Traffic Blog Mencanak Dengan WordPress ?????

Spread the love

Salam Bahagia Semua 🙂

hurm pagi-pagi ni , mcm biasa puanbee akan tengok dashboard saja , google ilmu SEO , banyak nak belajar untuk improve blog nih , Tapi sesambil tu tengok lah cPanel , bee memang tak tahu nak tengok statistik di cPanel nih , ada yang pandai tak ? boleh ajar bee ? sedikit hairan kenapa jumlah traffic di cPanel dan di akaun nuffnang lain sangat yer ?cuba tengok carta di bawah ..pelik sungguh , erm mungkin …. mungkin lah nuffnang tak kira traffic yang datang dari luar negara kot….jumlah page view pun tak sama , unik tu lagi ler tak sama…tolong help me!..siapa yang pandai bab nih explain sikit , bee dah google tak ada jawapan ..hehe mana satu nak percaya ni erk ?? bee tak boleh lah lagi tak faham benda alah ni hehee..

ini statistik blog puanbee tengok di cPanel , di bawah tengok di nuffnang akaun ..erm beza bukan…

Allhamdulillah , sejak bee guna blogspot tak pernah walau sekali jumlah visitor mencapai 25 orang dalam satu2 masa tau , tapi dengan wordpress bee dapat jumlah itu , erm berbaloi guna wordpress ni percayalah ..walaupun agak mencabar guna wordpress ..hahaha..tak tahan betui…

46 thoughts on “Traffic Blog Mencanak Dengan WordPress ?????”

  1. sampai sekarang saya mash x faham, kenapa statistik di cpanel, nuffnang dan google analytic sangat berbeza, apa yang beza yer, boleh jelaskan x

  2. tahniah puan bee. sebenarnya sama aja blogspot dn wordpress ni. apa yang penting .. kena rajin cari backlink

  3. Fossil Malaysia

    A’ah.. kene guna akaun gmail, sbb ni produk google..
    most welcome.. berkongsi apa yg sy tau jer.. 🙂

      1. Fossil Malaysia

        Apa yg N/A tu? copy code yg diberikan dan letak dlm blog ni, sebelum tutup body. lepas tu tggu dlm 2, 3 hari utk google kemaskini data tu..

      1. Fossil Malaysia

        Emm, kene ada akaun Google dulu.. Kalau dah ada akaun google dan email gmail. Terus saje ke http://www.google.com/analytics/

        Lepas tu masuk email dan password gmail.
        Then, add lah blog yg nak di pasang google analytics tu..

        Kalau tak tahu cara nak pasang tu, try search google, cara pasang google analytics. 🙂

        1. oh ada akaun gmail , sebab kan kita pernah dan masih ada blogspot..hehee okey nanti try thanks yer fosil baik sungguh dia.. 🙂

  4. patut la ari tu sampai bandwidth lebih limit.. trafik jem rupanya…

    kakyong tak pernah lagi jengah stats di cpanel tu..

    blog kakyong citer2 biasa jer.. x de keyword hangat.. 😉 :p

    trafik menten ajer lagi pun masih ramai kwn2 blog yg masih confuse.. sbb blog yg blogspot tu On jer 1 n3 daily mcm biasa…

    1. haha zie ko punye rblog dah dasyat , aku kalau nk blog dasyat cam ko lmbt lagi sai tu guna wordpress cepat sikit lah kalo 5 tahun jd 2thn setengah kot!!..

  5. ehh bee dah takde shoutbox eh?
    kak finamimi pun dah berwjh baru skrg…dah ada blk shoutbox dier 🙂
    ttg trafik bagai nih Lorna lagi tak reti…bee lagi pakar…
    ehehehe….

    1. tengok lah lorna kat cpanel tu try je klik2 hehee…..shoutbox bee ada di atas header dgn tajuk kotak chat , saja letak atas nk jimat bandwidth huhu..

      dah tengok blog kak mimi cantik …

  6. Pingback: Komuniti Blogger » Traffic Mencanak dengan wordpress ??

  7. ye betul tu bee..sokong 100%,.
    tempias dia lain tau bila pakai wordpress ni…best walaupown pada mula asyik nangis je hu..hu

    1. haha ayu yg nangis bee tk , bee asyik tanya org sana sini …im sorry kot2 ada yg rimas dengan bee.tapi memang lain ler wordpress huhu..

      1. ayu serik kene marah bee..orang rimas asyik dok tanye..jadi googgle sndiri..kalau x dapat jugak ayu diam je la..lelama pandai la dgn sendiri..lambat atau cepat je, tapi ada juga yang baik hati layan, tp layan ppown bg jawapan x habis..sekali tu je la ayu tanya…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *