Masaalah Keputihan – Penawar keputihan dengan Buah KK

Isu dan masaalah keputihan ni paling banyak mendapat view di blog saya , Terima kasih kepada awak-awak yang datang membaca , namun di dalam artikel tersebut saya hanya berkongsi info. Maaf sekali lagi , sejak artikel tersebut di tulis di dalam blog ini , ianya telah pun memakan masa bertahun-tahun. Mungkin anda tercari – cari cara terkini untuk merawat keputihan cara tradisional ini..

BUAH KK - UNTUK KEPUTIHAN

 Tetapi saya sendiri telah pun menemui herba yang sangat membantu di dalam merawat / mengurangkan / menghilangkan keputihan , ianya adalah BUAH KK.Continue reading

PJJ – Perkahwinan Jarak Jauh Yang Ditakuti

Malam ni terasa gatai tangan nak menaip , dah lama tak rasa macam ni .. dulu-dulu semasa laila kecil je rajin menulis malam-malam ni , sampai kan ada orang PM di facebook minta beli blog puanbee.com ni , ada ke patut. Walaupun lama tak menulis , ia nya tak bermakna minat menulis tu hilang 100%. PJJ – Perkahwinan jarak jauh , ramai juga yang memandang serong , saya sendiri kadang-kadang rasa takut juga , macam-macam soalan bermain di kepala ni. DUGAAN amatlah banyak , bertalu-talu sampai kadang-kadang terasa macam nak lari jauh-jauh dari dunia yang fana ni. Eheh ! mengarut !

IMG_3477

Tapi , tak la semua nya teruk … bak kata orang utara , ” toksah duk buat teruk sangat “. Benda – benda negatif ni kadang-kadang datang di dalam fikiran kita seorang saja. Ada juga orang yang akan tokok tambah. Tapi … kita yang hadapi , kita yang rasa , ko pulak yang hangat .. Mengarut lagi aku ni!

IMG_3472

Ada juga soalan tipikal orang melayu kita antaranya … SUNYI KAN ? TAK BOSAN KE ? TERUK LA NAK JAGA 4 ORANG ANAK SENDIRI  ” .. hurmm .. entah lah macam mana nak cakap ek .. saya berasal dari keluarga yang biasa , mak saya dulu besarkan kami 6 beradik serorang diri je , dengan nak bekerja lagi , saya ni masih ada suami yang bagi duit tiap-tiap bulan. Kira ok la .. saya cuma jaga amanah ALLAH.. Semoga kesihatan saya dan anak-anak berada di dalam keadaan yang baik dan selain dari tu … ” Saya malas nak fikir panjang-panjang …. “

Kita perlu berusaha untuk cari rezeki , sebab ianya tak akan turun dari langit. Ko hidup tak susahkan orang pun , orang pandang ko hina , lebih baik lah hidup dengan cara ko , asalkan tak susahkan orang.

Tak perlu takut , lalui je .. ada masa rasa nak menangis , menagis lah diam – diam jangan cerita dekat facebook , mengundang sangkaan buruk  ..  ada masa kita nak gembira , makan-makan , jalan – jalan , enjoy ! kita cerita dekat facebook takpa ,  kita buat jugak.. lalui je hidup ni … lalui je .. sematkan dalam kepala .. jangan banyak fikir.. INSYALLAH .. kerinduan akan terubat .

IMG_3745

 Kenapa lama tak menulis ? Letih jugak mak nak uruskan 4 orang budak yang tengah membesar bagai johan ni .. si gadis-gadis bertiga tu okay lah juga ..senang nak jaga sebab dah pandai berdikari sikit .. tuhhh budak kecik hero sorang tu .. omak ehh .. letihhhhh .. di tambah lagi dengan bisnes online yang saya kerjakan tu.

IMG_3820

 Saya suka , saya happy dengan hidup saya  .. allhamdulillah .. nak tips PJJ ?

TIPS SAYA :  INSTALL WHATSAPP ..  :p

Nah tips ..   nak muhasabah diri balik  —  >

DERITA PERKAHWINAN JARAK JAUH : PERLUKAH DIKONGSI KEPADA UMUM?

KLIK  : http://bit.ly/copy_win

CUTI TAHUN BARU CINA 2015

CUTI SEKOLAH BAGI MENYAMBUT TAHUN BARU CINA 2015 dah pun keluar , boleh lah rancang nak pergi mana-mana balik kampung ke kan ..

IMG_6132.JPG

Maklumat di terima dari cikgu sekolah anak – anak saya sendiri.

CUTI BERMULA

17 February 2015 hingga 22 February 2015 bagi NEGERI YANG HUJUNG MINGGU NYA SABTU DAN AHAD.

18 FEBRUARY 2015 hingga 23 FEBRUARY 2015 bagi NEGERI YANG HUJUNG MINGGUNYA JUMAAT DAN SABTU.

Hurmm kami nak kemana ? duduk rumaj je enjoy. ????