Tiara Beach Resort @ BEST WESTERN Prima Inland Sea Resort

BEST WESTERN Prima Inland Sea Resort atau di kenali sebagai Tiara Beach Resort. Bunyi je macam ada laut , tapi tak ada laut disini .. nak mandi laut kena pergi pantai Port Dickson …  Teluk Kemang dan deretan pantai yang lain. Cuti sekolah yang lepas , saja bawa anak-anak datang sini memandangkan kami ada kenal taukey yang membuat perusaan homestay , dia pula beri diskaun 50% jadi datang je la …. dekat je dari Ampang KL kan ..

tiarabeachresort

sumber gambar :  http://www.tiarabeachresort.org/

Lebih kurang macam ni la pemandangan nya pada hari tu .. kat sini la anak-anak main sampai tak nak naik .. bayangkan dari jam 12.00 tu anak-anak turun tak naik-naik dah .. mak dia sampai blh tidur di tepi … dan salin baju 3 kali .. bayangkan …

Kamera memang tak bawa masak datang ke sini .. malas ya ampun … mood nak begambar tu tak de ….

picture001

Ini gambar perasmian laptop  Acer P3 Aspire Ultrabook  dari dalam bilik tempat kami menyewa ..  duduk 3 hari 2 malam.

Hari pertama sampai , letak beg dan terus ke pantai teluk kemang untuk mandi manda , malam nya balik dan bersiap untuk BBQ .. Saya kemana pun suka bbq tepi pantai , rilek je rasanya ….

Hari kedua memang bersantai di Tiara ni je …

Malam nya pergi makan tomyam , tapi sayang … semua yang lain selera makan , saya tk boleh makan .. perut dah memulas masuk angin , boleh masuk nasi kosong jek …

Esok nya dah bergerak balik .. adik-adik yang lain singgah mandi di pantai lagi .. saya memang tak larat dah nak mandi , panas .. lemah je rasa … terus ajak kay balik terus.

Bukan nak jadi #kakikomplen , tapi sekadar berkongsi la ..

Waterpark punya la mahal ..

Dewasa : RM 35

Kanak-kanak : RM25

Untuk satu sesi , ada dua sesi .. pagi mula jam 7 am – 12 pm  … satu sesi lagi mula jam 12 . 30 pm hingga 7 pm. Padahal sebelum pergi kami survey di internet harganya RM20 untuk dewasa  dan kanak-kanak RM15 , ingat 1 hari full macam di gambang , rupanya tak .. memang tak berbaloi la …

Cer bayangkan .. mahal lagi dari Gambang Waterpark kot ..

Mula nya rasa tak nak masuk … bukan nya best sangat , air kolam semua untuk kanak-kanak jek … tapi anak-anak semua dah tak sabar nak terjun , ambil juga la sesi ke dua tu …

Lagi best lepak tepi pantai , main bola tampar dan ombak sambil bbq 🙂

Untuk homestay tak nak komen , ok la .. 2 bilik tidur , 2 bilik air , ada mesin basuh , ruang tamu besar dan juga kemudahan masak air , cuma iron pulak tak de … lain semua ok … belasah ramai-ramai duduk situ , 3 famili …  subang emas aliya hilang di situ .. tkde rezeki ..

Nak cuba waterpark morib .. 🙂

30 Comments

  1. Hafizul 23 June 2013 Reply
  2. Bidadari 20 June 2013 Reply
  3. Mus 18 June 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 18 June 2013 Reply
  4. Norfanil 18 June 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 18 June 2013 Reply
  5. akubiomed 18 June 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 18 June 2013 Reply
  6. fyna 18 June 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 18 June 2013 Reply
  7. sukma 18 June 2013 Reply
  8. Juan 18 June 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 18 June 2013 Reply
  9. syamila 17 June 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 18 June 2013 Reply
  10. mama3heroo 17 June 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 18 June 2013 Reply
  11. MK Kimi 17 June 2013 Reply
  12. titan 17 June 2013 Reply
  13. Ummi Hanie 17 June 2013 Reply
  14. Anuar 17 June 2013 Reply
  15. diana 17 June 2013 Reply
  16. Rina 17 June 2013 Reply
  17. Denaihati 17 June 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 18 June 2013 Reply
  18. afif 17 June 2013 Reply
  19. Azman Ishak 17 June 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 17 June 2013 Reply
      • sicantikmatahari 17 June 2013 Reply
        • puanbeeAuthor 18 June 2013 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.