#WW Misi mencari madu

Misi mencari madu tetapi bukan madu tiga ok . Orang di rumah ni semua mengalami batuk yang amat kuat , selsema tetapi tak demam. Rasanya saya sorang yang masih sihat didalam rumah ni.

UPDATE 17/7/2013 : Saya menerima email dari pengarah pemasaran Naqia Corporation SDN BHD. Madu zafran merupakan madu tiruan yang meniru madu naqia. Madu naqia tidak pernah rebranding produknya. Sila ke  — >>   Madu Naqia Palsu : Memo Penafian   untuk penjelasan lebih jelas.

madu pelega batuk

Saya mencari madu naqia tapi madu naqia tak jumpa , rupanya madu naqia telah di buat branding baru , Madu Zafran pula.

Anak-anak dan suami sangat serasi dengan madu ni , batuk teruk mana sekali pun .. selepas suap sesudu madu batuk mereka akan reda. Sebab tu saya tak suka beli ubat batuk dah.

Serasi bersama

Comments

  1. macam mana puanbee nilai sama ada madu ori or not?
    Nazri recently posted..Urus Buget Tahunan Guna SampulMy Profile

  2. kmbali kpd pemakanan sunnah… ;)
    Ummi Hanie recently posted..Opah pula pergi buat selamanyaMy Profile

  3. kan teman dah kabo, madu tu penawar, bukan setakat manis jer… :D
    sweetkurma recently posted..desperate housewife – gelombang cintaMy Profile

  4. sekali baca mencari ‘madu’ ni mcm sensitif lak..hehe

    rupanya ubat utk batuk..:)
    Jebeng Otai™ recently posted..Wordless Wednesday : BingungMy Profile

  5. kalau rasa nak perkena madu tualang.

    Roger bro ek.. RM 150 satu botol. Kalau nak order awal-awal sebab sebulan sekali je madu dibawa keluar dari Hutan Belum :)
    Bro Framestone recently posted..Nak Menang iPad Terbaru : Tapi Hati Kecewa Dengan Pihak PenganjurMy Profile

  6. Ummi dan keluarga pun suka guna madu untuk ubati batuk..
    ummiross recently posted..TIRAMISU FOR YOUMy Profile

  7. Madu makan dengan telur separuh masak memang power
    ProfHariz recently posted..Wordless Wednesday #8 – Rindu Buffered Earning NuffnangMy Profile

  8. cara lama..tidur..rehat..minum air banyak-banyak..mengharap esok batuk akan sembuh..2 bulan tak ok gak. terpaksalah gi klinik ambil antibiotik dengan ubat batuk. haha..
    titan recently posted..Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

  9. Anak-anak saya pernah mencuba ambil madu makin teruk sebab itu di rumah ada mesin nebulizer rawatan asma.
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – # Hak golongan OKUMy Profile

  10. madu zafran? dah macam nama hero novel je..ekeke..sempat lagi :P
    mrs.yie recently posted..ROAD TOUR PENULIS KAKI NOVEL KE JOHOR BAHRUMy Profile

  11. wahh mujarab betul..betul la kann..sekarang musim selsema..aku pun selesema jugak..haha
    Hafizul recently posted..Wordless Wednesday #11 – Suatu Masa DuluMy Profile

  12. tak pernah lak selama nih batuk pekena madu sebagai ubat nyer…kene try nih…
    papa mifz recently posted..Apa Itu Cham Ais ??My Profile

  13. ubat baruk pilihan terakhir, kalau dah batuk teruk bolehlah makan
    Denaihati recently posted..Euro 2012 Juara pilihan Lelaki KacakMy Profile

  14. Salam Bee,

    Akak memang takleh telan madu huhhuu, psstt!! kemain besar gambar madu tu, macam marah je hahahaha :D
    yanmie recently posted..Bercuti Di Sunway Resort Hotel And SpaMy Profile

  15. memang bagus madu nie…dulu ada amalkan jugak tapi sekarang dah tinggalkan
    budak felda recently posted..Budak Felda Serius Dalam BloggingMy Profile

  16. mmg musim skrg ni bee.. elok amalkan madu selain ubat…
    zie fauzi recently posted..Wordless Wednesday #5 | Sedap TakMy Profile

  17. madu zafran ? dgr cter elok madu ni….
    spudin recently posted..Wordless Wednesday #1 – The Amazing SpidermanMy Profile

Trackbacks

  1. […] Sebagai blogger yang bertanggungjawab terhadap penulisan nya , saya ingin memperbetulkan kenyataan saya di dalam entri saya yang bertajuk #WW Misi mencari madu. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge