TOP 12 Ranking Blog Malaysia 2012 ( Mengikut Alexa)

TOP 12 Ranking Blog Malaysia 2012 ( Mengikut Alexa)

Salam dari kejauhan , dah agak lama tak tengok ranking blog malaysia mengikut carta alexa sejak rakan blogger kita sorang tu sibuk saja.. oleh kerana itu .. saya buat lah satu entri nak tengok blog mana yang masih kekal dalam carta alexa dan tidak kekal. Kali terakhir saya buat senarai ranking mengikut alexa ni pada tarikh 4/7/2011 – sekarang ni 23/7/2012 dah setahun kan ? Nak tengok entri lalu ? boleh tengok di entri bertajuk :

Top Blog Melayu Mengikut Carta Alexa – Top Alexa Malaysia

  1. http://denaihati.com/ – PR4 ( Alexa 124 -20,780 )
  2. http://www.borakkosong.com/ – PR3 ( Alexa 243 -45,057 )
  3. http://www.ciktom.com/ – PR3 ( Alexa 296 – 69,326 )
  4. http://jebengotai.com/ – PR2  ( Alexa 298 – 52,647 )
  5. http://www.eyriqazz.com/ -PR3 (Alexa 322 – 78,373 )
  6. http://puanbee.com/ – PR2 – ( Alexa 374 -51,957 )
  7. http://www.broframestone.com/ -PR3 ( Alexa 402 – 66,228 )
  8. http://www.kujie2.com/ -PR3 ( Alexa 465 – 78,934  )
  9. http://ariffshah.com/ – PR4 ( Alexa 475 – 54,948 )
  10. http://earncent.com/ – PR1  (Alexa 475 – 69,414 )
  11. http://wanwidget.com/ -PR2 ( Alexa 474 – 69 ,159 )
  12. http://www.lyssasecret.com/ – PR2 ( Alexa 484 – 83,242 )

Setahun macam-macam dah terjadi. Ada yang tak kisah sangat pun dengan ranking bagai ni , tapi benda ni lah yang membuatkan kita sentiasa bersemangat untuk terus berblogging. Saya pilih blog yang betul-betul personal dan tak ada niche tertentu , kalau blog niche politik dan hiburan , toksah cakap lah .. memang cepat je tersenarai dalam ranking alexa ni.

Apa itu alexa ?

Alexa is the leading provider of free, global web metrics. Search Alexa to discover the most successful sites on the web by keyword, category, or country. Use our analytics for competitive analysis, benchmarking, market research, or business development.

Apa target untuk alexa korang ?

p/s : nak copy paste di benarkan dengan backlinks 🙂

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

70 Comments

  1. banyak lagi yg oyye kne blajar,,,
    blaja dari pro-blog,,
    newbie#

  2. please follow my blog.. i’m new here.. so i need u all to give me ur support…

  3. Bilalah agaknya blog suara pemikir akan menjadi sperti mereka mereka ini.

  4. As-Salam Puan Bee… Saya dah keluarkan ranking Alexa terbaru .. boleh tgk nanti yer. Mekasih puan bee … still your the best!

  5. 12 blogger yg sentiasa mendapat tempat di hati para pelawat.

  6. eh kenapa baru perasan nama ciktom kat situ..tp syg dh jatuh merundum skang..huhu

  7. Tahniah, harap beri tunjuk ajar kepada kami blogger yang baru belajar.

  8. Waahhhh , tak sangka lak tetiba blog Lyssa tersenarai ..
    Terima kasih , PuanBee . hehe 😛
    Yang peliknye , kenape 12 je ? hehe~

  9. Wah, senarai baru. Saya baru nak belajar, nasib baik saya bukak post ni. Terima kasih Puanbee.

  10. Puanbee,apa maksud nak copy paste di benarkan dengan backlinks??tak berapa fhm lah mana ni..haha..wow memang otai-otai blaka ni…mana pondok kecil???haha

    1. Author

      copy senarai tu dan bg backlinks ke blog sy itu aje .. hehehe

  11. wah x sangka puanbee ada buat senarai ni siap ada link saya lagi, terima kasih puanbee… 🙂

  12. jatuh dah..dulu rank malaysia..dah bawah 190 dah..sekarang..naik mendadak-dadakk..

  13. wahhh mantap.. kene menuntut lg ni.. hehee

  14. Lama tak tengok list macam nih..huhu

    1. Author

      ye lah eiz hilang kemana ntah , yg di sebut dlm entri tu mu lah

  15. wah borak kosong pun ada? ingatkan blog tu niche berita jugak…

    tahniah buat semua 🙂

    1. Author

      dulu tak , tk sangka dah jd niche berita pulak .. masa semak tgk di alexa je , mu ckp baru akk g tengok

  16. Blog malaysia yang sering saya kunjungi hanya Denaihati, info ini sangat penting untuk menambah lawatan saya ke blog sahabat di Malaysia. Terimakasih Puanbee !!

    1. Author

      blog saya masih dalam perhatian , banyak yang perlu di lakukan sekarang

  17. owh, blog saya pula niche teknologi perkomputeran, pesaing hebat buat Amanz.my .. setakat ni Alexa iAwani untuk global baru 285,280 .. ranking Malaysia baru 1,651. Start aktif berblog dari Disember 2011. Jauh lagi berbanding blog-blog di atas. I’m a newbie!

    1. Author

      mungkin akan datang , kalau rajin boleh senaraikan blog niche mcm tu pulak ..

      1. ya betul .. thanks Puan Bee. Sebagai informasi tambahan.

    1. within time, pasti akan tercapai juga ranking di bawah 100,000. saya juga masih berusaha mencapainya.

  18. Hebat betul.. Banyak perubahan.. hehe.. Insyaallah nanti saya pulak. ekeke..

    p/s: 23/7/2012 bukan 2011 😀

  19. hehe..saya lambat lagi laa…hehe… ! takpe..perlu berusaha lagi ni 🙂

    1. betul Mus, otai tu. Banyak ilmu perlu digali dari mereka ni.

  20. wah! hebat2 yang tersenarai ni termasuk kak bee….tahniah! steady la….:)

  21. Tahniah buat semua blogger yang tersenarai dalam ranking Top 12.. Teruskan berkongsi info dan cerita dengan pembaca..

  22. Camne blog saya ble keluar tu? Umm, itulah penangan Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati..Dah habis cabaran ni ,mesti jatuh balik ..hik3…

    1. Author

      tak juga , kalau tak ada yg ambil inisiatif nak naik kan ranking tu mungkin boleh kekal

    1. Author

      yup ramai lagi , tp tak larat nak semak dah ..tu pun ke 400++ juga bee selak page

  23. alooooo Bee, entri ni mcm motivasi nak kena gigih lagi ni. bila dah tua-tua ni,dah lama berblogging – rasa mcm dah cukuplah , masa utk slow down.

    dalam tempoh setahun, ranking kelaut, banyak benda yg nak dibuat offline
    bercuti sakan tak ingat pasal blog

    nak kena kejar mengejar Bee lah lepas ni…hehehe

    1. Author

      ranking sy pun kelaut juga kakjie .. eheee saja suka2 , lama tk tengok ranking ni …

  24. Tahniah Bee..
    Wahhhh tersenarai dalam TOp 10 🙂

    Semua hebat2 belaka ;D

  25. tahniah bee..hebat tu..

  26. Waaahhh..hebat Puanbee n yg lain2… mmg sy mimpi je la nak dpt cam tu… hehe…Smoge trus hebat ye.. 😉

  27. pr tak berganjak2 pun…
    konsep blog.. sukati tuan tanah. ikut mud. agak2 giler traffik up n3 sokabar-majalah-mangga…. 😛

  28. lama dah tak komen kat sini…sebab bila baca entri tempat komen tak kuar2….mcm ne nak komen….baca jerk lah apa yang boleh….hhehehehe…selamat berpuasa…

    1. Author

      a’ah perasan juga , kenapa pula tu ye ?

      sekarang dah ok sangat ke mcm mana ?

  29. hehe.. kalau hiburan dgn politik memang paham2 dah.. :))

  30. wahhhhhh….. saya nak belajar juga dengan akak lah pasal semua ni… saya pun teringin nak hebat macam korang semua.. ehehe

    1. Author

      belajar apanya , tk de apa sgt .. akk sendiri duk naik turun ranking sebab malas update dan byk kerja offline

  31. Blogerius.blogspot.com

    Alexa Traffic Rank: 23,836 Traffic Rank in MY: 120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *