Internet tanpa kuota dan mudah alih paling sesuai untuk siapa ?

Internet , kalau di gunakan dengan cara yang betul tidak akan merugikan sesiapa pun. Pastikan sebelum anda melanggan sesuatu perkhidmatan yang menyediakan internet , fikir dalam – dalam .. kenapa korang  melanggan perkhidmatan internet tersebut.

smartphone

Saya senaraikan 5 dahulu , berikutnya korang senaraikan sendiri di bawah.

  • Internet untuk peniaga online

Zaman sekarang , kebanyakkannya mempunyai bisnes online , saya kenal ramai kakitangan awam , kerajaan , swasta , pelajar universiti dan tidak terlepas juga surirumah , yang mempunyai bisnes online. Gaya hidup sangat aktif , di samping melalukan tugasan biasa masih lagi membuat kerja sampingan. Jika korang ada internet di rumah , tetapi tiada internet di smartphone  , maka bisnes online akan sepi. Agak susah nak update info-info dan melakukan promosi secara santai. Jadi internet mudah alih dan unlimited adalah sangat sesuai untuk korang yang berada di dalam golongan ini. Dengan internet , korang boleh tambah pendapatan. Tambah modal untuk berbelanja. Ye lah .. zaman sekarang .. zaman sekarang .. semua pun duit.

  • Anak pun dah pandai nak tengok youtube.

Tak payah la nak kata kita yang dewasa ni layan youtube manjang , anak kecil pun pandai menonton cerita kegemaran di youtube , robocarpoli upin ipin tidak terlepas. Jika saya memandu , memang saya buka youtube untuk  baby syamim tengok , dan duduk diam-diam , memudahkan …

  • Pelajar sekolah rendah pun memerlukan internet.

Anak saya sendiri , tahun 5 banyak membuat homework berdasarkan internet. Bukan tipu .. mereka memang di minta membuat research sendiri di internet. Di dalam buku kerja sekolah anak saya sendiri di bahagian bawah di beri URL untuk anak-anak membuat ulang kaji. Ini betul .. pengalaman.

  • Sentiasa dapat berhubung dengan orang tersayang yang berada di perantauan.

Skype , whatsapp , line video call … medium untuk berhubung dengan orang tersayang di mana semua ni  perlukan internet .. saya perlukan internet sangat sangat.

  • Internet tanpa kuota dan mudah alih paling sesuai untuk siapa ?

Semua golongan …  Internet sangat penting di dalam kehidupan seharian kini.

Jika korang belum lagi membuat keputusan untuk melanggan mana-mana internet , boleh cuba untuk melihat-lihat promosi internet tanpa had kuota dari  p1.  Mana tahu berminat untuk mencuba.

Untuk semak liputan boleh rujuk disini :   Laman web rasmi P1 – http://www.p1.com.my/ 

Untuk meihat laman produk P1 MiFi  rujuk di sini – http://www.p1.com.my/mifi 

p1

#p1mifi kini menawarkan kuota internet tanpa had dengan hanya RM115.94 sebulan dan kini ada promosi diskaun RM100 untuk bayaran bil di bulan pertama. Kelajuan internet adalah 1Mbps. Peranti MiFi percuma di tawarkan . Laju tu .. dan berbaloi sebab murah , sebab mudah alih , sebab 8 peranti boleh pakai serentak.

Promosi P1 ToGo bermula 6 April hingga 13 Mei 2015 , cepat – cepat langgan sebelum peromosi tamat .. rugi kalau terlepas peluang.

Comments

  1. intenet mmg sgt diperlukan buat masa skrg.. smua kene pakai tenet skrg ni.. hihi

  2. Haha..anak-anak zaman sekarang katakan..dah lyn utube dahhh..hehe

  3. memang nampak kepentingannya tapi kena juga kawalselia agar tidak disalahgunakan

  4. betul bee..dalam buku teks memang diberi url untuk diaorang buat latihan tambahan..tengok la betapa penting internet sekarang ni..

Speak Your Mind

*