Masih di tayangkan di pawagam filem adaptasi dari novel karya  Ramlee Awang Murshid , Tombiruo. Dari review yang saya baca di media social ramai memuji filem ni. Saya sendiri belum berpeluang nak menonton jadi rasanya tak layak untuk memberi apa apa komen tapi bila majoriti berpuas hati selepas menonton, mungkin ia satu filem yang hebat. Tertanya juga saya apa maksud Tombiruo ni. Adakah sekadar nama satu watak manusia atau ada maksud di sebaliknya. Jadi saya cuba google untuk cari informasi. Apa yang saya dapat Tombiruo ni sebenarnya berasal dari loghat bahasa orang keningau sabah yang membawa maksud hantu tapi dalam novel …
Review : MYLARA SKINCARE 4-in-1 & HYDRO WHITENING ROSE PEELING GEL |  Assalamualaikum dan Hai semua ….  ececeh dah lama tak review produk skincare .. sebabnya muka den sejak 3 tahun lepas mengalami kerosakkan teruk. Mula-mula saya pakai produk skincare yang orang kata boleh rosakkan muka tu , pakai selama setahun lebih kurang. Muka okay glowing putih nampak remaja masa tu. Lepas tu pada tahun 2016 nak raya. Saya pergi buat waxing menggunakan lilin panas dan lepas tu muka rosak teruk.Mungkin di sebabkan skincare yang saya pakai sebelum itu membuatkan kulit muka saya menjadi sensitif dengan waxing tersebut.  Nasib baik …
Assalamualaikum & Hai Pemilik blog di kenali sebagai puanbee . Nama sebenar Latifah bee … bukan C mahupun D. Berasal dan di lahirkan di Taiping dan kini menetap di Kuala Lumpur selepas mendirikan rumah tangga dengan Encik Kay. Puanbee kini di kurniakan empat orang cahaya mata. Aliya , Husna , Laila dan Syamim. Puanbee ibu muda , berkahwin muda , suka buat-buat sibuk dengan anak-anak , suka beleter dan suka juge makan. Kadang-kadang mood tah hape-hape .. Kebanyakan cerita di dalam blog merupakan rentetan kisah hidup suka duka seorang ibu muda dan kini berstatus surirumah dan juga sedang melalui fasa …
STICKY POST .. ENTRI BARU DI BAWAH . Method adalah produk pencuci tangan organik . Maksud organik adalah tidak mengandungi bahan kimia dan semulajadi. Saya dah cuba 4 jenis bauan cucian tangan Method ni. Memang sangat lembut di tangan dan wangi. Saya di beri peluang untuk mencuba beberapa botol Method . Haha .. macam makan tahun nak buat giveaway ni. Kepada sesiapa yang ingin mencuba sila baca sehingga habis entri ini. Pencuci tangan Method tidak mengandungi bahan kmia berbahaya seperti paraben , botolnya juga 100% jenis mesra alam dan mudah untuk di kitar semula. Selain dari itu botol Method di …