Tragedi Samurai Beef Burger mcD

Share

Ada orang kata samurai beef burger mcD ni adalah makanan ‘trend’ atau makanan bermusim , sesiapa yang makan beger samurai ni adalah orang yang ikut trend .. hahaha .. sabar je lah dengan kenyataan macam tu kan. Saya tak boleh tengok atau dengar nama burger samurai ni , teringat satu tragedi di Hospital dengan kay.

burger samurai mcd

Kisah orang sakit kay .. mengidam burger McDonald , tak kisah burger apa tapi asalkan dari McDonald , kalau dia cakap nak .. maknanya kena cari sampai dapat .. selalu saya jaga orang sakit macam tu , dulu pernah jaga adik masuk wad pun sama , pernah jaga mak pun sama juga , pernah jaga arwah abah kat wad pun sama , pernah juga melayan arwah ayah mentua pun sama. Pendek kata kerenah orang sakit semua sama .. di ibaratkan ibu mengandung yang mengidam. Serius ..

burger samurai beef mcd

Gambar kay tengah khayal , ajak makan dia angguk kepala tapi tak boleh buka mata .. tapi sekarang kay dah baik ..alhamdulillah ..

Satu hari tu kay sebut teringin nak makan burger mcd , esoknya saya ke mcd beli burger samurai 2 biji , satu untuk saya , satu untuk kay … siap tak bagi tahu kay dulu .. surprise konon-kononya ..

Nak tahu apa jadi ?

Kay tak boleh makan daging … memang kay kena pantang daging … ok .. saya yang kena surprise balik …

Jadi … saya kena makan dua-dua burger tu ..

Lepas tu … punya ramai kawan-kawan dia datang , sedara mara , abang sepupu dia datang .. sia sebut pasal burger mcd tu .. dia memang teringin sangat .. jenuh pulak mintak maaf kat kay waktu tu ..

Ok lah ..lepas tu saya jaga kay sampai malam dalam pukul 11 gitu .. lepas tu adik yang bongsu sampai … saya kena jemput adik dari stesen pudu .. disebabkan saya tak tahu jalan di KL ni , maka saya sesat lagi .. hahaha .. adoi .. memang kerja sesat 24 jam je lah .. lepas tu … kay pesan .. beli mcD dan hantar balik ke hospital ..

Korang bayangkan …… jam 2 ptg saya pergi , sampai 11 malam jaga dia , lepas tu jalan seluruh KL sesat entah kemana-mana , dah jumpa jalan ambik adik dan kena beli Mcd lagi ? cer bayangkan tapi nasib baik ada abang sepupu dan isteri tolong order Mcd dari hospital je ……. tapi saya kena juga pergi hospital sebab diorang nak belanja saya makan sekali lagi ..

balik rumah jam 2 pagi.

Memang tragedi … dan ya .. saya ratu sesat di KL nih ..

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

30 Comments:

  1. emm sesat-sesat puanbee mujur juga dapat balik lagi ke jalan asal..kira ok ler tu kan..hehe..memang pelik ngidam org sakit nih…betul2 bersemangat waja puanbee ni…untung cik abang tu..hehe

  2. Pernah sekali makan burger ni tapi sosnya macam lebih la, ada manis sikit

  3. dah agak. memang kaki sesat lah nih..

  4. lama-lama nanti akak akan jadi pakar rtentang jalan KL.

  5. alang-alang entri dah dibuka, tinggal jer komen sekejap walaupun belum baca lagi isi dalam entri ni..hujan lebat dan tak boleh nak buat BW..tak nak terkena black out utk kali kedua..

    p/s : puanbee mesti tak kisah kalau sy komen mcm ni…

    …. another komen tumoro..hahaha

  6. sesat jumpa jalan balik tuxpe bee… jgn sesat x balik2 udah ler…

  7. alahai kesiannya bee… cari je GPS. Bila driving sendiri boleh guna.

  8. carnationbeauty

    kalau pegi kl sendiri drive mmg dijamin sesat sebab saye pun tak biase. biase naik ktm je. huhu. tapi apa salahnye, sesat jalan luas pengalaman. betul tak??

  9. Kalau tak sesat tak tahu jalan…. kat KL tu berpuluh2 kali saya sesat, tapi sekarang tak lagi…. tak payah GPS pun boleh sampai, Insyallah.

    Banyak pahala layan orang sakit…

  10. burger samurai ni memang tak pernah makan..hehehe..best ke?

  11. oh ya..teringin nak makan buger nie tapi belum kesampaian lagi~

    pic tu mmg ‘cool’..siap lentok abis..haha..

  12. sebuha kisah dan pengalaman keluarga

  13. tak ada GPS ke puanbee.. hehe

  14. pengalaman sesat gini buat tak lupa jalan lepas ni. memang melekat kat kepala…heeee

  15. Ratu sesat sebab jarang bawa kenderaan sendiri ke bee? lepas ni kena minta suami tunjuk jalan-jalan sekitar KL agar tidak sesat lagi…

  16. hehe mmg tragedi lah… puas jugak dapat makan burger samurai tu

  17. kesiannya “sosek baghek” bak kata orang nogori… nis pun kalo jd bee mau sesat2 jugak, kat belah sini pun sesat malam2 aritu… ahaha…

    kenyang burger samurai ler bee 😉

  18. Dekat iPhone 4S kan ada GPS kenapa tidak guna?

  19. bee..ratu sesat dan ratu hati Kay juga tu, hehe..

  20. alkisah burger Mc’d..tragis betul tu…takpe, lepas ni mesti akak dah expert dah jalan2 kat KL tu… =)

  21. samurai punya pasal lah ni.. hehehe

  22. Ada GPS pun kami boleh tersesat jugak pergi Ampang 2 mg lps. Ingat nak pergi kenduri sepupu sekali 3 jam sesat. Dah tak jumpa2 mkn kat TESCO. huhu

  23. alkisahnya… bila camtu, kena makan laa dua samurai.. hehehee. kenyang!

  24. kami 2 mg lps masuk Ampang pun sesat. 3 jam cari tempat kenduri sepupu tak jumpa. Tu guna GPS tu.

  25. samerla kiter ratu sesat…saya tau jalan pegi keje n balik kejer jer..
    dah lama tak makan mcd…teringin pulak biler tgk burger samurai ni…

  26. Melastik Bintang

    pergh…santapan samurai burger…rugi tak buka mata dan makan..dan makan…dan makan….

  27. Salam Bee,

    Akak belum teringin nak makan burger samurai mcd tu, duk buat burger takde samurai je hahaha.

    Oh ye bee, tak perlu nak beli gps, install je apps waze, free gps tu, siap ada alert speedtrap dan macam2 lagi dari pengguna lain.

    Akak dengan abang dah install apps tu 😀

  28. Ni kena beli GPS cepat2 ni. Hehe

  29. Ratu sesat kena cpt belajaq guna GPS la..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *