Tunai janji

Share

Seperti yang telah di war-warkan dalam entri lepas beli kasut sekolah si kakaknya sekali saya terpaksa menunaikan janji pada una nak beli kasut dia … Alahai … Banyak songeh ,nak tak nak kena lah tunaikan janji .. Sebab tu orang tua asyik pesan jangan sesekali berjanji dengan budak-budak.

kasut kanak-kanak

Cantik kan kasut budak-budak ,rambang mata betul ..

shopping kasut

Balik tadika terus ke sini , baju pun tak salin lagi ….

cuba kasut

Macam biasa baby pun cuba kasut , tapi tak pe baby jenis sporting .. tak beli kat dia pun tak kisah ..asalkan .. pujuk dia pergi main kat tempat main sebelah .. haishhhh…

possing dengan kasut

Ni baby punya kerja , nampak comel pulak ..cepat2 saya snap gambar .. hahaha .. Nampak tak kad dalam gambar ni ? Inilah satu-satunya kedai makan yang guna sistem kad mcm kad kredit je , masa nak bayar terus hulur kad tu , dia dah tau kita makan apa …canggih ….

pekena ABC AMPANG AXIS ATRIUM

Baby cakap “cucah nak matan duk atas telusi” ok naik je atas meja .. kerusi khas tuk baby dah habis , sapa suruh kedai tu tak sediakan banyak-banyak sikit kerusi baby kan ..

ABC NANA CAFE

Hari ni panas , singgah pekena ABC dulu .. wah .. panas betul .. muka saya rasa pedih-pedih ni .. lagi 2-3 hari kalau panas macam ni jugak , kompom kulit muka akan mengelupas… waaaa.. (kulit sensitif macam putri lilin kan?)

Update balik kisah ni , kalau sesiapa yang baca sebelum entri ni pendek je , tak panjang macam ni ketahuilah tadi guna iphone4s , memang agak malas nak taip panjang-panjang ..

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

49 Comments:

  1. Lucu2 tu sepatu baby-nya…
    moga2 anak Puanbee tidak berkeinginan memborong semua sepatu yang ada di toko itu, hehe..
    bisa habis nanti uang belanjanya
    nice share Puanbee

  2. janji msti ditepati,sapa suruh berjanji.hiks..

    cayalah baby,me loike ur style..haha

  3. fuh!!
    terbaik la baby…
    jangan hiraukan orang lain..
    eehheeee

  4. Cmm tulah klu dah jadi mak budak … kena ikutkan kehendak anak2 apelagi kalau dah berjanji huhuhu

  5. wah, banyak kasut menarik tuh

  6. Kanak2 bila janji tidak ditunaikan mesti nangis, jangan janji kalau x dapat tunai. walaupun belum ada anak tapi DON ada janji yang harus ditunaikan sama bini πŸ™‚

  7. amboi,,baby..duduk atas meja

  8. Izzuddin Fauzi

    Hai Puan Bee… Lama dah x berblogging n nie baru mula semula… Anyway, baca enteri nie buat rasa macam nak jadi Mak… eh.. Nak jadi bapak… Nak anak comeeiii… Hahaha… Anyway, bakal bini takmo anak… Hahaha πŸ˜€

  9. cute je tgk aksi baby… πŸ˜‰

  10. Zarul Umbrella

    comel2 anaknya…anak pompuan seronok beli kan kasut pasal bnyk yg comel2 banding dgn anak lelaki

  11. Sedapnyer ABC.. Nurul plak yg rambang mata tgk gambar.. hehehehe

  12. adeh ABC tuh…sedap nyer!

    • sedap ler jugak , makan sesud dua jer , alah ni kedai yg kita lepak kelmarin , sejak bila tukar tukang buat ABC tah , dulu tk mcm tu ABC Nya

  13. Ibu Mifzal Arsyad

    mmg kena tunaikan kalau berjanji nga anak2..kita pun x nak nnt anak2 plak mungkir janji..

    cantik kasut una..suka tgk brg2 gegirl ni..almaklum anak akak boboy..hheh

    adus…leleh ayaq liuq tgk abc time2 cuaca panas ni..

  14. Dengan orang tua pun sama jugak PnBee. Diorang ingat apa yg kita janjikan. πŸ™‚ Apapun, seronok jadik bebudak kan πŸ™‚

  15. Betul tu Puan Bee,
    budak-budak ni selagi kita tak tunai janji, selagi tu dia dok ungkit. Hehhe..

  16. betul tuh….budak2 ingat apa yg kita janjikan…..susah hehehe

  17. dengan budak2 ni kalau dah berjanji mesti dia ingatkan. Kena la belikan jugak kasut untuk dia. Comel betul la anak akak baby tu. Hehe

  18. bestnyee belum raye dah dpt kasut baru πŸ˜‰

  19. haii untung jadi budak kecik dapat kasut baru dapat makan abc.

  20. menyelerakan sungguh ABC tu, dapat makan masa time cuaca panas memang best.

  21. hahaha.janji sama budak mesti ditunaikan. πŸ™‚
    sodap ABC tu

  22. hiihihi… kiranya, jelajah janji ditunaikan la ni. budak2, memori kuat. jangan sesekali janji tak ditunaikan. ingat sampai mati πŸ™‚

  23. Salam Bee,

    Makan kat mana tu siap guna kad lagi?
    sedapnya ABC πŸ˜€

  24. aiseh…sedapnyer ABC…minggu lepas lagi nk minum…masih tk tercapai…he3…

  25. cuaca agak panas sekarang kan bee, pekena ABC memang best.Tersenyum tengok Beby bersila atas meja,budak2 buat apapun tetap cantik dimata kan…

  26. amboi2..makan atas meja plak ye…tapi comel je tengok..hehe..

  27. memang comel kasut bebudak. kalau ada saiz mak budak, ingin jugak pakai

  28. syok sangatla tu sampai naik atas meja,,,

  29. Sedap & lega bila dapat ABC masa cuaca sedang panas ni! πŸ˜€ Psst.. Anak-anak memang sentiasa ingat pada janji!

  30. Baby Laila Bee hihi siap dah hafal nama baby ni…Untung Una dapat kasut baru

  31. amboi..makan atas meja plak ye..

  32. cantik kasut..huhu

  33. Sweet sesangat una ni Puan Bee. Hurmm memang jangan sesekali berjanji dengan mereka. Kekadang tu Mak / Pak budak pun pandai tuntut janji heheh.

    • Mak pak tuntut tak de lah teruk mcm budak2 ni , kalau tengah makan boleh tercekik di buatnya ,,, ngeri bila anak2 mula menuntut macam2 .. haha akk tk leh terus g beli senang hati ..

  34. sampai tertidur pegang kasut n atas meja gitu sekali…he he
    makan pun dah atas meja…puas hati sangat agaknya.

  35. Akhirnya tercapai hasrat untuk mendapatkan kasut baru. πŸ™‚

  36. ABC apakah itu???cam best jer…

  37. salah tu kaka
    kena pg high price hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *