Jualan Murah Al-Ikhsan di Stadium Malawati Shah Alam

Share

Siapa tak kenal Al-Ikhsan ? tempat kasut-kasut berjenama dijual dan harga yang kadang-kadang mampu milik dan kadang-kadang mampu tengok. Semalam 1 Nov gigih meredah hujan pergi ke jualan Jumbo Wholesale Al-Ikhsan di Stadium Malawati Shah Alam. Boleh tahan harganya murah dari biasa.

Diskaun sehingga 70 %. Yang jadi masaalah ..ramainya orang ..tak tahan .. saya memang tak suka pergi tempat ramai orang hanya nak membeli belah ..maaf le .. so saya tak masuk pun .. kay je masuk ..

jualan murah al-ikhsan
Dalam stadium sumber : Facebook al-ikhsan memandangkan saya tak masuk dalam stadium tu kan ..

jualan murah al-ikhsanLuar stadium .. sumber saya sendiri hahaa… nak masuk kene berimpun di depan dulu , agak orang yang dah keluar tu ramai baru dilepaskan orang masuk .. tetapi yang jadi masaalah .. setiap kali .. masuk 100 orang keluarnya 2-3 orang je .. hahaa biasalah shopping ..

Tapi kali ni macam pecah tradisi lah .. ramai lelaki dari perempuan di tempat shopping .. bayangkan .. lagi .. arrrrrrrr ~

Ramai … sempat lah saya buat urutan kaki refleksologi , anak-anak bermain-main di luar dan pergi perabih duit kat pasar tani yang bersebelah tu dengan harga yang agak mencekik darah .. air mineral kecik pun RM1.5 , sosej satu RM4 , Kebab kecik RM4.50 bayangkan …

jumbo sale al-ikhsan

Lepas tu kan .. kan .. tunggu punya lama berjam-jam kat luar ni .. sekali kay keluar … ala 5 barang je dia beli pun … puas hati sangat ke ? ada benda yang tak puas hati dan puas hati jugak la …harga memang murah sangat-sangat le untuk barang berjenama.

shopping al-ikhsan

Harga RM 10 potongan 40% tinggal berapa ? hehe … beg laptop adidas tu lupa nak ambik gambar dgn tag , tapi 50% lah jugak ..harga jadi RM29 gitu le

Cuma kay ni tak biasa shopping kan , kay tak belek-belek betul-betul dan ada satu barang reject .. kay tak buka plastik pun , cam mana nak kesan benda tu dah reject ?? huu .. korang kalau pergi kena belek betul-betul , ye lah ada sebab mereka buat jualan murah-murah ni …. sebab tu lah perempuan suka membelek barang .. nampak renyah tapi baloi ..dari pada jenis ambik tak belek2 dulu , last2 terkena kan ?

review al-ikhsan

Dah tekene barang reject , nak pergi balik malas dah ..ramai wooo orang di sana .. tak tahan .. lupa harga berapa .. resit pun ntah kemana-mana dah .. rugiii !!!

Jualan berlangsung 4 hari je .. 1-4 Nov ni .. pergi lah jenguk .. orang lelaki jarang nak shopping kalau tak betul-betul murah macam ni kan ? setuju tak ? angkat tangan heee~

Sebenarnya cek sedih .. kay tak beli apa-apa pun untuk saya hahaa ..

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

27 Comments:

  1. hehe..ramai nya org..alamk barang reject?emm tak apa la puanbee dah tak ada rezeki..huhu..emm kasut tu nmpak comel semacam jer..harga pun boleh tahan..

  2. mak oiii ramainyaaa…. nis xpenah terjah al-ikhsan. kasut sukan pun xade :p

  3. ingat nak pergi dah kelmarin..tapi bila pikir keadaan kewangan tak berapa nak mengizinkan..cancel last minit..hehehe

  4. baru ingat nak pegi gak tapi sure ramai org so tak jadilah 😉

  5. apsal aku tak tahu nih. grrr..

  6. ya ampun ramai nya berbaris ..macam lautan manusia je daa 😀

  7. org ramai sgt kot tu yg tak sempat belek2.kesian dekat kay.lg kesian dekat bee la sbb tak dpt apa2.hiks..

  8. Salam,

    Alahai siannye Kay, apa boleh buat takde rezeki kan even datang jauh2, kami yang hanya 10-15 minit je nak kesana pun takde rasa nak pergi sebab tahu confirm orang ramai, lagi pulak akak dengan abang tak suka pergi tempat bersesak2 macam ni, better pi beli terus kat kedai, mahal sikit pun tapi dan tentu dijamin kualitinya.

  9. alikhsan staff

    salam.. kalau ada prob ngan barang boley replace atau tukar, benda boleh bincang..yg penting ada resit@proof..
    minta maaf byk2, xbermaksud nak jual barang reject.. barang terlalu banyak untuk dikeluarkan, xsempat nk belek satu2..skali lagi minta maaf..

    • wasalam , ye saya faham .. dan takde nak salahkan al-ikhsan pun , di dalam tu di sebut suami saya tk membelek sebelum beli , sepatutnya dia buka plastik tu .. masaalah tkde resit. So halal je lah ..

  10. Adeh.. Mcm malas jeks nk g walau teringin..huhu

  11. Aduhai ada juga barang yang sudah rosak. Mungkin rambang mata hingga tidak perasan ada barang yang rosak.

    • 1 : sbb jualan gudang . memang banyak tak smpt belek satu2 ,
      2 : keadaan pun agak kelam kabut , ramai gila manusia .. lelaki mcm suami sy tk suka membelek lama2 agaknya , so dia tarik je lepas tengok harga , plastik pun tak buka tu terkene.

      Tapi berbaloi tang kasut , bola dan beg laptop tu ..

  12. perghh ramainye org..x sangka plak rmai smpai mcm tu..tp kalo beg mcm tu mmg x puas ati la shopping…

  13. Puas hati kalau dapat pergi ni kak… Tapi tu la.. Kalau dah lambat macam ni mesti banyak saiz pun dah takda… Rugi la suami akak dapat beg rejek macam tu.. Last2 takda untung apa pun.

  14. tak acilah kan ada barang reject, mana kta nak tau kan bee.
    Anak2 ummi mesti suka pegi ni..

    • itu lah pasal … resit pulak hilang .tk dpt tukar .. lagipun jauh .. tak baloi nk tukar dengan barang 20 hengget , dan kena isi minyak keta 20 hengget gak haha ..

  15. kalo sale2 ni mmg kene belek2 byk kali..huhu

  16. alah, sedih ayat last sekali tu. rambang mata sangat kot, lupo sekejap.
    cantiklah kasut tu.

  17. ni nmpk sangat rejek ni puanbee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *