5. mama pipie 26 December 2012 Reply
  6. Farah Arifin 18 December 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 18 December 2012 Reply
  7. Reena 16 December 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 18 December 2012 Reply
  8. sensasi2020 14 December 2012 Reply
  9. nanakimie 13 December 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 18 December 2012 Reply
  10. nanakimie 13 December 2012 Reply
  11. Nurul 12 December 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 18 December 2012 Reply
  12. Nick 11 December 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 18 December 2012 Reply
  13. cikgu naman 9 December 2012 Reply
  14. cmratu 9 December 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 18 December 2012 Reply
  15. are_rull 8 December 2012 Reply
  16. sha 7 December 2012 Reply
  17. Blog Keperawatan 6 December 2012 Reply
  18. seseorang 6 December 2012 Reply
  19. masalifah 5 December 2012 Reply
  20. yas 5 December 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 December 2012 Reply
  21. hafizal 4 December 2012 Reply
  22. auc 3 December 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 3 December 2012 Reply
  23. AmiRini 3 December 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 December 2012 Reply
  24. fazrol 3 December 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 December 2012 Reply
  25. sweetkurma 2 December 2012 Reply
  26. Abdur 2 December 2012 Reply
  27. Amirez 1 December 2012 Reply
  28. Mar Haini Abdul Rahim 1 December 2012 Reply
  29. Akma 30 November 2012 Reply
  30. Ladfe Amir 30 November 2012 Reply
  31. lensablogger 30 November 2012 Reply
  32. Dawaihati 30 November 2012 Reply
  33. anastasyea 30 November 2012 Reply
  34. titan 28 November 2012 Reply
  35. dinsblog 28 November 2012 Reply
  36. MaMa3HerO.Com 28 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
      • AkmaOmar 29 November 2012 Reply
  37. AkmaOmar 28 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  38. LOLA 28 November 2012 Reply
  39. ibnoe 28 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  40. Nana 28 November 2012 Reply
  41. cik tom 25 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
      • cik tom 24 December 2012 Reply
        • puanbeeAuthor 24 December 2012 Reply
  42. cheeze maz 24 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  43. Bang Iwan 24 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  44. dayah 23 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  45. amirul hakim 23 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  46. syafiqah 22 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  47. Ummi Hanie 22 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  48. Ajumohit 21 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  49. zie fauzi 21 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  50. hafizmd 21 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  51. BloggerNote 20 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  52. Norizwan 20 November 2012 Reply
  53. Nazayiena 20 November 2012 Reply
  54. auc 20 November 2012 Reply
  55. Myra Jay 20 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 20 November 2012 Reply
      • Myra Jay 21 November 2012 Reply
  56. kimmie 19 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  57. pipoq 19 November 2012 Reply
  58. UpProfits 19 November 2012 Reply
  59. Bang Iwan 13 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 13 November 2012 Reply
  60. jal 12 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  61. Melastik Bintang 9 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  62. Jebeng Otai™ 7 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 28 November 2012 Reply
  63. Bro Zulkbo 7 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 7 November 2012 Reply
  64. PuanGojes 6 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 7 November 2012 Reply
  65. Hafizul 5 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 7 November 2012 Reply
      • Hafizul 24 November 2012 Reply
  66. lewisdotmy 5 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 7 November 2012 Reply
  67. kakngah 5 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 7 November 2012 Reply
  68. azam rashid 5 November 2012 Reply
  69. boni kacak 5 November 2012 Reply
  70. Noorikmal 4 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 7 November 2012 Reply
  71. Akmaomar 4 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 7 November 2012 Reply
  72. titan 4 November 2012 Reply
  73. Mummy Akmar 4 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 7 November 2012 Reply
  74. wazy 4 November 2012 Reply
  75. donnyien 4 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 7 November 2012 Reply
      • donnyien 12 November 2012 Reply
  76. nurmisnan 4 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 7 November 2012 Reply
  77. diana 4 November 2012 Reply
  78. akubiomed 4 November 2012 Reply
    • Ummi Hanie 7 November 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 7 November 2012 Reply
  79. Blog Keperawatan 4 November 2012 Reply
  80. hafizrahim 4 November 2012 Reply
  81. Denaihati 4 November 2012 Reply
  82. Azie 4 November 2012 Reply
  83. Ajumohit 4 November 2012 Reply
  84. Lee 4 November 2012 Reply
  85. syu90 4 November 2012 Reply
  86. yanmie 3 November 2012 Reply
  87. Hazmin Hamudin 3 November 2012 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.