Tips Kurus : Resepi Jus Beet Root Untuk Diet Yang Sihat

Setiap orang impikan badan yang kurus , kulit yang cantik dan sihat cergas bukan ? tadi jalan-jalan ke blog Kongsi bersama nora , saya suka idea beliau untuk minum jus beet root ni , hurmm tak dapat bayangkan apa rasanya , tips kurus kali ini akan memberi korang kelainan , cuba makanan sihat pula.

Beet Root untuk kurus

Beet Root untuk kurus

Pernah tengok beet root ? rasa macam pernah tengok je , tapi tak pernah beli mahupun makan beet root ni , macam mana tu nak cuba resepi ni ? tapi tak pa tulis dulu buat kemudian biasalah kan. Tengok gambar di bawah, nampak macam sedap , ala-ala air ribena je ye ..rasa ?

Jus beet root untuk diet sihat

Dah habis pun!

Cabaran 7 Hari Menu Diet Berkesan

Resepi Jus Beet root dengan lobak merah dan saderi

  • 1 biji beet root (sederhana besar)
  • 2 batang lobak merah besar
  • 1 batang saderi

Kisar ke semuanya dengan 1 liter air masak.
Untuk jus yang lebih sedap tambahkan 2 biji epal merah dan blend sekali.
Sedap di minum tanpa di tapis (jika suka).
Simpan di fridge.

Jika diamalkan selalu, berat badan akan turun dan wajah menjadi kemerahan.. Tak perlu pakai blusher (yang ini saya suka sangat )

so nak kurus dan kulit yang berseri-seri boleh lah cuba Jus Beet root ni pula kan , jangan kata nak kurus tapi hentam makan sosej goreng manjang (untuk diri sendiri bebelan ini ya)

Untuk Jus pesakit kanser tidak kira jenis apa pun Sila ke blog kongsi bersama nora ada banyak tips kesihatan menarik di sana. Lepas ni nak cuba buat jus ni , mesti menarik rasanya.

Tips memilih beet root yg segar

Jika tekan beet root dgn jari rasa keras dan saiz yg kecil seperti
tomato lebih manis dan sedap di panggang dgn minyak zaitun + pepper

Resepi ini disumbangkan oleh Kongsi bersama nora untuk Koleksi Tips Kurus & Diet di puanbee.com.

Jika suka boleh tekan mana-mana button untuk berkonsi dengan kawan-kawan yang lain :)

Search

Comments

  1. puan kutu :

    tak pernah jumpa buah nie bee..ke kutu malas amik tau bila p pasaraya?haha
    puan kutu recently posted..MenguapMy Profile

  2. Alamak dah slim nie ahaks…
    shraqs recently posted..Tips Mudah Bagi Pengguna BroadbandMy Profile

  3. Tips tingkat berat badan ade tak? heheh.. saje nak tau… :)
    MDHAFiZ.NET recently posted..WordPress Tutorial : How To Get Free Akismet API KeyMy Profile

  4. ohh saya tak penah cuba le ni..kena cuba gak nanti
    nuriz recently posted..Catriona Ross Dicemuh dan Difitnah “Ustazah Jadi-jadian”My Profile

  5. bila bee bg resepi jus tu.. baru teringat bos tempat lama dulu..

    setiap hari (pagi malam) dia minum jus — epal hijau, oren sunkist, lobak merah & btg saderi.. blend.. kalo ade msein jus macam kak nza tu lagi best… minum setiap pagi & malam.. memang betul2 comel badan dia.. terkejut jumpa dia slps bbrp bulan… memang slim.. plus kena jaga makan lah sama.. yg bergoreng ni kena tolak tepi…

    kakyong pun dah makin bolat nih.. tp nak minta suami belikan buah.. punya lah haru..
    masa stok ada.. kakyong minum jus tomato & btg saderi.. sedap jer rasa perut.. tp tu lah.. bila stok xdak.. x de lah…
    kakyong recently posted..Giveaway Tupperware dari Cik ShikinMy Profile

    • sama lah , suami sy tk suka buah ..tp saya pergi beli sendiri hikss..

      memang buah elok utk kesihatan kakyong , bee pun tk de mesin jus tu ..tk ruang nak letak dah rumah kecik so malas beli .. pakai je blender biasa.. cuma byk serdak2 tu tk best ..

  6. puan kutu :

    adoi jakunnya daku beet roor pun tak kenai..dasar kenai betik ja.wakaka
    puan kutu recently posted..Lahirkan Anak CemerlangMy Profile

  7. bee dh try x? sedap ker? tengok kaler terliur jugak nih
    ayu jamal recently posted..Premium Beautiful BusinessMy Profile

  8. sy dulu kurus sebok nk gemuk tp bila bdn dah naik nk kurus pulak…tp kan 1st time dgr pasal ni
    Siti Zulaikha recently posted..Malaysia Tewas Kepada SyriaMy Profile

    • memang rata2 org gitu lah , kurus nak gemuk , gemuk nak kurus , tp saya nak mcm asal hukss..

      sama pertama kali dengar nanti nak cuba juga

  9. klu sy minum jus ni alamat tinggal kulit jer la..la ni pon dh under weight
    khairul recently posted..Autoshow Gegaria Harian Metro Kepala Batas 20/11/2011My Profile

    • khairul benda ni tak kan buang lemak yg sedikit boleh jaga kesihatan juga , untuk org yang berbadan besar tu banyak lemak tak baik ..yg tu kena buang ..jgn ingat org kurus tk de risiko ye ..

  10. Terbaiklah Puan Bee…bagi resepi2 ksihtan,,pasti ramai yg mencarinya
    Faisal 2dayblogger recently posted..Tidak Percaya Blog Boleh Menghasilkan Beribu-Ribu RinggitMy Profile

  11. kalau tgah pregnant boleh minum ke?
    mrs.yie recently posted..‘SAYANG CIKGU KETAT-KETAT!’ – BAB 2My Profile

  12. mmg tak pernah lagi jumpe keledek ungu ni…
    FIEDA recently posted..Resah dari petang semalam terpaksa off9..My Profile

  13. tip yang bagus ni bee, tapi tak pernah tengok beet root ni, pernah dengar.
    ummiross recently posted..CARI HOTEL DI KUCHINGMy Profile

  14. hehe.. saya pun baru tahu lepas baca ni.. pelik.. takut la nak minum..
    CMRatu recently posted..Gambar Majlis Pernikahan Nor Ezlinniza Dan FadzilMy Profile

  15. puanbee, tak penah tgk secara dekat le…
    Jendela Hati recently posted..Strepsils?My Profile

  16. Fakarepain :

    beet root??

    apa benda ni kak bee..

  17. Hai Bee… rasanya manis jer. Kalau di campur dgn epal merah
    lebih sedap rasanya..

    Thanks for sharing here dear.. sama2 kia berdiet yg sihat..

    Tips memilih beet root yg segar;
    Jika tekan beet root dgn jari rasa keras dan saiz yg kecil seperti
    tomato lebih manis dan sedap di panggang dgn minyak zaitun + pepper
    nurmisnan recently posted..Wordless Wednesday #22My Profile

  18. Mana hendak cari buah Root Beer? Tidak pernah melihat sebelum ini.
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday #19 – Nampak saya????My Profile

  19. tak pernah tengok pun beet root..sekali imbas tajuk ingatkan root beer yang a&w tu..haha
    paihujey recently posted..Mana Satu Lagi Sedap, Macaron ataupun MacaroniMy Profile

  20. lom penah jumpa lagi.. tengah eksaited rasa nak p cari skanggg juga huuu nak kurusss nak kurusss
    ardinihumaira recently posted..Wordless Wednesday | My Fav Lip Balm!My Profile

  21. xpernah tgk la benda ala tu…….sedap ke Bee…
    nza recently posted..Souvineer dan Batik Sarawak…My Profile

  22. wafimamakidz :

    amboi puan bee…jadi penasihat diet pulak. baguslah blog ini macam-macam ada. Cayalah Puan bee…blog ni memang best.

  23. payah nak masuk kat tekak , tapi nak sihat , hehehe ,
    fara recently posted..kelaparan :D My Profile

  24. Salam,

    Baru tahu pasal benda nie, giler jakun hahaha.
    hari nie akak punya herbalife dah sampai hihihi, tgh diet ni bee, doakan ye akak dapat turunkan berat :D
    yanmie recently posted..Jadi Juga Karipap Kentang KuMy Profile

  25. beet ni sejenis ubi kan bee … tp serius nis xpenah jumpe (kalo jumpe pun xkenal kot :p)

    kebetulan nis tgh dok minum kopi dari smartherbs ni yg antara kndungannya beet ni lah .. sedap lak tu .. ;)
    Ummi Hanie recently posted..Happy Birthday Izzah Munirah …My Profile

    • mungkin lah tu , bee pun sama tk pernah beli jumpa , makan tk tahu lah hihi..

      tapi nanti cuba lah pergi bahagian label baca2 kot ade kan , nak try gak ..

      kopi masuk apa pun sedap , hantu kopi ..

Trackbacks

  1. […] Tips Kurus : Resepi Jus Beet Root Untuk Diet Yang Sihat […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

Hakcipta Terpelihara · PuanBee.com · Diselia dan diselenggara oleh AI MEDIA NETWORK
%d bloggers like this: