Traffic Blog Mencanak Dengan WordPress ?????

Salam Bahagia Semua 🙂

hurm pagi-pagi ni , mcm biasa puanbee akan tengok dashboard saja , google ilmu SEO , banyak nak belajar untuk improve blog nih , Tapi sesambil tu tengok lah cPanel , bee memang tak tahu nak tengok statistik di cPanel nih , ada yang pandai tak ? boleh ajar bee ? sedikit hairan kenapa jumlah traffic di cPanel dan di akaun nuffnang lain sangat yer ?cuba tengok carta di bawah ..pelik sungguh , erm mungkin …. mungkin lah nuffnang tak kira traffic yang datang dari luar negara kot….jumlah page view pun tak sama , unik tu lagi ler tak sama…tolong help me!..siapa yang pandai bab nih explain sikit , bee dah google tak ada jawapan ..hehe mana satu nak percaya ni erk ?? bee tak boleh lah lagi tak faham benda alah ni hehee..

ini statistik blog puanbee tengok di cPanel , di bawah tengok di nuffnang akaun ..erm beza bukan…

Allhamdulillah , sejak bee guna blogspot tak pernah walau sekali jumlah visitor mencapai 25 orang dalam satu2 masa tau , tapi dengan wordpress bee dapat jumlah itu , erm berbaloi guna wordpress ni percayalah ..walaupun agak mencabar guna wordpress ..hahaha..tak tahan betui…

Please follow and like us:
200

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

46 Comments:

  1. WAH.. tahniah

  2. sampai sekarang saya mash x faham, kenapa statistik di cpanel, nuffnang dan google analytic sangat berbeza, apa yang beza yer, boleh jelaskan x

  3. wahhh….dia pnyer traffic…mantap..:)

  4. Salam puan bee

    Nak tanya la, camne guna tags tu ek. kene manual add ke?
    Saya guna wordpress

  5. owh xtau plk kat cpanel boleh cek jgk statistic..kat mana tue akak?xsmpt nak godek byk2 kat cpanel tue lg…heeee

  6. sy pun perasan stats kat cpanel dengan google analytics lain..tak tau mane betul…

  7. tahniah puan bee. sebenarnya sama aja blogspot dn wordpress ni. apa yang penting .. kena rajin cari backlink

  8. tahniah kak…dh makin improve nampak…hehe…

  9. tahniah kak 🙂 wahh bestnye

  10. Fossil Malaysia

    A’ah.. kene guna akaun gmail, sbb ni produk google..
    most welcome.. berkongsi apa yg sy tau jer.. 🙂

  11. wah….makin hebat la bee…..dh ketinggalan jauh nmpknya deqdeq

  12. Fossil Malaysia

    Emm, try pasang Google Analytics.. mungkin keputusan tu akan lebih tepat..

  13. patut la ari tu sampai bandwidth lebih limit.. trafik jem rupanya…

    kakyong tak pernah lagi jengah stats di cpanel tu..

    blog kakyong citer2 biasa jer.. x de keyword hangat.. 😉 :p

    trafik menten ajer lagi pun masih ramai kwn2 blog yg masih confuse.. sbb blog yg blogspot tu On jer 1 n3 daily mcm biasa…

  14. nampak mcm susah je kan kalau guna wordpress ni..

  15. wahh…bgus lah wordpress nih kan.
    tp zie ttg tak akan tukar ke worpress
    still setia dgn blogspot..kehkehkeh 😀

    • haha zie ko punye rblog dah dasyat , aku kalau nk blog dasyat cam ko lmbt lagi sai tu guna wordpress cepat sikit lah kalo 5 tahun jd 2thn setengah kot!!..

  16. baguslah bee dah dpt gelihati balik 🙂
    sure senang hati dah tuh…ehehe…

  17. ehh bee dah takde shoutbox eh?
    kak finamimi pun dah berwjh baru skrg…dah ada blk shoutbox dier 🙂
    ttg trafik bagai nih Lorna lagi tak reti…bee lagi pakar…
    ehehehe….

    • tengok lah lorna kat cpanel tu try je klik2 hehee…..shoutbox bee ada di atas header dgn tajuk kotak chat , saja letak atas nk jimat bandwidth huhu..

      dah tengok blog kak mimi cantik …

  18. xdpt la nk nolong……

  19. Pingback: Komuniti Blogger » Traffic Mencanak dengan wordpress ??

  20. ye betul tu bee..sokong 100%,.
    tempias dia lain tau bila pakai wordpress ni…best walaupown pada mula asyik nangis je hu..hu

    • haha ayu yg nangis bee tk , bee asyik tanya org sana sini …im sorry kot2 ada yg rimas dengan bee.tapi memang lain ler wordpress huhu..

      • ayu serik kene marah bee..orang rimas asyik dok tanye..jadi googgle sndiri..kalau x dapat jugak ayu diam je la..lelama pandai la dgn sendiri..lambat atau cepat je, tapi ada juga yang baik hati layan, tp layan ppown bg jawapan x habis..sekali tu je la ayu tanya…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *