Biar Mimpi Sampai Ke Bintang

Hahaha tengok tak semalam , saya tengok depan-depan je , si suami ada , apa lagi remote dia yang pegang , orang lelaki bukan nak layan drama begini .. bosan katanya .. hari ni saya cari link download biar mimpi sampai ke bintang , dah jumpa satu .. nak download dan tengok semasa dalam perjalanan balik ke kampung .. tak lah bosan sangat.

Klik sini untuk download link biar mimpi sampai ke bintang

Download Link Biar Mimpi Sampai Ke Bintang

Saya rasa best kot drama biar mimpi sampai ke bintang ni , mula-mula tengok pun dah rasa kelakar ..

Cerita pendek

Alyah adalah seorang gadis remaja biasa yang baru menerima keputusan SPMnya. Dia bermimpi untuk menyambung pelajarannya ke pengajian tinggi, tetapi oleh sebab pemikiran ibunya, Peah, yang masih kekampungan yang mengutamakan anak lelaki, Alyah terpaksa mengikut kehendak ibunya untuk menolong di gerai ayam mereka di pasar.

Andy Rasputra adalah seorang anak jutawan dari Bandung yang menetap di Malaysia. Dia rimas dengan kehidupannya di Malaysia kerana dia merasakan semua orang yang ingin berkawan dengannya adalah disebabkan kekayaannya.

Pada suatu hari Andy mengambil keputusan untuk berpura-pura menjadi miskin dengan pertolongan bekas pembantu rumahnya, Mak Yam. Sementara itu, Kinah, kawan baik Alyah menyuruh Alyah berpura-pura menjadi kaya agar dia tersangkut dengan teman yang kaya supaya impianya tercapai. Alyah dan Andy bertemu melalui laman facebook dan mula jatuh cinta. Andy akhirnya memberitahu hal sebenar tentang dirinya kepada Alyah, ketika Alyah ingin memberitahu keadaan sebenar, dia dihentikan oleh Kinah. Tetapi segala-galanya terbongkar apabila ibu Alyah menyangka yang dia akan menjadi GRO. Apabila Andy mendapat tahu keadaan yang sebenar, dia amat kecewa dan berlalu meninggalkan Alyah.

28 Comments

  1. jasmilza 31 December 2011 Reply
  2. Siti Aminah Dyesebel 30 December 2011 Reply
  3. reezluv 30 December 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 30 December 2011 Reply
  4. Khidhir 28 December 2011 Reply
  5. Haslina Mohd Said 27 December 2011 Reply
  6. Kak Long Mawar Merah 26 December 2011 Reply
  7. Muaz Faris 26 December 2011 Reply
    • ayu jamal 26 December 2011 Reply
  8. Farah Hanna 26 December 2011 Reply
  9. nza 26 December 2011 Reply
  10. muazfaris 26 December 2011 Reply
  11. puan kutu 24 December 2011 Reply
  12. terbakor 24 December 2011 Reply
  13. Azmi Khan 24 December 2011 Reply
  14. Norsidah Sulaiman 23 December 2011 Reply
  15. kakyong 24 December 2011 Reply
  16. MediaCapture 23 December 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 27 December 2011 Reply
  17. shraqs 23 December 2011 Reply
  18. madammondoq 23 December 2011 Reply
  19. syu90 23 December 2011 Reply
  20. Denaihati 23 December 2011 Reply
  21. monts 23 December 2011 Reply
  22. mamaema 23 December 2011 Reply
  23. maya_mustwany 23 December 2011 Reply
  24. kimmie 23 December 2011 Reply
  25. Budak Nakal 23 December 2011 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.