Yang lama di lupa jangan

Share

Gigih nya pergi low yat yang sesak untuk baiki telefon model N79 ni …sayang .. banyak kenangan dengan telefon ni , dulu harga beli RM1400 hoho macam harga tab zaman sekarang … rosak skrin saja .. RM60 . ada juga yang letak harga sehingga RM90 , kena rajin tanya dan cari kedai mana yang berpatutan lah … En suami baiki telefon N73 nya cuma RM35 , button tengah tak berfungsi . Ada benda yang ada sentimental value tak dapat nak pisah . Walau pun ramai yang mintak fon ni hehe
.. maaf tak kan bagi la …

repair handphone lamaLive update secara langsung dari low yat .

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

28 Comments:

  1. Betul tu PB..barang lama jangan dilupa..banyak nostalgia kalau bersama dengan barang lama ni..hehe

  2. Simpan boh dalam frame jer lah..

  3. yang lama jgn dilupakan, banyak berjasa tu

  4. Kalau takde yg lama, takde yg baru..betul tak Pn Bee?

  5. yang lama ni ada gunanya. boleh guna sebagai backup.

  6. pasti banyak kenangan manis dengan handphone tuh kan puan bee…:)

  7. nis dan suami pun x letgo sume henfon lama kami,…

    bila nis suruh jual je, suami kata simpan ke anak2 nanti… haihhh

    tp sesetengah tu sbb sentimental… haha

  8. untuk koleksi dan emergency. mungkin anak2 jugak minat heeee.

  9. wah..nnt lama2 leh jd baranng antik..tinggi harganya nnt..

    mmg dulu2 punya harga hp warna w/pun x berapa canggih sgt mahalkan..

  10. Betul Puan Bee, yang lama jangan sesekali kita lupa. Banyak berjasa, w/pun dah ada yang baru tetap akan ada kenangan bersama yang lama, tak gitu. Azie memang sayang barang2 Azie inikan pula jika kita beli kumpul duit sendiri kan.

  11. wow, terus dari lowyat

  12. Memang benda yang ada kenangan ni lebih terasa kehilangannya berbanding benda-benda baru walaupun mahal sekalipun.

    Usaha yang baik Puan Bee. Guna benda-benda yang sedia ada dan tidak membazir 🙂

  13. MA simpan hp lama. Tapi x lama. Selalunya let go pada family. Ye la… simpan x pakai pun, sayang juga.

    • ada yang blh let go , ada yg tak blh nak let go , mcm n79 ni kenangan mcm mans sy kumpul duit sendiri utk beli , dulu kan mahal ya amat

  14. Takpa, repair ja.
    Kadang2 kena ada handphone spare, kalau tetiba phone hilang ka rosak ka, blh guna yg handphone spare.

  15. simpan wat kenang2gan hihi

  16. Bukan semua barang lama boleh dijual…
    Ada sejarah tersendiri…

  17. Sepertinya punya nilai sejarah yang besar HP nya,, untuk saya saja bu.. 🙂

  18. Walau ada yang baru – yang lama masih disayangi <3

  19. Adeh Bee.. nak tukar baru ka?
    selalunya hengpong lama nih paling cukup sentimentalnya
    byk kenangan bersama..

  20. Zarul Umbrella

    perghh …sentimental value la tu

  21. Kalau masih boleh difungsi dengan baik apa salahnya. Cuma masalah bateri kalau tak jual lagi tak boleh buat apa dah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *