Tips Dapur : Simpan Tauge

Tips didapur khas untuk wanita surirumah , daddydirumah dan lain-lain. Kadang-kadang benda simple ni yang kita tak tau dan akibatnya menyebabkan pembaziran. Biasa kan ? bila beli taugeh terbanyak sikit , tapi guna sikit je .. dah tu bila simpan dalam peti ais cepat je busuk dan menjadi hitam atau lebam lebam.

tip di dapur simpan tauge

Sini saya kongsikan tips untuk simpan taugeh tanpa menyebabkan berbau masam dan lebam-lebam .. boleh lah tahan seminggu .. tak kan dalam seminggu tu kita tak boleh habiskan tauge ni kan ?

Ikut step dalam gambar di atas :

  1. Masukkan taugeh di dalam plastik tambah air agak-agak kasi tenggelam semua taugeh.
  2. Ikat ketat
  3. Letak dalam peti ais korang..

itu je .. hihihi … selamat petang 😛

Jom tengok khasiat macam-macam jenis makanan yang saya telah tulis di dalam entri lepas ..  Tips & Khasiat

News Reporter
Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

15 thoughts on “Tips Dapur : Simpan Tauge

  1. taugeh sayur pelbagai masakan termasuk jemput2…memang marvelous.
    cara ni macam kat kedai simpan/letak/renadam dlm air, cuma kedai tak letak dlm peti ais kot.

  2. Boleh la beli lebih sikit tauge nanti, ni dah tau bagaimana cara nak simpannya!. Selama ni Azie beli terus masak untuk 2 orang makan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *