Wordless Wednesday : Kura-kura Hilang 3 Hari Di Jumpai Kekeringan

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kura-kura Hilang 3 Hari Di Jumpai Kekeringan

kura-kura yang hilang
kura-kura yang hilang

Author: puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini. Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

34 thoughts

  1. kura2 sy pon ske hilangkan diri..paling lama die hilang..sebulan..alih2 pg td jumpe lam bilik..magik! masih hidup

    1. itu haiwan kakak , dia nak sgt bela apa2.. dr kecik sampai 7 tahun ni tk putus bela binatang cuma bab nak menjaga tu ibu lah ..

      nasib jumpa semula kesian kura2 tu susah hati bila dia hilang gitu ..

  2. aduh siannya kak. Nasib selamat. Jumpa kat umah gak ke? hmmm dahaga ni.. kena rawat. takut sakit ke apa 😀 mmg x bermaya

  3. ini cerita kura-kura adik saudara saya lelaki dua orang, ibunya belikan kura-kura sorang satu, adik dan abang telah buat aktiviti laga kura-kura dan entah macam mana hilang seekor..,.sekali ibu buat operasi kemas rumah terjumpa kura-kura yang hilang itu yang sudah semak samun dengan debu…yang pelik, kura-kura itu hidup lagi…

    1. biasa lah anak2 lapas kan , tk tahu siapa lepaskan tp syak baby je tu , una takut sikit dgn binatang , kakak tak kan nak lepas gitu je ..

    1. baby , anak sy yg paling kecil tu lepaskan , dia memang suka main kura2 pastu bila terlepas kura2 tu memang cepat je berjalan dan hilang dr pandangan , biasa ambil masa juga mencari , tp yg ni paling lama woo 3 hari tu ..kesian dia ..

  4. Salam,

    Alahai siannye, cepat basahkan bee, kering sangat tu hehe
    pastu jangan lupa bagi makan, kang pengsan kura2 tu 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *