Assalamualaikum. Hari ni nak gebang lagi. Boleh percaya ke beli mesin jahit online ni ? yes .. kalau kita cari peniaga yang jujur betul betul. Saya beli mesin jahit online kerana saya tak sempat keluar beli. Saya dah survey ..dan saya sendiri dah tahu guna mesin tu. Untuk awak awak kalau belum tahun guna mesin tu di nasihatkan beli di kedai ya. Sebab nya nanti akan di ajar cara guna. Kalau dah tahu guna tak kisah sangat beli saja lah secara online. Saya dah ada mesin industri. Tapi saya perlukan mesin portable ni untuk jahit lubang butang. Biasanya saya bawa …
Assalamualaikum , apa khabar ? ni bukan nak cerita sangat pasai minyak wangi berjenama. Saya tak pernah beli minyak wangi berjenama sebab nya mahai ya ampun. Tapi kan .. bila kau jalan-jalan lah area klcc ke.. kau bau orang-orang yang kerja pejabat di situ. Wangi ya ampun. Suka je bau diorang. So saya teringin lah. Saya pun cuba menabung Rm29 sebulan x 10 bulan untuk beli minyak wangi dari kakak sorang ni. Menabung dengan akak tu lah. Kalau full set dapat sebijik. Jadi saya ambik set mini 10ml dapatlah banyak sikit. Saya rasa oooo.. macam ni bau dia.     …
Assalamualaikum dan hai semua .. apa khabar ? lama saya tak bersiaran kan , saya agak sibuk dengan order keluar masuk baju pra sekolah 2018. Fuh memang mendapat sambutan hangat .. testimoni banyakkk saya yang tak sempat update. Ya lah dengan tempahan jahitan pun banyak dan saya juga menanti hari nak besalin ni. Kalau ada masa memang saya tidur aje. Tapi ya lah .. letih pun kerja tetap jalan ya. Saya ni kerja tidak ber gaji bulanan , jadi tak boleh stop demi anak-anak tersayang. Suami saya masih belum dapat kerja laa .. huhuhu sadis. Dugaan berbisnes macam-macam la hai …
Masih di tayangkan di pawagam filem adaptasi dari novel karya¬†¬†Ramlee Awang Murshid , Tombiruo. Dari review yang saya baca di media social ramai memuji filem ni. Saya sendiri belum berpeluang nak menonton jadi rasanya tak layak untuk memberi apa apa komen tapi bila majoriti berpuas hati selepas menonton, mungkin ia satu filem yang hebat. Tertanya juga saya apa maksud Tombiruo ni. Adakah sekadar nama satu watak manusia atau ada maksud di sebaliknya. Jadi saya cuba google untuk cari informasi. Apa yang saya dapat Tombiruo ni sebenarnya berasal dari loghat bahasa orang keningau sabah yang membawa maksud hantu tapi dalam novel …
Sejak lahir kita sedia maklum seorang bayi akan di vaksinkan dengan suntik sampai berumur 2 tahun. Kemudian di sambung di beri vaksin semasa di sekolah. Tapi saya percaya ramai ibu bapa tidak tahu jenis vaksin yang di berikan & kenapa vaksin tersebut di berikan. Saya ada terbaca perkongsian dari Facebook seorang jururawat Bel Nawhen yang saya rasa sangat baik untuk saya kongsikan dengan anda. Untuk tidak tersalah menyampaikan fakta saya copy info.. Mengapa setiap vaksin diberi dan jenis penyakit yang dicegahnya. Sebagai ibu, bakal ibu serta masyarakat di zaman teknologi masa kini. Mempunyai sedikit ilmu tentang anak-anak terutama vaksinasi yang …