Bagi yang telah terkena jangkitan malware ini pastikan anda membersihkan “cookies” daripada browser-browser anda. Pastikan portal dan blog anda TIDAK memasang iklan daripada Innity dan manggaonline.

Bagi iklan pop-up dari widgeo.net yang mengganggu pelayaran blog, buang widget yang memaparkan data pengunjung. Sekalipun cantik dan maklumatnya bermakna, tetapi iklan popup yang diterbitkan terlalu menganggu sehinggakan pengunjung boleh menjadi bosan kerananya.

Semua malware akan menyebabkan sistem komputer bertambah lambat seperti penyambungan Internet dan juga masa untuk sistem ‘boot’ menjalankan operasinya.

Related :

  1. Apa itu malware
News Reporter
Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

3 thoughts on “Tindakan pencegahan malware! Ucapkan selamat tinggal malware!

  1. eija nya blog pun dh terkena serangan malwere ni..skrg ni eija guna internet explorer bola la baca blog..kalo croome n firefox akan kuar warning..

    skrg ni tgh try clean kan virus tu..guna google webmaster..tp still x bleh verify my blog..penning kepala gak ni..huhu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *