UNICEF : Kematian Ibu Semasa Melahirkan Boleh Dielakkan

UNICEF : Kematian Ibu Semasa Melahirkan Boleh Dielakkan

Bersempena Hari Ibu yang akan datang ni , marilah kita sama-sama beramal bagi membantu UNICEF untuk membantu para wanita yang di timpa nasib malang , kehidupan mereka terlalu susah …

Malang sekali inilah reality kehidupan bagi sesetengah ibu – ibu sejumlah 350,000 yang mati akibat komplikasi semasa mengandung dan melahirkan anak.

berkongsi kegembiraan dengan UNICEF

Kematian semasa mengandung dan melahirkan anak ini boleh di elakkan.

Masamat Noorjehan Begum , seorang ibu muda yang berasal dari luar bandar BANGLADESH mengalami komplikasi selepas melahirkan anak di rumah , walau bagaimana pun beliau telah di selamatkan dan di bawa ke Hospital untuk rawatan lanjut.

UNICEF bertindak membekal kan perkhidmatan bidan terlatih dengan kemahiran perbidanan paling berkualiti serta petugas bagi menghadapai waktu kecemasan.UNICEF tahu hanya dengan cara ini UNICEF dapat membantu wanita – wanita yang malang tersebut bagi melahirkan anak.

Dengan sedikit sumbangan dari anda , ianya dapat membantu UNICEF merealisasikan impian untuk menyelamat generasi akan datang.

Hari ini .. kira-kira 350,000 wanita dan kanak-kanak perempuan yang mati akibat komplikasi semasa mengandung dan melahirkan anak setiap tahun .. setiap tahun tau tak ?

Dalam tempoh satu generasi pula , kira-kira 10 juta ibu mati dimana kematian ini boleh di elakkan.

Dengan sokongan oleh ibu-ibu dari seluruh pelosok dunia.

Sertai UNICEF #unicef4MOMS

Marilah kita meraikan hari ibu tahun ini dengan penuh keberkatan. Belajar tentang kehamilan yang selamat bersama UNICEF dan jika berkemampuan , boleh membuat sedikit sumbangan.

Untuk membuat sumbangan sila klik pautan di bawah :

  • Donations For Unicef

Jika ingin membantu tetapi bukan dengan wang ringgit boleh juga membuat perkongsian di blog , facebook , twitter anda dengan berkongsi banner dan Video ..

Perkongsian boleh di buat melalui link ini

Jika tidak mampu , sebarkan entri ini , semoga semua mendapat manfaat bersama , gembirakan orang lain perbuatan paling mulia :)

Comments

  1. tapi bard nak merasa bersalin kat rumah..boleh gitu?
    bardboo recently posted..Siapakah Kita? Satu Renungan Buat SemuaMy Profile

  2. skng dh ramai pakar2 @ bidan yg terlatih..bermacm2 cara selain kaedah konvensional..
    Jebeng Otai™ recently posted..Wordless Wednesday : Medan SamuderaMy Profile

  3. Syukur la dapat tinggal di Malaysia. Banyak klinik perbidanan termasuk di ceruk2 kampung
    Norasikin recently posted..Resepi Sambal Tumis Ikan BilisMy Profile

  4. kalau dulu biasa bersalin kat rumah kan.. aku pon lahir kat rumah,
    tapi bagi negara2 yang lain.. mereka jarang dapat perubatan mcama kat M’sia nie.. kalau ada pon mahal dan mereka tak mampu !
    aku recently posted..Sebab harta !My Profile

  5. Will share this after this :D
    Izzuddin Fauzi recently posted..Sesi ‘Makan Anggur’ dan TidurMy Profile

  6. dah sampai masa… Allah lebih tahu…

    zack recently posted..Masih Belum Terlambat Untuk “ME” Emas.My Profile

  7. kat m’sia kadar kematian ibu semasa bersalin rendah, kat negara2 mcm tu kurang hairan kadar yg lebih tinggi bila bantuan perubatan dan maklumat terhad. mudahan bantuan mcm ni akan banyak membantu. syukur, kita masih beruntung.

  8. aduh ramai tu 350000 setahun dalam lebih kurang 1k sehari wanita maut
    Zarul Umbrella recently posted..Sup Tulang Merah SingapuraMy Profile

  9. tak berani bersalin di rumah…

    terbalik dgn situasi nenek2 kita dulu.. sgt takut ke hospital ;)
    Ummi Hanie recently posted..Ubah selera dengan masakan ThaiMy Profile

  10. Tidak dinafikan bidan terlatih dapat memberikan perkhidmatan pre natal dan post natal. Kemajuan teknologi didalam bidang perubatan bantu menyelamat nyawa yang mustahil dilakukan dahulu.
    akubiomed recently posted..Yang rajin komen di blog AkuBiomed bulan AprilMy Profile

  11. dah share…. ;-)
    syamila recently posted..Kehamilan – Minggu ke 27My Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

Hakcipta Terpelihara · PuanBee.com · Diselia dan diselenggara oleh AI MEDIA NETWORK
%d bloggers like this: