Kasut Dr Martens – INDICA

Kasut Dr Martens jenis Mary jane memang dah lama masuk senarai wish list nya pun  , sepatutnya ini kasut raya .. tapi lambat sikit pergi beli sebab suami tak balik raya. Tapi tak kisah la , asalkan suami ku itu tunaikan janji dah la. Hari tu berpenat lelah shopping baju anak sesorang , Dia janji nak belanja la apa kita nak sebagai reward gitu.

dr marteen 2

Saya cuma boleh pakai design ni jek , design lain agak kecil di bahagian depan , boot high cut memang tak sesuai la , sebab kalau boleh nak yang cepat sarung dan jalan. Eh anak lagi 4 orang nak di sarungkan ko..

Size pun dah tak ada di mana-mana mall di malaysia ni , seller tu call semua butik dia yang ada berdekatan dah. Stok pun ada satu je yang display tu. Geram nya la .. Tapi ambik jugak walau pun display punya .. hati dah berkenan sangat …. kalau tak ambik melepas lah. Continue reading Kasut Dr Martens – INDICA

187 total views, 11 views today

Moeder susu khas untuk ibu menyusu dan hamil yang ingin memperbanyakkan susu

Kali ni saya nak memperkenalkan Moeder yang mmpunyai fungsi untuk menambah khasiat dan pengeluaran susu ibu. Seterusnya ibu ibu yang hamil dan menyusu dapat menjaga kesihatan diri sendiri dan bayi mereka di samping dapat menyempurnakan perjalanan menyusu bayi selama 2 tahun. Saya percaya ramai ibu di luar sana berhajat untuk menyusukan anak mereka sehingga cukup 2 tahun dan mengalami masaalah susu kurang atau baby tak cukup susu.

RASA MOEDER :

Saya dah cuba sendiri rasa moeder sebelum tulis di blog ini , rasa moeder lebih kepada rasa susu bijirin , seolah-olah nestum atau pun soya. Tidak terasa seperti susu kambing segar tu pun. Untuk mereka yang semasa mengandung tak boleh terima rasa susu , boleh cuba minum Moeder.Juga sesuai untuk mereka yang memang tak suka susu. Tidak terlalu manis , sedap dan wangi. Selepas 3 hari saya mencuba , pembungan menjadi sangat lawas. OK ni .. sebab saya memang susah nak membuang. Saya rekomen kepada ibu dalam pantang juga. SANGAT BAGUS dan berkhasiat. Susu menjadi lebih banyak dan pekat.Anak tak meragam lagi.

sUSU MODER PENAMBAH SUSU BADAN

Apa itu MOEDER ? 

  • Moeder adalah salah satu produk makanan tambahan dimana membantu ibu-ibu atau bakal ibu diluar sana untuk menjaga kesihatan mereka serta cahaya
  • Moeder juga merupakan salah satu perangsang susu badan dimana kebanyakan ibu-ibu di Malaysia mengalami masalah kurang susu badan, letih, sakit2 badan, kulit kendur selepas bersalin, payudara kendur dan masalah kulit.

Continue reading Moeder susu khas untuk ibu menyusu dan hamil yang ingin memperbanyakkan susu

641 total views, 9 views today

Shopping raya untuk anak-anak

Yuhuuu … korang semua mesti dah shopping lengkap dah kan ? kita baru terhegeh-hegeh beli baju raya , cadang nak tunggu ayah diorang balik dan beli sama-sama , malangya ada masaalah sikit di tempat kerja , paip bengkok la , paip bocor la , laut pulak bergelora , so kena lah siap kan kerja baru boleh balik. Macam ni lah nasib pekerja offshore. Dah berapa haribulan ni , kesian pula kalau tunggu-tunggu ayah nya , tak sempat nak beli baju raya.

Anak pun dah keluarkan nada sedih sendu dah , kawan tu beli baju raya , kawan ni dah beli. Alahai … Bukan ibu tak boleh belikan , dah berapa tahun memang ibu plan cantik punya , beli sikit sikit , bila tiba bulan puasa semua dah ready , ni ayah yang tak bagi ibu belikan , dia memang teringin sangat nak shopping sama-sama.

Akhirnya .. supermak beraksi. Semua kelengkapan anak berjaya di beli dalam masa 1 hari , tapi penat nya .. 3 hari masih lenguh lagi badan-badan ni , dek kerana mendukugng baby spanjang shopping , stroller bawa tapi dia nak duduk kejap-kejap aje.

shop raya 1

Budak sekarang tak macam kita dulu. Dulu mak pilih apa kita pakai je , tu pun dah seronok sangat dapat baju baru .. Anak saya bab pilih baju okay lagi , boleh lah ikut cakap ibu . Continue reading Shopping raya untuk anak-anak

429 total views, 8 views today