#WW Misi mencari madu

Misi mencari madu tetapi bukan madu tiga ok . Orang di rumah ni semua mengalami batuk yang amat kuat , selsema tetapi tak demam. Rasanya saya sorang yang masih sihat didalam rumah ni.

UPDATE 17/7/2013 : Saya menerima email dari pengarah pemasaran Naqia Corporation SDN BHD. Madu zafran merupakan madu tiruan yang meniru madu naqia. Madu naqia tidak pernah rebranding produknya. Sila ke  — >>   Madu Naqia Palsu : Memo Penafian   untuk penjelasan lebih jelas.

madu pelega batuk

Saya mencari madu naqia tapi madu naqia tak jumpa , rupanya madu naqia telah di buat branding baru , Madu Zafran pula.

Anak-anak dan suami sangat serasi dengan madu ni , batuk teruk mana sekali pun .. selepas suap sesudu madu batuk mereka akan reda. Sebab tu saya tak suka beli ubat batuk dah.

Serasi bersama

(Visited 2 times, 1 visits today)
About puanbee

Seorang anak , isteri dan ibu. Mempunyai 4 orang cahaya mata. Berumur 30-an , Suri rumah sepenuh masa tetapi mempunyai perniagaan online. Segala terguran dan komen boleh terus hubungi admin melalui EMAIL.

Comments

  1. macam mana puanbee nilai sama ada madu ori or not?

  2. kmbali kpd pemakanan sunnah… 😉

  3. kan teman dah kabo, madu tu penawar, bukan setakat manis jer… 😀

  4. sekali baca mencari ‘madu’ ni mcm sensitif lak..hehe

    rupanya ubat utk batuk..:)

  5. kalau rasa nak perkena madu tualang.

    Roger bro ek.. RM 150 satu botol. Kalau nak order awal-awal sebab sebulan sekali je madu dibawa keluar dari Hutan Belum :)

  6. Ummi dan keluarga pun suka guna madu untuk ubati batuk..

  7. Madu makan dengan telur separuh masak memang power

  8. cara lama..tidur..rehat..minum air banyak-banyak..mengharap esok batuk akan sembuh..2 bulan tak ok gak. terpaksalah gi klinik ambil antibiotik dengan ubat batuk. haha..

  9. Anak-anak saya pernah mencuba ambil madu makin teruk sebab itu di rumah ada mesin nebulizer rawatan asma.

  10. madu zafran? dah macam nama hero novel je..ekeke..sempat lagi 😛

  11. wahh mujarab betul..betul la kann..sekarang musim selsema..aku pun selesema jugak..haha

  12. tak pernah lak selama nih batuk pekena madu sebagai ubat nyer…kene try nih…

  13. ubat baruk pilihan terakhir, kalau dah batuk teruk bolehlah makan

  14. Salam Bee,

    Akak memang takleh telan madu huhhuu, psstt!! kemain besar gambar madu tu, macam marah je hahahaha 😀

  15. memang bagus madu nie…dulu ada amalkan jugak tapi sekarang dah tinggalkan

  16. mmg musim skrg ni bee.. elok amalkan madu selain ubat…

  17. madu zafran ? dgr cter elok madu ni….

Trackbacks

  1. […] Sebagai blogger yang bertanggungjawab terhadap penulisan nya , saya ingin memperbetulkan kenyataan saya di dalam entri saya yang bertajuk #WW Misi mencari madu. […]

Speak Your Mind

*