Tips & Trick Guna Vanish Untuk Menang Contest Dari Vanish Malaysia

Tips & Trick Guna Vanish Untuk Menang Contest Dari Vanish Malaysia

Saya pengguna Vanish bagi mencuci pakaian sekolah anak-anak dan suami. Pakaian mereka terlalu susah hendak di sental ( kadang-kadang macam malas nak sental ) Sebab tu la guna Vanish. Boleh terima tak alasan tu ? Okay macam tak boleh terima kan ?

Jangan malas untuk baca sampai habis , kerana ada tips dan trick yang saya gunakan untuk mencuci kotoran degil di pakaian anak-anak dan suami tanpa perlu meyetal.

Lepas tu korang boleh guna tips tersebut dengan memasuki contest yang di anjurkan oleh Vanish Malaysia , mana tahu menang Hadiah utama TV LCD , Peti ais dan mesin basuh . Habis – habis tidak pun dapat produk vanish .. kalau di tambah semua hadiah , lebih kurang 5,118 orang tidak akan pulang dengan tangan kosong. Punya banyak hadiah nyaaa …

Info untuk memasuki contest dan dapatkan sample vanish

Kalau tak percaya sila klik link ini   —-  >>>    http://bit.ly/1aIkd2I    <<< —- dah klik korang boleh kira sendiri berapa banyak hadiah di tawarkan. Termasuk mendapatkan sample percuma vanish .. rugila tak ambil , free je .. dah dapat sample sila masuk contest. Mana tahu ada rezeki nak menang di hari baik bulan baik ni.

contest dan sample vanish
sertai contest vanish dan menangi hadiah utama yang paling hebat !!

Tips & Trick Saya Guna Vanish Untuk Menang Contest Dari Vanish Malaysia

Dah memang jadi tanggungjawab mak-mak yang menjadi surirumah untuk menguruskan segala kelengkapan anak-anak dan suami termasuk mencuci pakaian mereka. Diharapkan semua kerja ikhlas yang di lakukan oleh ibu menjadi penguat kasih sayang di antara kami sekeuarga. Tiada lain yang kupinta ( walaupun kadang-kadang rasa nak minta juga macam-macam dari suami hehehehe )

Tips & Trick mencuci tudung sekolah anak yang selalu kotor di bahagian atas kepala , dan juga bahagian depan.

Saya menggunakan serbuk vanish dalam botol putih kerana ingin mencuci pakaian berwarna putih nama vanish tersebut Vanish Power O2 Kristal White. Selain dari membuang kotoran ianya juga menyerlahkan warna putih pakaian anda.

review vanish 1

  1. Gunakan Vanish Power O2 Kristal White. Kenal pasti kekotoran degil yang ada pada pakaian.
  2. Basahkan tempat kotor dengan sedikit air , boleh guna penyembur baju atau gunakan tangan , ratakan air di tempat yang kotor.
  3. Ambil sedikit serbuk Vanish dan sapukan di tempat kotor.
  4. Seterusnya masukkan ke dalam mesin basuh dan tambahkan satu ceduk vanish + 1 ceduk serbuk pencuci biasa.
  5. Setelah siap jemur kering. dan hasilnya … sangat putih , kotoran pun hilang.

menggunakan vanish

*Kuning2 tu bukan sbb kotor , sebab pencahayaan ye .. ambil gambar malam 🙂

sample vanish

Tips & Trick mencuci baju putih anak kecil terkena coklat 

Masih lagi menggunakan Vanish di dalam botol putih iaitu Vanish Power O2 Kristal White kerana  baju anak bewarna putih ye.. step mencuci sama di atas ..

  1. Gunakan Vanish Power O2 Kristal White. Kenal pasti kekotoran degil yang ada pada pakaian.
  2. Basahkan tempat kotor dengan sedikit air , boleh guna penyembur baju atau gunakan tangan , ratakan air di tempat yang kotor.
  3. Ambil sedikit serbuk Vanish dan sapukan di tempat kotor.
  4. Seterusnya masukkan ke dalam mesin basuh dan tambahkan satu ceduk vanish + 1 ceduk serbuk pencuci biasa.
  5. Setelah siap jemur kering. dan hasilnya … sangat putih , kotoran pun hilang.

Vanish Power O2 Kristal White

Dannnnn hasilnya …

SONY DSC

Tips & Trick mencuci baju kerja suami yang terkena minyak hitam + habuk dan kotoran paling degil di tempat kerja.

Perhatian saya tunjukkan review ni ikhlas dari hati. Kotoran baju suami saya terkena kotoran minyak-minyak di tempat kerja , memang tak akan hilang 100% tetapi ianya dapat menghilangkan kotoran lebih baik daripada mencuci dengan sabun tanpa vanish. Malahan warna baju nampak lebih terang , tak kusam seakan baru. Cuma kotoran minyak + cat + chemical agak susah nak hilang yeee …. walau apa pun baju nampak berseri dah cukup.

SONY DSC

Ini gambar sebelum di cuci dengan menggunakan Vanish . Saya menggunakan vanish di dalam botol pink iaitu Vanish Power O2. Langkah untuk mencuci juga sama dengan vanish botol putih. Basahkan sedikit di permukaan yang kotor , letak kan serbuk vanish dan masukkan ke dalam mesin basuh.

SONY DSC

Tambahkan 1 sudu vanish + 1 sudu sabun pencuci biasa. Putarkan sehingga selesai mencuci . Angkat dan sidai  … tak perlu sental kalau malas macam saya .. hahaha …

SONY DSC

Dan ini lah hasil nya .. warna terang kotoran hilang , walaupun tak 100% kerana baju kerja suami memang berlumur minyak dan chemical ye …

Jadi … sila la dapatkan sampel percuma dan cuba sendiri di rumah. Hasilnya boleh di kongsi di laman web varnish .. mana tahu boleh menang hadiah lumayan….

vanish 1
klik gambar untuk mendapatkan sampel vanish percuma dan menyertai contest Vanish Malaysia
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

22 Comments

  1. pencuci nih bagus, saya pun guna varnish warna pink

    1. Author

      boleh la .. akk kalau bj biasa tk guna , pakai utk baju yg kotor yg amat ni

  2. dah lama betul saya x gunakan vanish nih, nak pakai balik lah

    1. Author

      laa beli tp tk guna , cam mana tu ..

      ye kalau kotoran degil elok tenyeh dulu pada kain , kalau tk sgt boleh terus basuh dengan vanish + sabun biasa.

  3. ok2 faham dah kegunaan dua2 botol vanish itew…

    mmg sdg mncari ni tp tak beli2 lagi.. haha~

    1. Author

      haha cari tk jumpa2 ke macam mana ? psssttt klik link request sample free tu dulu ..

  4. hasil paling best baju kerja en.kay, ketara hilang kotoran…
    semoga pbee sukses ye,

    1. Author

      yup .. kotor nya baju hubby bukan sikit2 … memang puas hati

      terima kasih

  5. Contest yang menarik… Semoga berpeluang menang hadiah… 😉

  6. Baju sekolah memang mudah kotor dengan kotoran degil. Sesuai sangat guna produk Varnish untuk menghilang kotoran degil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *