Jul
2014

Pilihlah Mamil untuk menjaga sistem penghadaman anak-anak.

Sebagai ibu bapa kita selalu ingin sesuatu yang terbaik buat anak-anak kita. Betul kan? Sebagai ibu tinggal di rumah macam saya ni, memang pantang jika ada salah seorang anak megadu sakit, saya risau jika mereka sakit atau tak sihat ianya akan membuatkan saya menjadi huru hara. Kesian pada yang sakit, kesian juga pada anak-anak lain yang sihat tak dapat membuat aktivi harian seperti biasa. Jika boleh saya nak tengok anak happy dan menjalani hari dengan aktif.

let it go

Anak kalau sakit, duduk diam di satu sudut.. Tak seronok tengok mereka begitu.. Betul tak? Biar lah rumah huru hara sikit …. Baru meriah gitu..

Kesan jika sistem penghadaman kanak-kanak tidak sihat antaranya ialah:

Lemah sistem imun, cirit birit serta jangkitan usus, yang boleh menyebabkan kehilangan selera makan, pengambilan nutrien, penghadaman terganggu dan akhirnya berat badan menurun. Jika pemakanan awal kanak-kanak tertanggu ianya boleh mengakibatkan perkembangan kognitif dan tingkah laku yang lemah, dan juga pencapaian sekolah. Ini boleh meninggalkan kesan ke atas kesejahteraan sosial, emosi dan mental mereka.

Disebabkan masalah si Laila, anak no 3 saya tu , berlanjutan , saya telah membuat keputusan untuk turut serta mengambil bahagian dalam cabaran “let it out ” dari MAMIL. Cabaran menukar susu anak kepada susu MAMIL dan mencuba selama 7 hari. Kemudian tengok hasilnya …

mamil

Bagi ibu-ibu di luar sana yang mana anak anda menghadapi masaalah sembelit atau penghadaman ni boleh cuba sahut cabaran MAMIL ni, tak rugi mencuba .. Ianya untuk kebaikan anak kita juga. Kebanyakkan review yang saya baca di internet dan forum mama menyatakan MAMIL elok untuk melegakan masaalah sembelit anak.

Mamil Active 4 untuk anak berumur 4 tahun ke 6 tahun , tapi apa ada hal …

Antara kandungan di dalam Mamil Active ini ialah:

Mamil mengandungi PreciNutri iaitu campuran Prebiotik Oligosakarida scGOS gabungan lcFOS (9:1) [scGOS/lcFOS (9:1)]yang terbukti secara saintifik untuk menggalakkan persekitaran usus yang sihat. Ianya dapat melembutkan najis dan seterusnya mengurangkan sembelit sama sekali. Kena cuba dulu baru tahu betul atau tidak.

Mamil juga mengandungi tahap DHA (18mg / secawan ) yang paling [paling] tinggi dan mempunyai nutrien yang penting untuk menyokong bagi mendapatkan kesihatan yang optimum pada kanak-kanak dan tumbesaran.

Alhamdulillah, Laila sekarang tak ada masalah sembelit setelah cuba susu ni selama lebih seminggu. Berpuas hati dengan hasilnya. Susu pun sedap…
Susu sangat baik untuk anak-anak, semua anak saya minum susu walaupun dah besar , jangan sesekali tinggalkan susu kerana anak dah besar ye , ianya penting untuk kalsium , khasiat dan sistem imun mereka. Juga perkembangan otak mereka.

MAMILDengan ini saya mengajak anda yang ingin mencuba susu Mamil untuk menjaga sistem  penghadaman anak-anak, atau anak-anak memang sembelit, anda dah buntu nak beri apa, cuba lah dengan susu Mamil pula.

Lawati website MAMIL Malaysia di: http://www.mamil.com.my/

Atau Facebook MAMIL di: https://www.facebook.com/DumexMamil

Xoxo – Terima kasih sudi baca … :)

Jul
2014

Kalau hari hari pergi dobi …

20140709-040249-14569908.jpg

Sekali basuh baju di dobi RM20 , kalau hari-hari mau beratus-ratus bajet untuk basuh baju tu semua. Ni gara- gara air takdak kawasan ampang …

Cuba kira kalau dapat bayaran banyak tu , berapa dah simpanan kita ?

Tapi kita simpan untuk akhirat sana nanti. Betul tak ?