TOP 12 Ranking Blog Malaysia 2012 ( Mengikut Alexa)

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Salam dari kejauhan , dah agak lama tak tengok ranking blog malaysia mengikut carta alexa sejak rakan blogger kita sorang tu sibuk saja.. oleh kerana itu .. saya buat lah satu entri nak tengok blog mana yang masih kekal dalam carta alexa dan tidak kekal. Kali terakhir saya buat senarai ranking mengikut alexa ni pada tarikh 4/7/2011 – sekarang ni 23/7/2012 dah setahun kan ? Nak tengok entri lalu ? boleh tengok di entri bertajuk :

Top Blog Melayu Mengikut Carta Alexa – Top Alexa Malaysia

  1. http://denaihati.com/ – PR4 ( Alexa 124 -20,780 )
  2. http://www.borakkosong.com/ – PR3 ( Alexa 243 -45,057 )
  3. http://www.ciktom.com/ – PR3 ( Alexa 296 – 69,326 )
  4. http://jebengotai.com/ – PR2  ( Alexa 298 – 52,647 )
  5. http://www.eyriqazz.com/ -PR3 (Alexa 322 – 78,373 )
  6. http://puanbee.com/ – PR2 – ( Alexa 374 -51,957 )
  7. http://www.broframestone.com/ -PR3 ( Alexa 402 – 66,228 )
  8. http://www.kujie2.com/ -PR3 ( Alexa 465 – 78,934  )
  9. http://ariffshah.com/ – PR4 ( Alexa 475 – 54,948 )
  10. http://earncent.com/ – PR1  (Alexa 475 – 69,414 )
  11. http://wanwidget.com/ -PR2 ( Alexa 474 – 69 ,159 )
  12. http://www.lyssasecret.com/ – PR2 ( Alexa 484 – 83,242 )

Setahun macam-macam dah terjadi. Ada yang tak kisah sangat pun dengan ranking bagai ni , tapi benda ni lah yang membuatkan kita sentiasa bersemangat untuk terus berblogging. Saya pilih blog yang betul-betul personal dan tak ada niche tertentu , kalau blog niche politik dan hiburan , toksah cakap lah .. memang cepat je tersenarai dalam ranking alexa ni.

Apa itu alexa ?

Alexa is the leading provider of free, global web metrics. Search Alexa to discover the most successful sites on the web by keyword, category, or country. Use our analytics for competitive analysis, benchmarking, market research, or business development.

Apa target untuk alexa korang ?

p/s : nak copy paste di benarkan dengan backlinks 🙂

Comments

  1. banyak lagi yg oyye kne blajar,,,
    blaja dari pro-blog,,
    newbie#

  2. please follow my blog.. i’m new here.. so i need u all to give me ur support…

  3. Bilalah agaknya blog suara pemikir akan menjadi sperti mereka mereka ini.

  4. As-Salam Puan Bee… Saya dah keluarkan ranking Alexa terbaru .. boleh tgk nanti yer. Mekasih puan bee … still your the best!

  5. sensasi2020 :

    12 blogger yg sentiasa mendapat tempat di hati para pelawat.

  6. eh kenapa baru perasan nama ciktom kat situ..tp syg dh jatuh merundum skang..huhu

  7. Tahniah, harap beri tunjuk ajar kepada kami blogger yang baru belajar.

  8. terbaekkk.. semua hebat2..

  9. Waahhhh , tak sangka lak tetiba blog Lyssa tersenarai ..
    Terima kasih , PuanBee . hehe 😛
    Yang peliknye , kenape 12 je ? hehe~

  10. semuanya femes.. tahniah

  11. DH masih carta pertama 🙂

  12. wah nampak sangat jauh lagi perjalanan aku ini

  13. Wah, senarai baru. Saya baru nak belajar, nasib baik saya bukak post ni. Terima kasih Puanbee.

  14. Puanbee,apa maksud nak copy paste di benarkan dengan backlinks??tak berapa fhm lah mana ni..haha..wow memang otai-otai blaka ni…mana pondok kecil???haha

  15. wah x sangka puanbee ada buat senarai ni siap ada link saya lagi, terima kasih puanbee… 🙂

  16. jatuh dah..dulu rank malaysia..dah bawah 190 dah..sekarang..naik mendadak-dadakk..

  17. Bila la agaknya boleh masuk list..

  18. wahhh mantap.. kene menuntut lg ni.. hehee

  19. terbaiklah, bukan senang nak dapat macam tu kan.

