Assalamualaikum dan hai , tutorial mendaftar iklan ADSense bagi pengguna blog wordpress ini di minta oleh seorang rakan blogger iaitu ciktom. Saya sebenarnya agak malu nak berkongsi , ye lah blog saya tidaklah hebat mana , tapi allhamdulillah dengan tidak menghadiri mana-mana event atau menerima banyak iklan dari adsvertiser Malaysia ni , blog saya masih mampu menjana duit. Duit ini lah yang akan di gunakan untuk membayar kos hosting dan domain serta bil internet saya. Jadi lah tu. Hobi menulis di masa lapang masih boleh di teruskan tanpa perlu modal dari poket suami. Saya surirumah tetapi bukan jenis suka meminta …
Ekoran dari artikle lepas , saya buat lagi satu artikle untuk pengguna baru hosting berbayar , maklumlah benda berbayar ni hak milik kita , so kita je kena tentukan apa yang nak di masukkan ke dalam blog kita , saya beri contoh plugin yang agak penting untuk korang guna yang biasa saya guna di blog puanbee.com juga .. kalau ada korang terbaca dimana-mana , lain dari apa yang saya tulis tu boleh lah share disini , untuk tambah ilmu saya yang tak berapa penuh di kepala ni 🙂 Seperti biasa untuk Add new plugin sila ke Dashboard > Plugins > …