Tunai janji

Seperti yang telah di war-warkan dalam entri lepas beli kasut sekolah si kakaknya sekali saya terpaksa menunaikan janji pada una nak beli kasut dia … Alahai … Banyak songeh ,nak tak nak kena lah tunaikan janji .. Sebab tu orang tua asyik pesan jangan sesekali berjanji dengan budak-budak.

kasut kanak-kanak

Cantik kan kasut budak-budak ,rambang mata betul ..

shopping kasut

Balik tadika terus ke sini , baju pun tak salin lagi ….

cuba kasut

Macam biasa baby pun cuba kasut , tapi tak pe baby jenis sporting .. tak beli kat dia pun tak kisah ..asalkan .. pujuk dia pergi main kat tempat main sebelah .. haishhhh…

possing dengan kasut

Ni baby punya kerja , nampak comel pulak ..cepat2 saya snap gambar .. hahaha .. Nampak tak kad dalam gambar ni ? Inilah satu-satunya kedai makan yang guna sistem kad mcm kad kredit je , masa nak bayar terus hulur kad tu , dia dah tau kita makan apa …canggih ….

pekena ABC AMPANG AXIS ATRIUM

Baby cakap “cucah nak matan duk atas telusi” ok naik je atas meja .. kerusi khas tuk baby dah habis , sapa suruh kedai tu tak sediakan banyak-banyak sikit kerusi baby kan ..

ABC NANA CAFE

Hari ni panas , singgah pekena ABC dulu .. wah .. panas betul .. muka saya rasa pedih-pedih ni .. lagi 2-3 hari kalau panas macam ni jugak , kompom kulit muka akan mengelupas… waaaa.. (kulit sensitif macam putri lilin kan?)

Update balik kisah ni , kalau sesiapa yang baca sebelum entri ni pendek je , tak panjang macam ni ketahuilah tadi guna iphone4s , memang agak malas nak taip panjang-panjang ..

News Reporter
Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

49 thoughts on “Tunai janji

  1. Lucu2 tu sepatu baby-nya…
    moga2 anak Puanbee tidak berkeinginan memborong semua sepatu yang ada di toko itu, hehe..
    bisa habis nanti uang belanjanya
    nice share Puanbee

  2. Kanak2 bila janji tidak ditunaikan mesti nangis, jangan janji kalau x dapat tunai. walaupun belum ada anak tapi DON ada janji yang harus ditunaikan sama bini 🙂

  3. Hai Puan Bee… Lama dah x berblogging n nie baru mula semula… Anyway, baca enteri nie buat rasa macam nak jadi Mak… eh.. Nak jadi bapak… Nak anak comeeiii… Hahaha… Anyway, bakal bini takmo anak… Hahaha 😀

  4. comel2 anaknya…anak pompuan seronok beli kan kasut pasal bnyk yg comel2 banding dgn anak lelaki

    1. sedap ler jugak , makan sesud dua jer , alah ni kedai yg kita lepak kelmarin , sejak bila tukar tukang buat ABC tah , dulu tk mcm tu ABC Nya

  5. mmg kena tunaikan kalau berjanji nga anak2..kita pun x nak nnt anak2 plak mungkir janji..

    cantik kasut una..suka tgk brg2 gegirl ni..almaklum anak akak boboy..hheh

    adus…leleh ayaq liuq tgk abc time2 cuaca panas ni..

  6. cuaca agak panas sekarang kan bee, pekena ABC memang best.Tersenyum tengok Beby bersila atas meja,budak2 buat apapun tetap cantik dimata kan…

  7. Sweet sesangat una ni Puan Bee. Hurmm memang jangan sesekali berjanji dengan mereka. Kekadang tu Mak / Pak budak pun pandai tuntut janji heheh.

    1. Mak pak tuntut tak de lah teruk mcm budak2 ni , kalau tengah makan boleh tercekik di buatnya ,,, ngeri bila anak2 mula menuntut macam2 .. haha akk tk leh terus g beli senang hati ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *