Wantan Sup Untuk Orang Demam

Share

Sekarang musim orang demam kan ? hurm .. tak lalu betul nak makan nasi seperti biasa. Tapi kena juga makan , kalau tak mana datangnya tenaga nak buat semua kerja rumah. Seminggu lepas kot ,  ni akibat tak lalu makan bagai saya buatkan wantan sup. Boleh lah .. pertama kali buat kan. Resepi wantan sup ini saya ambil dari blog kakina KL, dan saya telah adjust sikit resepinya. Kalau kakina guna daging sebagai inti , saya guna ayam je , udang tak de .. haha biasa .. guna cara biasa puanbee , hantam je taruk . Asal boleh makan sudah. Makan wantan sup ni cepat kenyang.

Resepi wantan sup  – Blog Kak Ina Kl

resepi wantan sup Telah di instagram kan – follow intsgaram saya @Puanbee

Wantan pun telah di Instagram kan.. Seronok sebab bila letak tags #food #foodasia seluruh dunia tengok makanan kita. Dan apabila ada yang like , kita puas hati ..sekurang-kurangnya , orang luar sana dapat kenal  #FoodMalaysia kan.

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini. Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

10 Comments:

  1. Pingback: Resepi : Sup Kaki Ayam Istimewa | Puanbee.com | Diari Ibunda

  2. Pingback: Sup Herba Funggus Hitam , Kurma dan Ayam | Puanbee.com

  3. Boleh cuba kalau ada ahli keluarga yang demam.

  4. mmg kreatif..leh tahan gak ideani.. 🙂

  5. ada lebih tak? bak sikit.

  6. ni kalau saya yg masak ni gerenti hangit punya !!

  7. Tengok gambar pun dah tau sedap! 😀

  8. Pandai PB masak.

    Wantan sy suka wantan goreng.

  9. Wahhh sedap giler…tgok gmbr pun dah terliur..kalau lah mcm ni, hari-hari pun demam x pe..hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *