Top Blog Melayu Mengikut Carta Alexa – Top Alexa Malaysia

Share

Salam Bahagia
ehee dapat backlink dari bro faisal tadi , saya pun nk jugak buat lah ..hihihi.. seronok juga tengok carta blog kita sendiri kan , bukan kejar ranking atau glemer sangat pun tapi dah tersenarai nak buat cam no ..ekekek…ranking alexa ni tak kira glemer seseorang tapi mengira berdasarkan stabilnya traffic sesebuah blog , so semua orang boleh dapat rank tertinggi dalam carta alexa ni .. ermm apa lagi daftar alexa , masukkan meta tag , install extensions alexa , dan buat artikle banyak2 dan blogwalking .. boleh punya .. sila-silap potong saya huhu…kalau nk tengok perbandingan naik turun atau yang terkeluar edisi jun sila ke sini ..

Nak tutorial ? nah sedikit tips yang saya amalkan

ALEXA
1- CARA MASUKKAN TAG ALEXA DALAM BLOG
2 –CARA DAFTAR ALEXA
3- APA ITU ALEXA RANKING

1 :beautifulnara.com (alexa : 60/11442, PR4)
2 :blogserius.blogspot.com (alexa : 99/24692, PR3)
3 hbulan.com (alexa : 125/22790, PR3)
4 :denaihati.com (alexa : 156/43523, PR4)
5 :2dayblogger.com (alexa : 164/42323, PR4)
6 :benashaari.com (alexa : 182/44061, PR4)
7 :amanz.my (alexa : 200/46418, PR3)
8 :myresipi.com (alexa : 203/40083, PR4)
9 :ohartis.com (alexa : 235/44450, PR3)
10 :cikepal06.blogspot.com (alexa : 248/50537, PR4)
11 :papagomo.com (alexa : 259/41617, PR4)
12 :kujie2.com (alexa : 294/60153, PR4)
13 :puanbee.com (alexa : 302/72129, PR2)
14 :tukartiub.blogspot.com (alexa : 314/56077, PR0)
15 :ariffshah.com (alexa : 317/65809, PR4)
16 :izamirridzwan.com (alexa : 346/77814, PR2)
17 :faizalfredley.com (alexa : 354/64928, PR4)
18 :myglobalnetworks.com (alexa : 364/67040, PR3)
19 :penulissenja.com (alexa : 367/109460, PR2)
20 :pendekarberkuda.org (alexa : 372/108577, PR2)
21 :abgteror.blogspot.com (alexa : 373/68879, PR3)
22 :azfar9897.blogspot.com (alexa : 384/110276, PR4)
23 :milosuam.blogspot.com (alexa : 385/50866, PR3)
24 :gerakan-anti-pkr.blogspot.com (alexa : 391/62917, PR4)
25 :borakkosong.com (alexa : 394/76619, PR3)
26 :redmummy.com (alexa : 395/70147, PR4)
27 :izyan.com (alexa : 397/60981, PR2)
28 :amenoworld.blogspot.com (alexa : 403/95501, PR3)
29 :darkniq.com (alexa : 414/103768, PR2)
30 :enciknakal.com (alexa : 415/112703, PR3)
31 :cikgudahlia.com (alexa : 429/104577, PR4)
32 :kupukupukecik.blogspot.com (alexa : 430/86103, PR3)
33 :UpProfits.com (alexa : 432/133296, PR4)
34 :ohtidak.com (alexa : 448/57085, PR4)
35 :honeykoyuki.blogspot.com (alexa : 450/95802, PR3)
36 :mediamalaya.com (alexa : 455/74818, PR2)
37 :ammboi.com (alexa : 464/102952, PR3)
38 :mediapermatangpauh.blogspot.com (alexa : 483/99643, PR4)
39 :wancikgumuzik.blogspot.com (alexa : 494/135285, PR2)
40 :broframestone.com (alexa : 498/112535, PR4)

Semua blog di atas berbeza niche , pendapat dan cara menulis blog .. tak percaya sila terjah satu2 korang faham maksud saya … hehe.. ok lah nak kemas rumah kehkehkeh .. blogger mummy ginilah rupanya…

Sumber: up profit ( rajin dia ni )

sekian
puanbee

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini. Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

4 Comments:

  1. Pingback: TOP 12 Ranking Blog Malaysia 2012 ( Mengikut Alexa) | Puanbee.Com

  2. Pingback: Alexa Toolbar Puanbee | Top Sites Ranking In Malaysia

  3. Pingback: Sumber Traffic Blog Puanbee.com | Puanbee Blog

  4. Pingback: Mari Gegar Kasi Gempar Di UpProfits.com | PuanbeeDOTcom Chanel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *