Tips Kurus : Resepi Jus Beet Root Untuk Diet Yang Sihat

Setiap orang impikan badan yang kurus , kulit yang cantik dan sihat cergas bukan ? tadi jalan-jalan ke blog Kongsi bersama nora , saya suka idea beliau untuk minum jus beet root ni , hurmm tak dapat bayangkan apa rasanya , tips kurus kali ini akan memberi korang kelainan , cuba makanan sihat pula.

Beet Root untuk kurus
Beet Root untuk kurus

Pernah tengok beet root ? rasa macam pernah tengok je , tapi tak pernah beli mahupun makan beet root ni , macam mana tu nak cuba resepi ni ? tapi tak pa tulis dulu buat kemudian biasalah kan. Tengok gambar di bawah, nampak macam sedap , ala-ala air ribena je ye ..rasa ?

Jus beet root untuk diet sihat
Dah habis pun!

Cabaran 7 Hari Menu Diet Berkesan

Resepi Jus Beet root dengan lobak merah dan saderi

  • 1 biji beet root (sederhana besar)
  • 2 batang lobak merah besar
  • 1 batang saderi

Kisar ke semuanya dengan 1 liter air masak.
Untuk jus yang lebih sedap tambahkan 2 biji epal merah dan blend sekali.
Sedap di minum tanpa di tapis (jika suka).
Simpan di fridge.

Jika diamalkan selalu, berat badan akan turun dan wajah menjadi kemerahan.. Tak perlu pakai blusher (yang ini saya suka sangat )

so nak kurus dan kulit yang berseri-seri boleh lah cuba Jus Beet root ni pula kan , jangan kata nak kurus tapi hentam makan sosej goreng manjang (untuk diri sendiri bebelan ini ya)

Untuk Jus pesakit kanser tidak kira jenis apa pun Sila ke blog kongsi bersama nora ada banyak tips kesihatan menarik di sana. Lepas ni nak cuba buat jus ni , mesti menarik rasanya.

Tips memilih beet root yg segar

Jika tekan beet root dgn jari rasa keras dan saiz yg kecil seperti
tomato lebih manis dan sedap di panggang dgn minyak zaitun + pepper

Resepi ini disumbangkan oleh Kongsi bersama nora untuk Koleksi Tips Kurus & Diet di puanbee.com.

Jika suka boleh tekan mana-mana button untuk berkonsi dengan kawan-kawan yang lain :)

57 Comments

  1. puan kutu 06/12/2011 Reply
  2. shraqs 06/12/2011 Reply
  3. MDHAFiZ.NET 06/12/2011 Reply
    • puanbee 06/12/2011 Reply
  4. nuriz 06/12/2011 Reply
  5. kakyong 25/11/2011 Reply
    • puanbee 25/11/2011 Reply
  6. puan kutu 24/11/2011 Reply
  7. ayu jamal 24/11/2011 Reply
    • puanbee 24/11/2011 Reply
  8. Siti Zulaikha 24/11/2011 Reply
    • puanbee 24/11/2011 Reply
  9. khairul 24/11/2011 Reply
    • puanbee 24/11/2011 Reply
    • puanbee 24/11/2011 Reply
  10. mrs.yie 23/11/2011 Reply
    • puanbee 24/11/2011 Reply
  11. FIEDA 23/11/2011 Reply
    • puanbee 24/11/2011 Reply
  12. ummiross 23/11/2011 Reply
  13. CMRatu 23/11/2011 Reply
  14. Jendela Hati 23/11/2011 Reply
  15. Fakarepain 23/11/2011 Reply
    • puanbee 23/11/2011 Reply
  16. nurmisnan 23/11/2011 Reply
    • puanbee 23/11/2011 Reply
  17. akubiomed 23/11/2011 Reply
    • puanbee 23/11/2011 Reply
    • nurmisnan 24/11/2011 Reply
    • akubiomed 24/11/2011 Reply
      • puanbee 24/11/2011 Reply
  18. paihujey 23/11/2011 Reply
    • puanbee 23/11/2011 Reply
  19. ardinihumaira 23/11/2011 Reply
    • puanbee 23/11/2011 Reply
  20. nza 23/11/2011 Reply
    • puanbee 23/11/2011 Reply
  21. wafimamakidz 23/11/2011 Reply
    • puanbee 23/11/2011 Reply
  22. fara 23/11/2011 Reply
    • puanbee 23/11/2011 Reply
  23. yanmie 23/11/2011 Reply
    • puanbee 23/11/2011 Reply
      • yanmie 23/11/2011 Reply
        • puanbee 23/11/2011 Reply
          • juanita 24/11/2011 Reply
            • puanbee 24/11/2011 Reply
        • puanbee 23/11/2011 Reply
  24. Ummi Hanie 23/11/2011 Reply
    • puanbee 23/11/2011 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *