Hosting Terbaik Untuk Blogger 2016

Spread the love

Assalamualaikum dan hai, Malam-malam jam 2 pagi ni nak menulis tentang Hosting Terbaik Untuk Blogger 2016 . Saya seorang pelanggan ye. Bukan penjual tetapi jika berminat nanti boleh lah klik link di bawah. Nak cerita kan saya dah guna hosting serverfreak ni dulu tetapi saya tukar konon-konon nak murah sikit. Tetapi rupanya ada bias terhadap income blog saya. Dulu saya pernah beberapa kali menukar syarikat hosting , masaalah dan sebab tu pelbagai … Antara perkara yang saya tak suka tu blog selalu down , blog tak dapat akses , tak mesra google , blog slow , data tak cukup.Ada plugin / theme yang tak sesuai. Dan banyak lagi , tak tahu nak sebut sebab saya bukan seorang yang pandai bab ni. Saya tahu saya guna best dah cukup.
Malaysia Web Hosting

Di bawah adalah bill untuk 2012 – 2014 , kali pertama saya langgan hosting serverfreak. Kemudian saya tukar ke hosting lain murah sikit. Tapi di sebabkan beberapa perkara saya tukar kembali hosting saya ke serverfreak pada awal bulan 12  tahun 2015. Nampak tak ? tiba-tiba saya rasa menyesal sangat buat keputusan untuk pindahkan data dari serverfreak ke host lain dahulu.  Yang terpaling effect adalah jumlah pelawat semakin hari semakin sendu. Padahal semasa saya dengan serverfreak jumlah pelawat sangat baik.

sf 1
tengok tarikh je … lain jangan tengok .. itu harga domain

Selepas berfikir panjang saya langgan balik hosting serverfreak. Nasib baik lah proses nya sangat senang. Dan serverfreak pun memang terbaik buat kerja. Cepat dan pantas. Kita cuma perlu pergi web serverfreak , pilih pakej dan langgan. Buat bayaran dan tunggu pihak serverfreak email kita untuk proses pemindahan data. Mudah sangat – sangat. Sehari siap. Hari ke dua tunggu blog stabil dan boleh beroperasi seperti biasa.

Hosting Terbaik Untuk Blogger 2016
mula-mula langgan pakej value , tapi ternyata tak cukup bandwidth so langgan pula pakej semi-pro , dulu pakej semi-pro ni di beri nama elite dan tukar pula sekarang ni.

Yang paling bagus bila langgan pakej hosting serverfreak dapat domain percuma. Jimat dah duit di situ. Serverfreak ada lima pakej. Dari RM100 – RM 699 setahun. Tapi pakej RM100 tak ada domain percuma ya.

Jika berminat boleh lah klik banner di bawah ni. Sangat sangat rekomen. Suka serverfreak sebab laju , jarang sangat ada error dan mesra google juga. Tak tahu la nak cakap bab ni. Tapi bila kita dah guna sesuatu hosting tu kita akan tahu beza dia. Sepanjang saya berblog ni saya dah cuba guna lebih dari 6 hosting dari syarikat berbeza dan saya rasa serverfreak terbaik setakat ni dan sangat sesuai untuk kegunaan blogger Malaysia. Dan rasanya tak nak tukar dah … serius menyesal tukar dulu tu ..

Malaysia Web Hosting

Rumusan nya :

  1. Langgan hosting percuma domain.
  2. Harga berpatutan.
  3. Servis 24 jam cepat dan cekap.
  4. Server di malaysia sesuai untuk blogger malaysia. Lebih laju.
  5. Boleh menggunakan bahasa melayu jika di bandingan syarikat luar , jenuh nak speaking.
  6. Nak juga ? klik banner ..

10 thoughts on “Hosting Terbaik Untuk Blogger 2016”

  1. Blogger Borneo

    Jangan sembarang memilih hosting jika tak ingin blognya kehilangan trafik kunjungan Encik 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *