Tiara Beach Resort @ BEST WESTERN Prima Inland Sea Resort

Tiara Beach Resort @ BEST WESTERN Prima Inland Sea Resort

BEST WESTERN Prima Inland Sea Resort atau di kenali sebagai Tiara Beach Resort. Bunyi je macam ada laut , tapi tak ada laut disini .. nak mandi laut kena pergi pantai Port Dickson …  Teluk Kemang dan deretan pantai yang lain. Cuti sekolah yang lepas , saja bawa anak-anak datang sini memandangkan kami ada kenal taukey yang membuat perusaan homestay , dia pula beri diskaun 50% jadi datang je la …. dekat je dari Ampang KL kan ..

tiarabeachresort

sumber gambar :  http://www.tiarabeachresort.org/

Lebih kurang macam ni la pemandangan nya pada hari tu .. kat sini la anak-anak main sampai tak nak naik .. bayangkan dari jam 12.00 tu anak-anak turun tak naik-naik dah .. mak dia sampai blh tidur di tepi … dan salin baju 3 kali .. bayangkan …

Kamera memang tak bawa masak datang ke sini .. malas ya ampun … mood nak begambar tu tak de ….

picture001

Ini gambar perasmian laptop  Acer P3 Aspire Ultrabook  dari dalam bilik tempat kami menyewa ..  duduk 3 hari 2 malam.

Hari pertama sampai , letak beg dan terus ke pantai teluk kemang untuk mandi manda , malam nya balik dan bersiap untuk BBQ .. Saya kemana pun suka bbq tepi pantai , rilek je rasanya ….

Hari kedua memang bersantai di Tiara ni je …

Malam nya pergi makan tomyam , tapi sayang … semua yang lain selera makan , saya tk boleh makan .. perut dah memulas masuk angin , boleh masuk nasi kosong jek …

Esok nya dah bergerak balik .. adik-adik yang lain singgah mandi di pantai lagi .. saya memang tak larat dah nak mandi , panas .. lemah je rasa … terus ajak kay balik terus.

Bukan nak jadi #kakikomplen , tapi sekadar berkongsi la ..

Waterpark punya la mahal ..

Dewasa : RM 35

Kanak-kanak : RM25

Untuk satu sesi , ada dua sesi .. pagi mula jam 7 am – 12 pm  … satu sesi lagi mula jam 12 . 30 pm hingga 7 pm. Padahal sebelum pergi kami survey di internet harganya RM20 untuk dewasa  dan kanak-kanak RM15 , ingat 1 hari full macam di gambang , rupanya tak .. memang tak berbaloi la …

Cer bayangkan .. mahal lagi dari Gambang Waterpark kot ..

Mula nya rasa tak nak masuk … bukan nya best sangat , air kolam semua untuk kanak-kanak jek … tapi anak-anak semua dah tak sabar nak terjun , ambil juga la sesi ke dua tu …

Lagi best lepak tepi pantai , main bola tampar dan ombak sambil bbq 🙂

Untuk homestay tak nak komen , ok la .. 2 bilik tidur , 2 bilik air , ada mesin basuh , ruang tamu besar dan juga kemudahan masak air , cuma iron pulak tak de … lain semua ok … belasah ramai-ramai duduk situ , 3 famili …  subang emas aliya hilang di situ .. tkde rezeki ..

Nak cuba waterpark morib .. 🙂

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

30 Comments

  1. Betul tu kak. Lepak tepi pantai lagi best sambil bbq. main galah panjang pun boleh haha. Kalau ramai orang best main galah panjang. Baru kurus sikit badan hihihi

  2. main bola tmpar tepi pantai mmg best..
    ingt masa gi pulau perhentian dulu.. huhu..
    abis bergeluman dengan pasir..

  3. Kolam renangnya luas. Tak puas mandi pantai boleh sambung mandi kolam pula. 🙂

  4. crowded sangat tiara nie….rimas ler…budak-budak sukat ler mandi-mandi…

  5. best la puanbee dapat jalan jalan, lagi satu diskaun 50% tu banyak tuh

    1. Author

      diskaun tu untuk hotel je , sbb tu tk komplen puas hati harga nya murah ..

  6. mahal jugak la kan kalau bayar utk 6 jam ajer…cam murah kat gambang la…dari pg sampai ptg…harga sama je kan..

    apa2pun budak2 la yg best pergi tempat2 cam gini…. 😉

    1. Author

      harga tk sama , gambang murah lg dan berbaloi sbb main 1 hari

  7. waa…bestnye..m3h pernah stay cni..tp mase tu masih nama tiara lg..dan yg paling best water park dia free..

  8. pernah tinggal kat tiara ni dgn famili bbrp kali. oklah…takde byk komplen sgt.hehe

  9. cntik tempat… x penah smpai area PD, Morib ni

    waterpark mmg port carik duit depa 😉

  10. Best dapat bawa keluarga bercuti-cuti di Tiara Beach Resort… 😉

  11. banyak juga yang berkunjung ke Tiara Beach Resort untuk menikmati liburan tu…

  12. harga waterpark untuk 1/2 hari je. ada kaitannya dengan dapat diskaun 50% kot.

  13. dulu memang selalu pergi sini,sebab makcik ade rumah kat situ..so tak payah bayar tiket tu..hehe

  14. semakin hebat buat komplen sekarang ni ye.. hahaha dalam dok cakap bukan nak jadi kaki komplen… tup-tup, dua tiga perenggan gak. haha

    1. Author

      haha … wakak bukan nak jadi #kakikomplen .. tak best rugi .. baik pergi gambang

      1. 2 sesi tu kira acaner tu? kira kita leh mandi kalo dr 7am tu smapai 12pm aje.. ? n sesi kedua macm tu juga.. kira xle 1day la kat situ… masak… masak….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *