Dec
2011

Tips Kurus : Resepi Jus Beet Root Untuk Diet Yang Sihat

Setiap orang impikan badan yang kurus , kulit yang cantik dan sihat cergas bukan ? tadi jalan-jalan ke blog Kongsi bersama nora , saya suka idea beliau untuk minum jus beet root ni , hurmm tak dapat bayangkan apa rasanya , tips kurus kali ini akan memberi korang kelainan , cuba makanan sihat pula.

Beet Root untuk kurus

Beet Root untuk kurus

Pernah tengok beet root ? rasa macam pernah tengok je , tapi tak pernah beli mahupun makan beet root ni , macam mana tu nak cuba resepi ni ? tapi tak pa tulis dulu buat kemudian biasalah kan. Tengok gambar di bawah, nampak macam sedap , ala-ala air ribena je ye ..rasa ?

Jus beet root untuk diet sihat

Dah habis pun!

Cabaran 7 Hari Menu Diet Berkesan

Resepi Jus Beet root dengan lobak merah dan saderi

  • 1 biji beet root (sederhana besar)
  • 2 batang lobak merah besar
  • 1 batang saderi

Kisar ke semuanya dengan 1 liter air masak.
Untuk jus yang lebih sedap tambahkan 2 biji epal merah dan blend sekali.
Sedap di minum tanpa di tapis (jika suka).
Simpan di fridge.

Jika diamalkan selalu, berat badan akan turun dan wajah menjadi kemerahan.. Tak perlu pakai blusher (yang ini saya suka sangat )

so nak kurus dan kulit yang berseri-seri boleh lah cuba Jus Beet root ni pula kan , jangan kata nak kurus tapi hentam makan sosej goreng manjang (untuk diri sendiri bebelan ini ya)

Untuk Jus pesakit kanser tidak kira jenis apa pun Sila ke blog kongsi bersama nora ada banyak tips kesihatan menarik di sana. Lepas ni nak cuba buat jus ni , mesti menarik rasanya.

Tips memilih beet root yg segar

Jika tekan beet root dgn jari rasa keras dan saiz yg kecil seperti
tomato lebih manis dan sedap di panggang dgn minyak zaitun + pepper

Resepi ini disumbangkan oleh Kongsi bersama nora untuk Koleksi Tips Kurus & Diet di puanbee.com.

Jika suka boleh tekan mana-mana button untuk berkonsi dengan kawan-kawan yang lain :)

Search

57 thoughts on “Tips Kurus : Resepi Jus Beet Root Untuk Diet Yang Sihat

  1. Pingback: Cabaran 7 Hari Menu Diet Berkesan | ~ Puanbee Blog ~

  2. Pingback: Apa itu ujian Pap Smear ? penting ke ujian Pap Smear ? | Puanbee.com | Diari Ibunda

  3. bila bee bg resepi jus tu.. baru teringat bos tempat lama dulu..

    setiap hari (pagi malam) dia minum jus — epal hijau, oren sunkist, lobak merah & btg saderi.. blend.. kalo ade msein jus macam kak nza tu lagi best… minum setiap pagi & malam.. memang betul2 comel badan dia.. terkejut jumpa dia slps bbrp bulan… memang slim.. plus kena jaga makan lah sama.. yg bergoreng ni kena tolak tepi…

    kakyong pun dah makin bolat nih.. tp nak minta suami belikan buah.. punya lah haru..
    masa stok ada.. kakyong minum jus tomato & btg saderi.. sedap jer rasa perut.. tp tu lah.. bila stok xdak.. x de lah…
    kakyong recently posted..Giveaway Tupperware dari Cik ShikinMy Profile

    • sama lah , suami sy tk suka buah ..tp saya pergi beli sendiri hikss..

      memang buah elok utk kesihatan kakyong , bee pun tk de mesin jus tu ..tk ruang nak letak dah rumah kecik so malas beli .. pakai je blender biasa.. cuma byk serdak2 tu tk best ..

    • memang rata2 org gitu lah , kurus nak gemuk , gemuk nak kurus , tp saya nak mcm asal hukss..

      sama pertama kali dengar nanti nak cuba juga

    • khairul benda ni tak kan buang lemak yg sedikit boleh jaga kesihatan juga , untuk org yang berbadan besar tu banyak lemak tak baik ..yg tu kena buang ..jgn ingat org kurus tk de risiko ye ..

  4. Hai Bee… rasanya manis jer. Kalau di campur dgn epal merah
    lebih sedap rasanya..

    Thanks for sharing here dear.. sama2 kia berdiet yg sihat..

    Tips memilih beet root yg segar;
    Jika tekan beet root dgn jari rasa keras dan saiz yg kecil seperti
    tomato lebih manis dan sedap di panggang dgn minyak zaitun + pepper
    nurmisnan recently posted..Wordless Wednesday #22My Profile

  5. amboi puan bee…jadi penasihat diet pulak. baguslah blog ini macam-macam ada. Cayalah Puan bee…blog ni memang best.

    • mungkin lah tu , bee pun sama tk pernah beli jumpa , makan tk tahu lah hihi..

      tapi nanti cuba lah pergi bahagian label baca2 kot ade kan , nak try gak ..

      kopi masuk apa pun sedap , hantu kopi ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge