iPhone 5 gadget impian

Semua orang tahu iPhone 5 merupakan gadget impian semua peminat gadget , entri ‘iPhone 5 gadget impian’ di edit untuk kali ke duanya. Saya rasa terlalu simple dan tidak mempunyai ciri-ciri bagi mendapatkan undian. Pembaca di harapkan menolong saya untuk mencapai impian memiliki gadget iPhone 5 , di samping itu pembaca juga boleh menyertai segmen review sesama blogger untuk sama-sama memeriahkan contest iPhone 5 gadget impian ini. Saya hanya ingin memberi sedikit saguhati buat teman-teman yang menyokong. Simple sahaja boleh tengok syarat-syarat disini.

  • Tugasan 1 : — >  Sila lihat video sempena iPhone 5 gadget impian. 
  • Tugasan 2 :  Seo  (memerlukan kekuatan SEO untuk berada di page 1 carian google.my)
  • Tugasan 3 :  Tugasan ke tiga 

    iPhone 5 gadjet impian   memerlukan sokongan blogger / pembaca untuk mengundi semua peserta.

 

P/S : Pembaca please klik butang g1+ di atas .. untuk menyokong saya di dalam contest iPhone 5 gadget impian ini. Terima Kasih.

i Phone5 Gadjet Impian

Kenapa saya inginkan iPhone 5 ?

Kenapa iPhone 5 menjadi impian saya ? Pertama sekali iPhone5 adalah gadget berjenama keluaran Apple yang sangat di gilai ramai. Ada yang bertanya kenapa iPhone5 gadget impian saya  ? kenapa tidak samsung ? kenapa tidak nokia ? kenapa tidak blackberry. Jawapan saya dan encik denaihati membuat contest iPhone 5 .. hehe okey ..seloroh saja yek. Tak perlu lah saya senarai kan apa yang best pada iPhone 5 kan ? korang boleh tengok review nya DISINI

Kalau di ikutkan saya teringin samsung pulak. Mengaku yek .. bukan apa.. iPhone4s adalah sangat tak serasi dengan henpon suami saya , beliau memakai nokia sahaja.Kemudian beliau menyatakan hasrat ingin membeli samsung note. Perghh lagi tak serasi , nak sekodeng suami dengan menggunakan 3g tak boleh ye bila suami kerja out station tu .

Ye lah nak melepaskan batuk di tangga  rindu, ye lah orang cakap sekarang zaman internet boleh je buat panggilan viber , we chat dan sebagainya. Tetapi buatnya dia pergi ke tempat yang tak ada internet macam mana ? huhuhu… sebab tu saya nak berebut iPhone 5 ni , boleh lah saya dan suami buat panggilan 3G . Pelik juga kenapa lah Apple tak membenarkan pengguna menelefon 3g dengan telefon jenama lain , samsung contohnya. Tertekan betul memikirkan nya .

Saya nak tukar iPhone 4s ni dengan telefon lain. Pheww sayang beb .. henpon iPhone4s ni mempunyai seribu satu kenangan saya di dalam contest gadget impian saya yang lepas. Lagipun gambar dari iPhone4s cantik sangat. Bukan saya nak belagak sebab saya pakai henpon jenama apple yek .. bukan macam tu. Saya join contest gadget impian ni pun sebab saya tak mampu nak beli.

Kalaupun saya ada duit sikit-sikit , saya rela simpan kan dulu dalam ASB .. anak-anak 3 orang makin membesar makin nak pakai duit tau .. Lain pula halnya jika saya seorang datin , puan sri dan orang-orang kenamaan lain. Comfirm saya beli jek tanpa fikir panjang.  ( Hahaha .. gelak jahat bin tamak ) berapa bijik iPhone nak ? beli jek ..

Tapi saya tak cakap i phone5 ni saya akan beri pada suami , dah tentu saya sendiri akan guna dulu .. sebab suami bekerja di tempat yang penuh dengan chemical , alatan besi besar-besar dan kekotoran .. sekali lagi sayang pula.. nasib la laki dapat bini macam ai. Abe guna la iPhone4s dulu .. ( hahaha gelak jahat lagi )

Walau apa pun , saya hanya mencuba nasib .. adat di dalam perpaduan / contest . Hadiah itu belum tentu hak kita. Mesti dah tertulis takdir siapa pemenang hadiah tersebut dan kita juga perlu berusaha untuk mendapatkanya.

iphone5 gadjet impian

Saya edit entri ini , kerana komen azmanishak katanya tak nampak kenapa blogger nak sangat iPhone5 gadget impian ini .. erk ye ke ? saya baca entri lain kemain panjang tau … Bukan apa sebelum ni entri ni simple saya sangkakan ada lagi entri kedua yang akan di minta oleh denaihati .. haa saya silap .. dan tengok apa kata denaihati ? ya memang tepat sekali .. win win  .. sebab tu saya join contest ini selain hendak dapatkan gadget impian tersebut.Impian boleh jadi apa sahaja. Tetapi kenapa iPhone 5 ? kenapa ? kenapa ? arghhh ..

Saya percaya tujuan Denaihati mengadakan contest iPhone 5 gadget impian ini di samping ingin memenuhi tagline nya ” hidup untuk memberi ” . Denaihati juga ada agenda lain. Antara nya ialah menjenama kan blog denaihati dan juga menaikkan ilmu , semangat , skill para blogger untuk memartabatkan blog blogger itu sendiri , jadi saya sangat menyokong tindakan ini.

Dan dah semestinya , saya sukakan cabaran .. cabaran dan usaha menghasilkan pengalaman. Lupakan sahaja cacian , perli-perli orang lain.. tak salah apa yang saya buat ni rasanya …

segala kata cacian , yang telah engkau berikan , membuatkan ku kosong .. kosong .. kosong .. – Najwa latif

Ok .. mengarut sudah .. semoga berjaya buat semua peserta contest iPhone 5 gadget impian , usaha untuk menang .. jangan menyerah kalah kawan-kawan .. daa~

Senarai entri iPhone 5 yang ada di blog denaihati.

  1. iPhone 5 Malaysia Pertama
  2. iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA
  3. iPhone 5 gadget impian
  4. iPhone 5 Gambar dan Video
  5. iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test
  6. iPhone 5 dilancarkan
  7. iPhone 5 Countdown

 Marilah sama-sama menyertai contest iphone5 gadget impian ni , dan seterusnya berkembang bersama-sama dengan denaihati.com .. moga saya dan ada ada rezeki terpijak ni.. amin ~

Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com dan Denai.my

161 thoughts on “iPhone 5 gadget impian”

  1. Pingback: Bloglist setahun dari ciklaili.com | Puanbee.com | Diari Ibunda

  2. Pingback: Senarai blog paling aktif 2012 | Puanbee.com | Diari Ibunda

  3. Pingback: Pemenang Segmen Review Sesama Blogger .. Tahniah ! | Puanbee.com | Diari Ibunda

  4. good luck PB, benda free memang semua suka, lagilah kalau dapat iPhone 5 kan. anyway, guna smart phone ni memang banyak kelebihannya

  5. Pingback: Segmen Review Sesama Blogger

  6. Pingback: Segmen Review Sesama Blogger

  7. Setiap orang ada seleranya tersendiri,
    Kebilehan yang ada jangan diketepi,
    Rezeki yang dapat hanya keizinan Ilahi,
    Buatlah yang terbaik menang kalah kira lain hari.

  8. salam ukhuwah .. G+1 ke 84 tnda sokongan .. vote utk harini jga sudh utk puanbee .. mohon sdkt sokongan jga ya kak .. thanks in advance (^_^)

  9. Pingback: Segmen Review Sesama BloggerMy Arrazi

  10. Pingback: Peserta iPhone 5 Gadget Impian & Jumlah +1

  11. salam puan bee…
    puan dipilih dalam senarai undi auc utk tugasan ketiga ni

    baru selesai undi puan tadi

    harap sama2 kita tolong hehehe

      1. cik tom tak join sebab blog problem time tue..hee…goodluck tau akak..ciktom doakan akak menang lg hadian dr bro denaihati 🙂

  12. Salam kunjungan & salam perkenalan. Hadir di blog ini bagi memberikan sokongan rakan seperjuangan “contest iPhone 5 Gadjet Impian” dgn perkongsian G +1. Harap sudi berkunjung balas ke blog ” cheezemaz (dot) blogspot” dgn G+1 juga

  13. dah g+ , tak harap kan balasan…hahaha…
    (ayat kejam tak)

    😉

    *gurau gurau..

    good luuck bekas juara..

  14. Bee, Myra tak boleh nak klik G+ lagi sebab terlindung dengan FB Share, kat opis ni FB kena block, dia keluar putih lebih kurang cam Myra PM Bee ritu

    InsyaAllah balik rumah myra klik

    1. wasalam , terima kasih … kali ni memang tak harap nak menang , saja bagi sokongan pada tuan denaihati je .. mungkin tak cukup masa pun nak fokos ..

  15. Emm LTE tu apa dia yer??serius tak tahu..emm gud luck puanbee…nanti kalau ada rezeki menang iphone 5 ni, iphone 4s tu tak nak jual ke murah2..kalau nak jual, pastikan sy org pertama yang tahu yer..tapi kalau puanbee nak jual, sy bayr ansur boleh?tak pun 3 kali bayar..hehehe…terbaik!!!

    1. LTE : Long term evolution

      What is LTE?

      LTE stands for long-term evolution, and it’s the technology that wireless phone companies around the world are adopting for their next-generation high-speed networks. LTE often provides noticeably faster Web browsing and downloads, though just how much faster it is depends on lots of factors like the quality of cellphone coverage in your area. AT&T Inc. T -0.09% and Verizon Wireless say LTE networks can be 10 times faster than 3G. Our technology columnist Walt Mossberg tested a Verizon Wireless LTE phone last year and found it to be about eight times faster than a Verizon 3G phone.

      haha tak kan jual iPhone4s tu , ada sentimental value disitu ..sayang tau ..

      1. ooo ok..dah tu jual jer la iphone 5 nanti kalau ada harapan memenanginya..muahaha…semoga puanbee berjaya dapatkan iphone 5 tu..hehe

  16. simple rmh bee skrg. nice!
    wish u luck bebeh!
    skrg takde masa nk layan kontes dah.. yg mudah2 pun tak terjoint.. huhuhu!!

    1. simple saja lah malas nak fikir blog sgt dah 🙂

      terima kasih kakngah , saya pun tk de masa sebenarnya , tapi saja follow nak dptkan backlink 🙂

  17. good luck puanbee untuk contest iPhone 5 gadget impian dari denaihati.com. saya still consuse nak join ke tak…

  18. hoho.. all d best n gd luck Bee..
    Tak sempat lagi nak join.. bz sesangat..
    bw pun kejap2 jer.. insyaAllah.. mlm ni cuba
    join contest DH..

  19. Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai “iPhone 5 gadget impian” dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini dari masa kesemasa.

  20. Hello Puan Bee, I guess I’m one of the few on this planet tada h/phone….
    No reason to….I hardly even use our home phone.
    But this latest Iphone is really fantastic….
    So here’s wishing you good luck.
    Have a nice weekend and keep a song in your heart.
    Lee.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *