PERKEMBANGAN SAYA DI 38 MINGGU KEHAMILAN

38 MINGGU KEHAMILAN DAH !!!!! Rasakan .. nak menjerit.. dalam hati ni kadang-kadang berdoa semoga baby cepat keluar , kadang-kadang berdoa supaya baby lambat sikit keluar supaya ibu dapat menjahit dan siapkan tempahan sikit. Tapi kan .. ayah telah di offer kerja. Beriya iya bos tu nak ayah kerja dengan dia , walaupun bukan pilihan hati ayah sebab ayah suka kerja repair aicond je atau kata lain maintenence lah. Tapi dia kena kerja .. tak boleh mengada – ada la. Ni anak 4 nak suap makan + 1 lagi bakal di lahirkan. Ibu pun kena cuti lamaaaaaa …

Di sebabkan simptom kehamilan ibu kali ini lain sikit. Dulu-dulu beranak ke abang syamim. Di perhujung 39 minggu kehamilan ibu masih aktif boleh drive. Tapi kali ini. Jangankan drive ..nak angkat kaki tinggi sikit pun tak boleh. Dah duduk tak boleh bangun ,  dah baring tak boleh bangun. Merangkak-rangkak kalau nak bangun. So …ibu terpaksa bergantung dengan ayah sepenuhnya untuk di bawa ke mana-mana lagi-lagi hospital lah.

Jadi kami terpaksa minta hold kejap ayah masuk kerja tempat yang pertama offer ayah kerja . Di samping berharap ada kerja satu (kerja ke dua pilihan ayah ) lagi tu offer kerja. Dengar cerita orang dalam ada yang berhenti kerja. Kot kot ada rezeki kan.

Perkembangan ibu yang ibu rasa sekarang :

Kepala bayi dah betul-betul berada di lalan. Separuh dah dekat telinga nya kata doktor.

Kaki ibu bengkak 3 hari dah tak surut-surut , jadi kena pantau BP dah kena pergi ulang sehari sekali ke klinik. Takut darah tinggi naik tiba-tiba dan ibu sawan. Kerana baby dah besar jadi dia menekan urat-urat darah ibu yang besar katanya.

Dah semakin kerap rasa baby mengeras.

Semakin kerap ke tandas.

Ada keluar lendiran dah sejak dari kandungan 37 minggu.

Selain dari tu. Sakit bahagian vagina leeee.. sebab kepala betul betul engaged di bahagian bawah kan.

Dan ibu sangat susah nak tidur malam. Beralih kiri kanan tak kena. Jadi tunggu mengantuk betul baru tidur .

Jadi ..

Terkahir ..ibu sempat jahitkan sarung bantal dan sarung tilam baby je lah. Guna kain perca .. lebihan lebihan. Bantal dan tilam abam syamim punye ..

Ok .. siapa yang ada simptom sama dengan saya .. meh share .. komen di bawah.

Semoga para pembaca di blog saya happy selalu , dan di kurniakan rezeki yang pelbagai.

Nak siapkan beg baby pula lah.. Doktor sungguh sungguh yakin tu lagi 3 hari besalin.

Hahahaha … doktor doktor ..

 

Anti HFMD/FLU SPRAY dari THYMOS LONDON

Assalamualaikum dan hai semua … apa khabar ? sihat ke ? Saya dan sekeluarga allhamdulillah, beransur baik. Selepas satu keluarga di jangkiti demam dan flu , saya dah tak berani memandang enteng terhadap kesihatan anak-anak. Enam orang demam serentak bukan perkara mudah. Kerana takutkan tragedi ini berulang saya pun dah mula mencari-cari satu produk yang dapat membantu saya dalam memberi pertolongan memelihara kesihatan anak-anak terutamanya daripada terkena virus demam / flu mahupun penyakit tangan-kaki-dan mulut (Hand-Foot-Mouth Disease).

ANTI HFMD / FLU SPRAY keluaran dari THYMOS LONDON ini membuatkan saya sedikit
lega. Jika anak ingin ke sekolah saya spraykan sedikit mengikut dosage 4 semburan atas baju dekat bahagian bahu, dan juga tudung mereka. Maka mereka akan mendapat perlindungan sepenuhnya. Paling penting si kakak-kakak yang bersekolah ni. Jika terbawak balik virus habis jangkit pula adik bongsu yang masih kecil tuh.

Bukan main-main na virus demam ni. Di rumah saya semburkan di atas bantal , tilam ,
permainan , langsir dan sofa tempat anak selalu bermain. Diharapkan anak saya mendapat
penjagaan dan tiada lagi tragedi demam berjemaah di dalam rumah .. seram sejuk ibu tau.
Kadang tu kita rasa , alah demam je pun. Wehhh demam ada banyak jenis tau. Demam kuman ni memang susah nak baik. Banyak masa dan wang di laburkan. Siapa sanggup tengok anak sakit , tak selera untuk makan , muka semakin cengkung , badan semakin kurus . Tanya lah mana-mana mak di dunia ni. Siapa sangggup ? saya memang tak sanggup.

THYMOS – Merupakan spray anti HFMD / FLU. Ianya bertindak seperti sanitizer
namun dipermudahkan cara penggunaannya dengan cara semburan. Hanya spray dan tak perlu nak tuang ke tapak tangan. Banyak tempat boleh di spray, mudah dan cepat .


Tahukah anda ?

1. Satu SPRAY boleh mendapatkan 10 hari perlindungan dari kuman-kuman yang paling kecil dan merbahaya, seperti virus HFMD dan FLU.

2. THYMOS juga dapat membasmi serta merta 99.99% kuman HFMD ( Hand Foot
Mouth Disease ( EnteroViruses ) dan Influenza A/ H1N1 Virus

3. Bebas Alkohol , Bebas Paraben , Selamat jika terkena kulit, pH 5.5

Kotak memang kecik sahaja , botol pun kecik je … size purse je sumbat saja dalam handbag
jika nak keluar rumah. Sumbat dalam poket pn boleh . Janji senang tak memberatkan.
Maklumlah beg mak mak kan dah macam poket doremon lagi. Lagi pun 1 spray tahan 10 hari.

(Teknologi “Self Sanitizing” (pembersihan automatik) yang telah dipaten ini mengandungi mineral aktif berkualiti tinggi yang menghasilkan ion negative bakterostatik yang menyahfungsikan dan memusnahkan kuman-kuman, patogen dan allergen sebelum ia berpeluang menyerang.

Mineral aktif ini akan cas semula secara automatik apabila terdedah kepada udara, maka sekali semburan boleh tahan 10 hari.)

Tapi kalau dah sembur dekat tangan , lepas tu cuci kena lah sembur lagi yekkk..

Model tak nak bagi kerjasama , maafkan hamba .. Ini budak ni macam dah nak demam.

Sebelum apa-apa baiklah ibu sembr dulu keliling dia. Haa ibu memang seram sejuk kalau
model ni demam. Habis lah kerja ibu tergendala. Musim hujan sekejap , panas sekejap ,
kadang-kadang ada kawasan di naiki air . Kita mesti sentiasa berjaga-jaga. Sediakan satu spray THYMOS Anti HFMD / FLU cepat.

Korang boleh beli di Watson dan Guardian terdekat . Di jamin berkesan. Bukan saya jamin . Di kotak tu tertulis CLINICALLY PROVEN dan CE certified. Jaminan ler tu kan.

Kalau nak tengok fb diorang pun boleh klik link di bawah ni.

 

FB : https://www.facebook.com/thymos.uk/

Link : https://www.thymosglobal.com/hfmdspray

Instagram : thymos global

GUARDIAN – thymos

Malaysian Distributor: http://www.enapakmarketing.com/

https://www.facebook.com/enapakmalaysia/

Baby Balm Tok Syed – Pilihan baby balm untuk bayi dan seisi keluarga

Assalamualaikum dan hai semua , Baru sempat ya nak update blog. Entri khas untuk Baby Balm Tok Syed. Jadi .. baby saya belum keluar. Ini persediaan untuk menimang cahaya mata ke –  5. Barangan telah di beli sedikit demi sedikit. Tidak beberapa bulan je lagi. Berdebar juga walaupun kelahiran anak nombor 5.

Walaupun nama nya Baby Balm tetapi jangan risau semua ahli dalam rumah tu sesuai memakai balm ini. Saya dah cuba ke anak no-4 dan saya sendiri. Haaaa tak dan la baby keluar. Kena beli lebih nampak gayanya .

Saya gunakan balm ini ke atas syamim , anak no 4 semasa beliau selsema dan hidung agak tersumbat sikit. Sapukan ke hidung nya dan bahagian T muka semasa dan sebelum nak tidur. Berkesannnn.. Tak de la tidur tenganga susah nak nafas.

Saya biasalah .. orang mengandung selalu lenguh sana sini. Sapu ja untuk urut . Saya tak berapa suka minyak yang berbau kuat sangat. Kalau pakai di rumah okay lah. Cuba kau keluar rumah sapu minyak panas bau kaw kaw punya , macam orang dalam pantang bau nya. Cuba bayangkan .. haha .. jadi pilihan lain tak nak bau pelik-pelik nak urut kaki dan pinggang tu saya gunalah balm tok syed. Senang citer. Bau pun wangi dan fresh.

Tapi saya jarang keluar. Duduk dalam rumah je tetap tak berapa suka miyak bau kuat.

Kalau nak tengok macam mana rupa nya Baby Balm Tok Syed ni. Saya sediakan gambar besar-besar. Warna putih dan baunya lembut seperti ada bau lemon dan wangi. Macam mana nak bayangkan nih. Memang sedap baunya .. menyegarkan. Saya suka. Tak de lah bau menyucuk hidung tu.

Bahan di dalam Baby Balm Tok Syed 

Balm Bayi Tok Syed Berasaskan Bahan Semulajadi, Halal Lagi Suci Tanpa Paraben dan SLES Balm Bayi Tok Syed ni diformulasikan dengan 4 bahan semulajadi sebagai kandungan utama iaitu Beeswax (Lilin Lebah), Minyak Kelapa Dara, Minyak Bunga Matahari dan Pati Minyak Lavender. Kesemua empat-empat bahan utama ini mempunyai khasiat tersendiri yang membuatkan Balm Bayi Tok Syed ini mampu melegakan batuk, selsema dan hidung tersumbat. Melalui beberapa peringkat R&D didapati keempat-empat bahan ini dapat memberikan kesan terbaik kepada pengguna.

Kenapa saya pilih Baby Balm Tok Syed ?

Oh saya tertarik dengan info yang balm ini tidak menggunakan bahan kimia SLES , Paraben dan sewaktu dengan nya. Saya mencari produk yang selamat dan terjamin kebersihan nya untuk bakal bayi saya nanti. Balm keluaran Tok Syed juga di kilangkan di kilang yang mempunyai GMP.

Tengok pakaging pun dah tahu kan. Boleh pos tak kan pecah atau rosak semasa dalam proses pengeposan tu.

Jangan lupa kalau dah beli Baby Balm Tok Syed ini , follow facebook mereka. Selalu ada CABUTAN BERTUAH uols. Menarik tau hadiah dia.

Hadiah Cabutan Bertuah & Pengedar

  1. 3X Loket Emas
  2. Galaxy Tab A With Pen Samsung
  3. Smartphone Mi A1 Android

Dah ada rasa nak beli ?

Bagaimana dengan harga ?

Harga RM80 sekotak
Kandungan 45gram
Nak beli klik link – Saya nak beli Baby Balm Tok Syed
Beli 3 bekas Baby Balm anda akan dapat harga RM65 satu bekas. Banyak tu kurang.. Boleh la saya beli pula.

Boleh like , follow dan pergi ke website Tok Syed sekarang.

Website Tok Syed 

Facebook 

NO. Telefon HQ : 0168262990

Senarai Stokis dan Pengedar Baby Balm Tok Syed

JELITA IMAGES : Pakej fotografi perkahwinan untuk majlis pertunangan, akad nikad dan resepsi.

Haiiiii .. ada yang mencari – cari jurugambar yang menawarkan pakej fotografi untuk majlis pertunangan, akad nikad dan resepsi di kawasan KEDAH dan kawasan yang berhampiran ? Disini Jelita Images menyediakan pakej yang agak murah dan lumayan untuk korang wahai bakal pengantin.Sebelum memilih jurufoto perkahwinan atau jurufoto untuk majlis yang akan anda anjurkan , ada mesti dah ada checklist majlis tersebut ada acara apa , dan korang mesti tahu jurufoto itu menawarkan pakej dan servis bagaimana kan ?

Di dalam sebuah pekahwinan semestinya ada 3 acara ini.

  1. Nikah
  2. Bersading
  3. Bertandang

Jika korang survey harga , mesti lah megambil berat tawaran jurufoto terbaik untuk ke tiga-tiga acara di atas. Wajib tau. Paling penting , sebelum pilih jurufoto korang mesti tengok hasil bidikan mereka dan testimoni. Jangan main bedal aje. Tak guna kalau pakai jurufoto viral sangat tapi lepas dapat deposit jurufoto tersebut lesap. Pilih lah jurufoto yang betul-betul menjalankan amanah yang di berikan. Hari perkahwinan merupakan BIG DAY buat kita. Semua moment harus di rakam. Tak kira bagaimana pun.

Di samping pilih jurufoto berdasarkan hasil kerja. Kita juga kena bijak meguruskan kewangan kita.Duit macam airrrrrrrrr .. jadi buat pilihan bijak. Ni pakej RM1500 include semua boleh sangat. Pilih jurufoto berdekatan dengan kawasan kita lagi mudah nak cari sebelum dan selepas majlis kan ? korang tinggal di mana ? jangan lupa survey betul-betul.

Jelita Images merupakan jurufoto profesional yang telah lama bertapak dalam dunia fotografi sejak 2011 lagi. Telah lama ..dan mereka serius dalam menjalanakan kerja. Kalau tidak , mereka tidak mampu bertahan.

Year End Sale 2017 is back!!!

HARGA PROMOSI PAKEJ PHOTOGRAPHY 2 EVENT NIKAH DAN SANDING HANYA RM1599 Sahaja! (sebelum RM1999)

Yaa betul!! Harga hanya RM1599 untuk NIKAH + SANDING! Cepat booking sekarang! sebelum tarikh majlis anda penuh 2018 nanti !! rugi kalau lambat 

2 EVENT (NIKAH + SANDING) RM1599

  • Exclusive photobook + case (40ms)
  • canvas frame size 20×20
  • termasuk outdoor juga ya!!
  • gambar dalam pendrive eksklusif

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai detail pakej yang lain, 
boleh pm page Jelita Images atau whatsapp terus

http://www.wasap.my/60124224321

# tertakluk pada terma dan syarat
mai booking dengan kami ! 

Atikel Pakej fotografi perkahwinan untuk majlis pertunangan, akad nikad dan resepsi ini di bawakan oleh JELITA IMAGE 

P/S : Hakaq dulu sedihh .. kawin ambik gambar guna camera kodak aje ..tk macam korang sekarang jeles aiii ..