  20. hebat. ini yang bua lagi bersemangat ini. haha

  21. UpProfits :

    Lama tak tengok list macam nih..huhu

  22. kena jadikan mereka 12 blogger pemangkin semangat huh….;)

  23. ALEXA ranking nie kalau ianya diberikan perhatian oleh advertiser memang berbaloi la siapa yang dalam kedudukan baik nie….

  24. wah borak kosong pun ada? ingatkan blog tu niche berita jugak…

    tahniah buat semua 🙂

  25. Blog malaysia yang sering saya kunjungi hanya Denaihati, info ini sangat penting untuk menambah lawatan saya ke blog sahabat di Malaysia. Terimakasih Puanbee !!

  26. Beri tumpuan untuk ringankan blog kalau SEO sudah menjadi amalan.

  27. owh, blog saya pula niche teknologi perkomputeran, pesaing hebat buat Amanz.my .. setakat ni Alexa iAwani untuk global baru 285,280 .. ranking Malaysia baru 1,651. Start aktif berblog dari Disember 2011. Jauh lagi berbanding blog-blog di atas. I’m a newbie!

  28. memang hebat semua tuh,,bila la blog saya nak bawah 100k nie,,,

    • within time, pasti akan tercapai juga ranking di bawah 100,000. saya juga masih berusaha mencapainya.

  29. Blog Asyraf :

    Hebat betul.. Banyak perubahan.. hehe.. Insyaallah nanti saya pulak. ekeke..

    p/s: 23/7/2012 bukan 2011 😀

  30. hehe..saya lambat lagi laa…hehe… ! takpe..perlu berusaha lagi ni 🙂

  31. golongan blogger otai semuanya

  32. tahniah…memang hebat lah..

  33. heeee.. lambat lagi blog den nak masuk list.. way to far 🙂

  34. wah! hebat2 yang tersenarai ni termasuk kak bee….tahniah! steady la….:)

  35. Tahniah buat semua blogger yang tersenarai dalam ranking Top 12.. Teruskan berkongsi info dan cerita dengan pembaca..

  36. Camne blog saya ble keluar tu? Umm, itulah penangan Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati..Dah habis cabaran ni ,mesti jatuh balik ..hik3…

  37. Rasanya masih ramai lagi blogger yang mempunyai ranking
    bawah 70k..

  38. alooooo Bee, entri ni mcm motivasi nak kena gigih lagi ni. bila dah tua-tua ni,dah lama berblogging – rasa mcm dah cukuplah , masa utk slow down.

    dalam tempoh setahun, ranking kelaut, banyak benda yg nak dibuat offline
    bercuti sakan tak ingat pasal blog

    nak kena kejar mengejar Bee lah lepas ni…hehehe

  39. Tahniah Bee..
    Wahhhh tersenarai dalam TOp 10 🙂

    Semua hebat2 belaka ;D

  40. Ibu Mifzal Arsyad :

    tahniah bee..hebat tu..

  41. Tahniah Bee!

  42. Waaahhh..hebat Puanbee n yg lain2… mmg sy mimpi je la nak dpt cam tu… hehe…Smoge trus hebat ye.. 😉

  43. Power tu. Tapi semuanya tidak akan terhasil tanpa usaha yang gigih. Tahniah.

  44. wahhhh tahniah ya bee… hebat ni..

  45. pr tak berganjak2 pun…
    konsep blog.. sukati tuan tanah. ikut mud. agak2 giler traffik up n3 sokabar-majalah-mangga…. 😛

  46. lama dah tak komen kat sini…sebab bila baca entri tempat komen tak kuar2….mcm ne nak komen….baca jerk lah apa yang boleh….hhehehehe…selamat berpuasa…

  47. hehe.. kalau hiburan dgn politik memang paham2 dah.. :))

  48. terima kasih puan bee..harap2 leh naik pr lak..huhu

  49. Semuanya hebat-hebat!

  50. wahhhhh!!!! bee ngan cik tom pun dok kt atas la…. hebat tol!

  51. wahhhhhh….. saya nak belajar juga dengan akak lah pasal semua ni… saya pun teringin nak hebat macam korang semua.. ehehe

  52. Blogerius.blogspot.com

    Alexa Traffic Rank: 23,836 Traffic Rank in MY: 120

Speak Your Mind

*