Urusan pertukaran sekolah Selangor ke Kuala Lumpur

Ini cerita pengalaman menukar sekolah dari kawasan Selangor ke kawasan Kuala Lumpur. Ya ampun .. teruk sangat rasanya untuk orang yang tak tahu jalan. Selalu sesat di kawasan tengah Kuala Lumpur.

Kalau boleh elak  , memang tak mahu langsung masuk ke kawasan KL dengan memandu sendiri. Nak saja harapkan suami buat semua. Tapi terpaksa lah suami bekerja kan.

urusan pertukaran sekolah selangor ke kuala lumpur Read More

social media week awards 2013

Social Media Awards 2013 – Kalau anda rasa saya layak

Tak serik menyertai contest saya sertai awards pula. “Social Media Awards 2013” adalah satu anugerah yang di sediakan untuk pengguna media sosial masa kini.

Selepas semua peserta telah melalui fasa ” Nomination ” bermula pada 2 november 2012 dan berakhir pada 31 disember 2012. Kini adalah masa untuk mendapatkan undi / vote terbanyak bermula pada 1 januari 2013 dan berakhir pada 8 febuari 2012. Tak lama lebih kurang 30 hari jek ..

social media week awards 2013

Saya mencalonkan blog sendiri untuk mendapatkan award MSMW2013 ini . Tetapi tidak lah sangat berharap , kerana ramai lagi peserta yang lebih layak dan terkenal di dunia maya ini berada di dalam kategori yang sama.

Tetapi jika anda rasa saya layak .. sila lah vote saya …. Boleh vote setiap hari.

Di sini .. — > Vote Puanbee.com

Terima kasih buat semua pembaca puanbee.com. Anda boleh mengikuti MSMW 2013 di :

  1. Twitter : msmw_2013 @msmw_2013
  2. Facebook : https://www.facebook.com/MalaysiaSocialMediaWeek
  3. Website : http://www.socialmediaweek.com.my/

Twitter saya : @puanbeedotcom .. mana lah tahu kalau nak bermah mesra .

Jadual Cuti Sekolah 2013 : Hari sekolah makin panjang cuti makin pendek

Takwim cuti sekolah 2013 dah keluar memang menanti jadual cuti sekolah ni. Kalau tak kurang nak ambil pusing bab ni , memandangkan takde plan nak pergi bercuti kemana-mana , tapi dah memang pakej percutian di blog kujie , memang kena tahu jadual , tahun 2012 ni dah pack dengan jadual tersendiri , penting – penting semuanya. Jadi percutian bersama keluarga itu akan di bawa ke tahun 2013 nanti. Insyallah ..

PERINCIAN PERSEKOLAHAN MENGIKUT PENGGAL

KUMPULAN A terdiri daripada  Sekolah-sekolah di Negeri Kedah, Kelantan dan Terengganu  bagi Tahun 2013

jadual cuti sekolah 2012

PERINCIAN PERSEKOLAHAN MENGIKUT PENGGAL bagi KUMPULAN B : Sekolah-sekolah di Negeri Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya

Tahun 2013

takwim cuti sekolah 2012

Jadual Cuti dan Hari Mula  Sekolah  2013

cuti sekolah tahun depan

Tak ada cuti untuk bulan satu dan dua , alamak eh .. macam mana ni ? tapi takpe .. bukan jauh sangat nak pergi tu ….

Fakta Cuti Sekolah Tahun 2013 : 

  1. Waktu persekolah tahun 2013 akan lebih panjang dari waktu persekolahan  tahun 2012.
  2. Cuti sekolah juga dijangka lebih pendek pada tahun 2013.
  3. Jumlah hari bersekolah pada tahun 2013 adalah 205 hari , manakala waktu bersekolah pada tahun 2012 adalah 203.
  4. Cuti persekolahan 2013 kurang 3 hari cuti persekolahan pada tahun 2012. Iaitu 84 hari.
  5.  Cuti Umum (Public Holidays) tidak akan jatuh pada cuti persekolahan. Anak-anak yang bersekolah akan masih dapat menikmati cuti tambahan itu selain dari cuti sekolah.
  6. Sesi persekolahan akan bermula pada 2 Januari 2012 bagi semua negeri kecuali negeri Kedah, Kelantan dan Terengganu yang akan bermula pada 1 Januari 2013 .

 Sumber Gambar  : Yanmieonline.com

rakan blogger yang ramah

Top Dan Hangat Di Bulan April 2012

Wow .. bulan yang super sibuk , dengan matlamat baru , dengan bisnes baru , dengan cara hidup yang perlu di selaraskan semula , dengan kerja rumah , anak-anak , blog dan bisnes , kadang-kadang saya rasa tak nak buat semua kerja , tapi bila difikirkan semula keburukkannya , maka saya gagahkan diri untuk lebih cergas sambil berdoa ALLAH tolong saya dalam menjalani hari-hari saya , agar tidak terlalu mengejar keduniaan , agar apa yang di buat mendapat berkat dan selaras.

Sekarang musim peperiksaan kan , so selain dari bisnes PB tu , saya banyak fokos pada kakak dan una. Nak ajar anak-anak zaman la ni agak mencabar. Perlukan masa dan perhatian , Sebab tu kalau tengok blog saya dah agak terbiar , harap ampun kalau saya tidak balas jejak korang semua .. tak daya sudah…

Entri TOp dan Hangat ni pun di buat sambil2 buat kad untuk hari guru esok.

rakan blogger yang ramah

Seperti biasa , setiap 15hb saya akan update siapa yang paling top dan hangat ya .. Terima Kasih…

Carta Top & Hangat bulan Mac 2012 disini

Carta TOP DAN HANGAT BULAN APRIL 2012 Read More