WALL’S SCOOPS OF HAPPINESS – Kisah Dongeng Di Setiap Scoop!??

WALL’S SCOOPS OF HAPPINESS – Kisah Dongeng Di Setiap Scoop!??

Snowman di dalam scoop kami ….
Hi mama , papa , adik kakak … Ehemm .. Korang tau kan .. Memang kaki masuk contest .. Dah menang macam-macam hadiah setakat ni .. Kali ni Wall’s Selection ice-cream pula buat contest .. Menarik .. Terpanggil-panggil nak join juga.

Taste Joy in Disneyland with Wall’s’ adalah sebuah kempen pihak WALL’s di Facebook. Ia merupakan sebuah contest yang memberi peluang kepada peminat aiskrim Wall’s untuk mencipta hidangan kreatif aiskrim mereka sendiri.

Hadiah nya apa? hebatlah hadiah termasuk: Family package ke LEGOLAND bagi pemenang setiap minggu! Tambahan lagi, hadiah utama adalah family package ke Disneyland, Paris!!!

Hadiah Contest ni menarik sangat, lagipun contest ini sangat seronok!

Ramai nya orang send gambar .. Cantik-cantik , cute design ais krim diorang … Teruja …

Ini lah adalah ice cream creation daripada food artist famous Msia- Samantha Lee!

Picture1
Mulan inspired – Chinese warrior!)

Picture2

Cantik dan creative kan?

Boleh melawat official fan page Samantha Lee di

https://www.facebook.com/iamleesamantha

ataupun follow dia kat Instagram @leesamantha

Saya ingin sangat nak join contest ini sebab saya boleh mengambil peluang untuk membuat sesuatu yang menarik dan penuh makna dengan anak anak saya sekarang.

Bahan-bahan untuk merealisasikan impian si laila nak tengok orang salji ( snowman ).

  • Marshmallow
  • Kon ais krim
  • Biskut stik bersalut coklat
  • Strawberry
  • Pisang
  • Biskut merry

Dan paling penting ..

  • Mesti ada Ais Krim Wall’s Selection.. Dua pilihan ais krim saya … Ais Krim Wall’s Selection Oreo dan Ais Krim Wall’s Selection Fruit Salad. Sedap .. Mesti pilih yang sedap .. Masaalah semua sedap .. Nasib boleh kawal nafsu memborong ais krim …

Picture3 Picture4

Teruja tak setakat ni ??? Di atas Ais Krim Walls Selection Oreo .. Lemak ber krim sungguh ..

Picture5

Ini bahagian pertama .. Hanya susun pisang di dalam bekas ais krim .. Sebagai tempat untuk letak kan ais krim , kita susun pula biskut merry. Seronok si laila dapat buat projek ni .. Ye lah .. Cuti sekolah kelmarin dua minggu lama .. Sampai tak tahu nak kemana … Sekurang-kurang nya ada aktiviti di rumah …

Susun strawberry di tepi- tepi nya .. Buatkan kepala snowman dari marshmallow .. Mulut snowman strawberry , mata dari coklat stik , dan hidung dari kon ais krim.
Tangan snowman juga dari coklat stik … Setelah siap .. Baru la ke proses berikutnya … Scoop ais krim untuk di jadikan kepala .. Badan dan latar belakang snowman ..

Laila agak teruja … Tiba-tiba ibu pandai bikin ais krim … Mana tak teruja .. Fokus betul-betul tu .. Serap skil ibu menghias ais krim ( saja nak rasa bangga … Korang iye kan je lah …

Picture6

Bahagian bawah gunakan Wall’s Selection Oreo … Bahagian atas gunakan ais krim fruit salad. Ada jelly buah dalam tu… Menarik sikit…

Dan taraaaa .. Mr snowman … Laila panggil Olaf je .. Sekarang kan musim frozen .. Walaupun di Malaysia di landa musim `El-nino sebenarnya … Layan kan aje la minat anak-anak.

Nampak sedap dan tak sabar nak makan .. Sepanjang proses buat snowman ni anak-anak tak mau makan ais krim tu .. Semua tak sabar tunggu snowman siap … Fuh .. Bukan selalu ibu rajin … Ni kerana contest walls je ibu jadi rajin …

Jika masih tidak dapat idea untuk membina kisah dongeng dengan Ais Krim Walls. Jom tonton video ini www.youtube.com/ScoopsofHappiness

Saya ulangkan sekali langkah-langkah untuk pertandingan contest Taste Joy in Disneyland with WALLS

#LANGKAH PERTAMA – Peserta harus ke website www.wallsindisneyland.com untuk menonton 15 resepi video WALL’S SCOOPS OF HAPPINESS

#LANGKAH KEDUA – selepas menonton ke semua 15 buah video itu, anda boleh mencipta ciptaan resepi aiskrim anda sendiri menggunakan aiskrim Wall’s dan kemudian jangan lupa snap gambar rekaan kreatif anda itu!

#LANGKAH KETIGA – Langkah terakhir ialah anda perlu menghantar gambar anda itu dan anda berpeluang untuk memenangi hadiah mingguan untuk ke Legoland dan hadiah utama lawatan keluarga ke Disneyland, Paris!!!!
Pada setiap minggu Pihak Walls akan memilih pemenang berdasarkan undian yang tertinggi di mana pemenang akan memenangi percutian ke LEGOLAND.

7 pemenang mingguan akan dimasukkan ke peringkat akhir dan para hakim akan memilih seorang peserta untuk menjadi pemenang hadiah utama dan akan menerima hadiah percutian keluarga ke DISNEYLAND Paris!!!!

Fuhhhhh hadiah yang sangat sangat lumayan! Pertandingan ini bermula dari 9 Mei – 27 Jun . untuk keterangan lanjut anda boleh layari Facebook mereka.

atau info lanjut :

Taste Joy in Disneyland with Wall’s :

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

5 Comments

  1. pandai jenama besar ni buat social media engagement

    kita tolong promote tanpa disedari

  2. siapa yang undi??orang ramai ke??saya kalau bab kena undi ni yang lemah..maklum la,tak popular..ekekek..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *