Top Blog Melayu Mengikut Carta Alexa – Top Alexa Malaysia

Salam Bahagia
ehee dapat backlink dari bro faisal tadi , saya pun nk jugak buat lah ..hihihi.. seronok juga tengok carta blog kita sendiri kan , bukan kejar ranking atau glemer sangat pun tapi dah tersenarai nak buat cam no ..ekekek…ranking alexa ni tak kira glemer seseorang tapi mengira berdasarkan stabilnya traffic sesebuah blog , so semua orang boleh dapat rank tertinggi dalam carta alexa ni .. ermm apa lagi daftar alexa , masukkan meta tag , install extensions alexa , dan buat artikle banyak2 dan blogwalking .. boleh punya .. sila-silap potong saya huhu…kalau nk tengok perbandingan naik turun atau yang terkeluar edisi jun sila ke sini ..

Nak tutorial ? nah sedikit tips yang saya amalkan

ALEXA
1- CARA MASUKKAN TAG ALEXA DALAM BLOG
2 –CARA DAFTAR ALEXA
3- APA ITU ALEXA RANKING

1 :beautifulnara.com (alexa : 60/11442, PR4)
2 :blogserius.blogspot.com (alexa : 99/24692, PR3)
3 hbulan.com (alexa : 125/22790, PR3)
4 :denaihati.com (alexa : 156/43523, PR4)
5 :2dayblogger.com (alexa : 164/42323, PR4)
6 :benashaari.com (alexa : 182/44061, PR4)
7 :amanz.my (alexa : 200/46418, PR3)
8 :myresipi.com (alexa : 203/40083, PR4)
9 :ohartis.com (alexa : 235/44450, PR3)
10 :cikepal06.blogspot.com (alexa : 248/50537, PR4)
11 :papagomo.com (alexa : 259/41617, PR4)
12 :kujie2.com (alexa : 294/60153, PR4)
13 :puanbee.com (alexa : 302/72129, PR2)
14 :tukartiub.blogspot.com (alexa : 314/56077, PR0)
15 :ariffshah.com (alexa : 317/65809, PR4)
16 :izamirridzwan.com (alexa : 346/77814, PR2)
17 :faizalfredley.com (alexa : 354/64928, PR4)
18 :myglobalnetworks.com (alexa : 364/67040, PR3)
19 :penulissenja.com (alexa : 367/109460, PR2)
20 :pendekarberkuda.org (alexa : 372/108577, PR2)
21 :abgteror.blogspot.com (alexa : 373/68879, PR3)
22 :azfar9897.blogspot.com (alexa : 384/110276, PR4)
23 :milosuam.blogspot.com (alexa : 385/50866, PR3)
24 :gerakan-anti-pkr.blogspot.com (alexa : 391/62917, PR4)
25 :borakkosong.com (alexa : 394/76619, PR3)
26 :redmummy.com (alexa : 395/70147, PR4)
27 :izyan.com (alexa : 397/60981, PR2)
28 :amenoworld.blogspot.com (alexa : 403/95501, PR3)
29 :darkniq.com (alexa : 414/103768, PR2)
30 :enciknakal.com (alexa : 415/112703, PR3)
31 :cikgudahlia.com (alexa : 429/104577, PR4)
32 :kupukupukecik.blogspot.com (alexa : 430/86103, PR3)
33 :UpProfits.com (alexa : 432/133296, PR4)
34 :ohtidak.com (alexa : 448/57085, PR4)
35 :honeykoyuki.blogspot.com (alexa : 450/95802, PR3)
36 :mediamalaya.com (alexa : 455/74818, PR2)
37 :ammboi.com (alexa : 464/102952, PR3)
38 :mediapermatangpauh.blogspot.com (alexa : 483/99643, PR4)
39 :wancikgumuzik.blogspot.com (alexa : 494/135285, PR2)
40 :broframestone.com (alexa : 498/112535, PR4)

Semua blog di atas berbeza niche , pendapat dan cara menulis blog .. tak percaya sila terjah satu2 korang faham maksud saya … hehe.. ok lah nak kemas rumah kehkehkeh .. blogger mummy ginilah rupanya…

Sumber: up profit ( rajin dia ni )

sekian
puanbee

puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

4 thoughts to “Top Blog Melayu Mengikut Carta Alexa – Top Alexa Malaysia”

  1. Pingback: Mari Gegar Kasi Gempar Di UpProfits.com | PuanbeeDOTcom Chanel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *