Wordless Wednesday : Kura-kura Hilang 3 Hari Di Jumpai Kekeringan

Kura-kura Hilang 3 Hari Di Jumpai Kekeringan

kura-kura yang hilang

kura-kura yang hilang

(Visited 2 times, 1 visits today)
About puanbee

Seorang anak , isteri dan ibu. Mempunyai 4 orang cahaya mata. Berumur 30-an , Suri rumah sepenuh masa tetapi mempunyai perniagaan online. Segala terguran dan komen boleh terus hubungi admin melalui EMAIL.

Comments

  1. Nik Edlin :

    kura2 sy pon ske hilangkan diri..paling lama die hilang..sebulan..alih2 pg td jumpe lam bilik..magik! masih hidup

  2. Pacifista :

    hidup lagi tak ni? :(

  3. siannya si kura-kura… nasib la jumpa.
    rajin nya menjaga haiwan peliharaan..

    • itu haiwan kakak , dia nak sgt bela apa2.. dr kecik sampai 7 tahun ni tk putus bela binatang cuma bab nak menjaga tu ibu lah ..

      nasib jumpa semula kesian kura2 tu susah hati bila dia hilang gitu ..

  4. pe terjadi? masih hidup lagi ke?

  5. jumpa kat mana kura2 ni?

  6. aduh siannya kak. Nasib selamat. Jumpa kat umah gak ke? hmmm dahaga ni.. kena rawat. takut sakit ke apa 😀 mmg x bermaya

    • jumpa bawah rak tv , masa hilang tu kedudukannya jauh dr rak tu , masa mana dia merayap kura2 ni pantang lepas je siap lah ..

  7. haha..camana boleh hilang..

  8. Nasib baik jumpa, kesiannya dia.. mesti anak bbe suka sangat dapat jumpa balik kan..

  9. sian nya kura2 ni….
    sampai kekeringan lah pula…

  10. ini cerita kura-kura adik saudara saya lelaki dua orang, ibunya belikan kura-kura sorang satu, adik dan abang telah buat aktiviti laga kura-kura dan entah macam mana hilang seekor..,.sekali ibu buat operasi kemas rumah terjumpa kura-kura yang hilang itu yang sudah semak samun dengan debu…yang pelik, kura-kura itu hidup lagi…

  11. Macamana kura-kura boleh escape?

    • biasa lah anak2 lapas kan , tk tahu siapa lepaskan tp syak baby je tu , una takut sikit dgn binatang , kakak tak kan nak lepas gitu je ..

  12. Bg bantuan pernafasan la PB..hehe

  13. sian kura-kura tu…siapa yg telah buat aniaya kat dia nih huhu..

    • baby , anak sy yg paling kecil tu lepaskan , dia memang suka main kura2 pastu bila terlepas kura2 tu memang cepat je berjalan dan hilang dr pandangan , biasa ambil masa juga mencari , tp yg ni paling lama woo 3 hari tu ..kesian dia ..

  14. Puan bee punya kura2 ker?

  15. aiyak!
    sudah jadi bangkai daaa…
    sape punya kura2 ni??

  16. Nasib baik kura-kura nie tahan blh hidup lg wlpn dah 3 hari hilang.

  17. kura-kura akak ke ni ? dah selamat jalan ke apa ni ? hehe

  18. Salam,

    Alahai siannye, cepat basahkan bee, kering sangat tu hehe
    pastu jangan lupa bagi makan, kang pengsan kura2 tu 😀

Speak Your Mind

*