Tindakan pencegahan malware! Ucapkan selamat tinggal malware!

Share

Bagi yang telah terkena jangkitan malware ini pastikan anda membersihkan “cookies” daripada browser-browser anda. Pastikan portal dan blog anda TIDAK memasang iklan daripada Innity dan manggaonline.

Bagi iklan pop-up dari widgeo.net yang mengganggu pelayaran blog, buang widget yang memaparkan data pengunjung. Sekalipun cantik dan maklumatnya bermakna, tetapi iklan popup yang diterbitkan terlalu menganggu sehinggakan pengunjung boleh menjadi bosan kerananya.

Semua malware akan menyebabkan sistem komputer bertambah lambat seperti penyambungan Internet dan juga masa untuk sistem ‘boot’ menjalankan operasinya.

Related :

  1. Apa itu malware

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini. Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

3 Comments:

  1. wah ternyata innity sering membawa malware juga bahaya nih

  2. Pingback: BAHAYANYA VIRUS MALWARE NI...amaran kpd semua blogger! | Puanbee.com | Diari Ibunda

  3. eija nya blog pun dh terkena serangan malwere ni..skrg ni eija guna internet explorer bola la baca blog..kalo croome n firefox akan kuar warning..

    skrg ni tgh try clean kan virus tu..guna google webmaster..tp still x bleh verify my blog..penning kepala gak ni..huhu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *