Tips Dapur : Simpan Tauge

Tips didapur khas untuk wanita surirumah , daddydirumah dan lain-lain. Kadang-kadang benda simple ni yang kita tak tau dan akibatnya menyebabkan pembaziran. Biasa kan ? bila beli taugeh terbanyak sikit , tapi guna sikit je .. dah tu bila simpan dalam peti ais cepat je busuk dan menjadi hitam atau lebam lebam.

tip di dapur simpan tauge

Sini saya kongsikan tips untuk simpan taugeh tanpa menyebabkan berbau masam dan lebam-lebam .. boleh lah tahan seminggu .. tak kan dalam seminggu tu kita tak boleh habiskan tauge ni kan ?

Ikut step dalam gambar di atas :

  1. Masukkan taugeh di dalam plastik tambah air agak-agak kasi tenggelam semua taugeh.
  2. Ikat ketat
  3. Letak dalam peti ais korang..

itu je .. hihihi … selamat petang πŸ˜›

Jom tengok khasiat macam-macam jenis makanan yang saya telah tulis di dalam entri lepas .. Β Tips & Khasiat

15 Comments

  1. Hafizul 29 October 2012 Reply
  2. Ummi Hanie 22 October 2012 Reply
  3. Lawrence Vision 21 October 2012 Reply
  4. Suraya 21 October 2012 Reply
  5. ros 21 October 2012 Reply
  6. Denaihati 20 October 2012 Reply
  7. titan 20 October 2012 Reply
  8. nurmisnan 19 October 2012 Reply
  9. Puan Bardboo 19 October 2012 Reply
  10. akubiomed 19 October 2012 Reply
  11. lala yusof 19 October 2012 Reply
  12. Juan 19 October 2012 Reply
  13. Azie 19 October 2012 Reply
  14. Liza 19 October 2012 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.