Tempahan Theme Dari Affan Ruslan

Nak raya ni kan ? jadi biarlah blog ni beraya sakan .. saya berkenan dengan blog  kujie2 yang telah di customize oleh Affan Ruslan. Kebetulan ada sedikit income dari adsverlets , so saya terjah lah tempah theme blog ni. Duit dari blog , melabur ke blog semula .. dengan harapan akan mendapat pulangan di masa depan. Walau tak de pulangan asalkan hati dah puas. Rimas betul kalau theme blog tak seragam dengan keinginan saya. Cewahh ayat macam 1 Malaysia dah ni , seragam seragam pulak.

Setakat ni saya suka dengan design theme ni , insyallah memang tak akan sewenang – wenangnya tukar sebab mahal ..bagi orang lain mungkin tak mahal. Bagi surirumah macam saya ni mahal tau , sebab saya pegang prinsip .. sejak saya mula melanggan wordpress dan domain , saya tak gunakan duit suami saya  (tapi laptop dan line internet tetap mintak kat suami hehee .. peace bang !!! ). Ye lah dia kerja sorang kesian kalau saya gunakan untuk hobi saya ni. Sebab tu apa-apa pun saya akan gunakan duit sendiri yang saya dapat dari blog. Siapa kata berblog tak gunakan modal ? Walaupun berblog gunakan blogspot masih ada modal . Betul tak ? ate .. line internet tu bukan nya free kan.

Apa pun kalau korang nak kena lah tanya pada Affan Ruslan sendiri. Hai hai je di twitter.. (ID : @affanruslan ) oh sekarang twitter tu menjadi sangat best pulak. Untuk orang yang tak ada masa nak duduk depan laptop 24 jam ni.

Kelebihan theme ni .. saya lupa .. kena mintak Affan Ruslan komen disini nanti. Tapi saya suka kombinasi warna nya. Yang saya tahu .. Affan menggunakan Genesis Framework .. Sekarang nak fokos betulkan links yang error aje lah , theme tak yah fikir dah .. Affan kan ade…

Sekian Luahan jiwa blogger surirumah kehkehkeh ~

P/S : Teringat pula entri Income Blog Untuk Apa disini ada ceritakan bagaimana  template percuma atau premium ada risikonya seperti kes Phishing attack di blog Denaihati

News Reporter
Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

46 thoughts on “Tempahan Theme Dari Affan Ruslan

  1. Hehe..ada rezki lebih kena cari affan ruslan jugak ni..blog kujie pun menraik..blog puanbee menarik…setakat ni baru dua blog yang aku tahu rekabentuk affan ruslan..mungkin byk lagi kot..tapi tak jumpa dek aku lagi…puanbee,dah la tukar themes…menarik bangat dah ni..haha

  2. Sebagai blogger jangan takut untuk melabur dan pasti setiap pelaburan mesti ada pulangannya. Lepas ini tidak perlu bimbang lagi hendak selalu tukar theme.

  3. rumah cat baru lg ye bee… nice2.. nis suke design dash2 tu… 😉

    buat masa ni nis belum nk melabur utk theme kot.. dan mmg jenis cepat jemu. pasni nk pakai twenty eleven yg simple tu kot

  4. Cantik. nice and simple. saya suka yag simple.

    blog saya pun theme entah apa-apa, tapi, tak berbaloi untuk saya tempah. sebab, setakat ni, blog tu tiada pulangan yang hebat.

    so, saya terima sajalah seadanya.

    kalau orang yang masuk rasa bosan, x taulah. memang blog saya plain aje 🙂

  5. soal theme.. buat masa ni saya tetap dengan theme sekarang sebab itu satu-satunya theme yang memenuhi keterdesakan blog saya sebagai blog teknologi, theme lain cantik tapi tidak memenuhi kriteria termasuklah Thesis. LiewCF.com juga masih kekal dengan theme Kubrick, walau theme itu sudah ketinggalan. Personally,saya amat suka theme minimalis macam NewYorkTimes.com

    1. ya saya dah tengok , theme itu pun ok ..

      cuma biasa perempuan ni suka melebih2 .. hehe

      cuma nak tanya related post tu awak pakai plugin atau tidak ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *