TOP 12 Ranking Blog Malaysia 2012 ( Mengikut Alexa)

Salam dari kejauhan , dah agak lama tak tengok ranking blog malaysia mengikut carta alexa sejak rakan blogger kita sorang tu sibuk saja.. oleh kerana itu .. saya buat lah satu entri nak tengok blog mana yang masih kekal dalam carta alexa dan tidak kekal. Kali terakhir saya buat senarai ranking mengikut alexa ni pada tarikh 4/7/2011 – sekarang ni 23/7/2012 dah setahun kan ? Nak tengok entri lalu ? boleh tengok di entri bertajuk :

Top Blog Melayu Mengikut Carta Alexa – Top Alexa Malaysia

  1. http://denaihati.com/ – PR4 ( Alexa 124 -20,780 )
  2. http://www.borakkosong.com/ – PR3 ( Alexa 243 -45,057 )
  3. http://www.ciktom.com/ – PR3 ( Alexa 296 – 69,326 )
  4. http://jebengotai.com/ – PR2  ( Alexa 298 – 52,647 )
  5. http://www.eyriqazz.com/ -PR3 (Alexa 322 – 78,373 )
  6. http://puanbee.com/ – PR2 – ( Alexa 374 -51,957 )
  7. http://www.broframestone.com/ -PR3 ( Alexa 402 – 66,228 )
  8. http://www.kujie2.com/ -PR3 ( Alexa 465 – 78,934  )
  9. http://ariffshah.com/ – PR4 ( Alexa 475 – 54,948 )
  10. http://earncent.com/ – PR1  (Alexa 475 – 69,414 )
  11. http://wanwidget.com/ -PR2 ( Alexa 474 – 69 ,159 )
  12. http://www.lyssasecret.com/ – PR2 ( Alexa 484 – 83,242 )

Setahun macam-macam dah terjadi. Ada yang tak kisah sangat pun dengan ranking bagai ni , tapi benda ni lah yang membuatkan kita sentiasa bersemangat untuk terus berblogging. Saya pilih blog yang betul-betul personal dan tak ada niche tertentu , kalau blog niche politik dan hiburan , toksah cakap lah .. memang cepat je tersenarai dalam ranking alexa ni.

Apa itu alexa ?

Alexa is the leading provider of free, global web metrics. Search Alexa to discover the most successful sites on the web by keyword, category, or country. Use our analytics for competitive analysis, benchmarking, market research, or business development.

Apa target untuk alexa korang ?

p/s : nak copy paste di benarkan dengan backlinks 🙂

70 Comments

  1. oyye 15 February 2013 Reply
  2. tasha 7 February 2013 Reply
  3. Pemikir 18 January 2013 Reply
  4. hasrulhassan 3 January 2013 Reply
  5. sensasi2020 28 December 2012 Reply
  6. cik tom 19 December 2012 Reply
  7. luke 17 October 2012 Reply
  8. ohjob 25 September 2012 Reply
  9. LYSSA FAIZUREEN 2 August 2012 Reply
  10. Oh! budu 31 July 2012 Reply
  11. azman 28 July 2012 Reply
  12. onlajer 25 July 2012 Reply
  13. brokencircuit 25 July 2012 Reply
  14. Hafizul 25 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 25 July 2012 Reply
  15. Juan 24 July 2012 Reply
  16. titan 24 July 2012 Reply
  17. GreenLava 24 July 2012 Reply
  18. anne 24 July 2012 Reply
  19. eiela 24 July 2012 Reply
  20. dennis 24 July 2012 Reply
  21. UpProfits 24 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 24 July 2012 Reply
  22. budak felda 24 July 2012 Reply
  23. azriMy 24 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 24 July 2012 Reply
  24. Share With Irfan 24 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 24 July 2012 Reply
  25. akubiomed 24 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 24 July 2012 Reply
  26. iAwani 24 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 24 July 2012 Reply
      • iAwani 24 July 2012 Reply
  27. hatiputera 23 July 2012 Reply
    • iAwani 24 July 2012 Reply
  28. Blog Asyraf 23 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 24 July 2012 Reply
  29. spudin 23 July 2012 Reply
  30. Mus 23 July 2012 Reply
    • iAwani 24 July 2012 Reply
  31. daddydee 23 July 2012 Reply
  32. AbgferOz 23 July 2012 Reply
  33. Norizwan 23 July 2012 Reply
  34. Nur 23 July 2012 Reply
  35. eyriqazz 23 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 23 July 2012 Reply
  36. nurmisnan 23 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 23 July 2012 Reply
  37. Kak Jie 23 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 23 July 2012 Reply
  38. Myra Jay 23 July 2012 Reply
  39. Ibu Mifzal Arsyad 23 July 2012 Reply
  40. Qaseh Gifts 23 July 2012 Reply
  41. Nadot 23 July 2012 Reply
  42. Azwan Muhamad 23 July 2012 Reply
  43. mia liana 23 July 2012 Reply
  44. kakngah 23 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 23 July 2012 Reply
  45. hafizal 23 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 23 July 2012 Reply
  46. CMRatu 23 July 2012 Reply
  47. Jebeng Otai™ 23 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 23 July 2012 Reply
  48. anif 23 July 2012 Reply
  49. mama adam 23 July 2012 Reply
  50. Gen2Merah 23 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 23 July 2012 Reply
  51. affan 23 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 23 July 2012 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.