Maharaja lawak Minggu 11 Tonton online @ kuantan pahang

Salam bahagia 🙂

Dah tengok ke belum ? saya belum lagi .. tak sempat tengok tadi ..tp tk pe koleksi dah dimasukkan ke blog sendiri so esok lah tengok Maharaja lawak Minggu 11 Tonton online @ kuantan pahang ni .. korang layan dulu k ..

Jambu – Maharaja lawak Minggu 11 Tonton online @ kuantan pahang
Read More

Resepi puding sira gula melaka belagak

Salam Bahagai 🙂
wee tulisan pun dah berjaya di besarkan dari besar gedabak baru lah nak buat post haaa..entah korang ok ke tak kalau jumpa tulisan kecik2 tak menyerlah pastu background gelap gelita , nak baca tulisan tu sampai berair bijik mata ..bee tak boleh , Sbb bee bermata empat tapi degil tak pakai spek jugak nih!!! tu sebab bee sedaya upaya membesarkan tulisan di blog bee haha .!..erm berapa hari lepas buat puding ni nak tayang di blog terlupa lah! oh semakin tua ..entah apa yang di fikirkan sangat ..

RESEPI PUDING PUANBEE

Mula – mula haruslah tayang gambo dulu Teeettt !! erm sila lah buat dengan ikhlas…haa senget sikit alingment tak betui masa nak letak atas pinggan tu..

Kemudian baru tayang resepi kih kih nak ker ? erm biasa bee cakap masak apa ada yang mintak resepi so kali nih bee bubuh siap-siap sonang kan ..

RESEPI PUDING SIRA GULA MELAKA -sebenarnya lebih kurang cam puding caramel tu , tapi yang ini tradisional versi-

Santan 300 ml
Susu cair 400ml
gula melaka 175ml-seketul bulat tu dicairkan menjadi 175ml {tapi bee cairkan dengan 300ml air, tak suka manis sgt}
Telur 6 biji gred A , kalau Gred lain tu tambah lagi agak-agak ler..

CARA MEMBUATNYA

Masukkan kesemua bahanke dalam sebuah bekas dan kacau sebati
Tapis untuk buang buih-buih , atau habuk2 gula melaka tu
Kukus selama 45 minit

Setelah masak masukkan dalam peti sejuk
Sebelum nak dihidangkan boleh lah dihiaskan dengan siram gula melaka cair tadi berserta badam goreng tanpa minya kalau suka.. 🙂

itu je selamat mencuba..erm nk lipat kain haaa…tak lipat lagi apa nak jadi..sapa nak tolong ?? paling lah malas lipat kain nih..
KizMYself kamu jangan dera bini kamu ..lipat lah kain sekali sekala ..huwaa..(padahal pesan untuk laki sendiri..piss)