Tema Hari Kebangsaaan ke 56 Tahun 2013

Selain dengan sambutan raya , kita juga akan menyambut hari kemerdekaan buat Malaysia. Malaysia akan menyambut tahun kemerdekaan ke 56 pada tahun 2013 ini. Tema merdeka pada tahun ini adalah ” Malaysiaku Berdaulat , Tanah Tumpahnya Darahku “. Teringat satu lirik lagu yang bertemakan kemerdekaan dan patriotik sangat. Suka ulang-ulang sebuatan ayat tu .. ” Malaysia oh tanah air ku …. tanah tempat tumpah darah ku … negeri elok amat ku puja .. setia sepanjang waktu…  “

tema dan logo merdeka ke 56

Logo merdeka tahun 2013 belum di pamerkan , dah berapa tahun asyik guna logo yang sama kan .. tahun ni dah ada pembaharuan. Tunggu keputusan pemenang pertandingan rekacipta logo hari kemerdekaan tu agaknya  …

Antara aktiviti untuk menyambut hari kemerdekaan yang telah berlangsung antaranya ialah :

JULAI 2013

Pertandingan Merekacipta Logo Hari Kemerdekaan ke-56
Tempoh Penyertaan: 13 Julai – 22 Julai 2013

OGOS 2013

Pelancaran Kibar Jalur Gemilang

Tarikh: 16 Ogos 2013 (Jumaat)
Masa: 8.30 malam
Tempat: Kedah
Tetamu: YAB Perdana Menteri & YAB Timbalan Perdana Menteri

Ambang Merdeka

Tarikh: 30 Ogos 2013 (Jumaat)
Masa: 11.30 malam
Tempat: Pusat Maritim, Presint 5, Putrajaya
Tetamu: YAB Perdana Menteri & YAB Timbalan Perdana Menteri

Sambutan Hari Kemerdekaan (Acara Perbarisan & Perarakan)

Tarikh: 31 Ogos 2013 (Sabtu)
Masa: 8.00 pagi
Tempat: Dataran Merdeka, Kuala Lumpur
Tetamu: SPB Yang di-Pertuan Agong, YAB Perdana Menteri & YAB Timbalan Perdana Menteri

Sumber : http://www.malaysiamerdeka.gov.my/

Search

Comments

  1. bard pun terbayang lagu tu masa baca tema hari kebangsaan ni…
    Puan Bardboo recently posted..Memori Beraya di ToulouseMy Profile

  2. Di bulan Agustus ini kita sama2 menghadapi hari kemerdekaan/kebangsaan, kalau di Indonesia jatuhnya tanggal 17 Agustus jadinya dua hari lagi tu..
    Semoga perayaannya berjalan dengan kidmat dan nasionalis …
    Rina recently posted..Best List of Free Download Responsive Premium Blogger TemplatesMy Profile

  3. Selamat menyambut hari merdeka buat semua. kita tunggu logo baru…
    Denaihati recently posted..Mari belajar buat blog dengan WordPressMy Profile

  4. tak sabar nak tgk logo terbaru tahun nie, logo tahun lepas hancur terus..tak lawa..hahaha
    Bahrain recently posted..Image Editor Terbaik Secara PercumaMy Profile

  5. Tema yg cocok sekali
    hafiz recently posted..Menurunkan berat badan selepas rayaMy Profile

  6. Nampaknya sesuatu perku dilakukan diperingkat ubi untuk perbaiki perpaduan dikalangan masyarakat majmuk di Malaysia.
    akubiomed recently posted..Institusi perkahwinan semakin goyah.My Profile

  7. Banyak juga aktiviti kemerdekaan pada tahun ini… Terima kasih di atas perkongsian info….
    Anuar recently posted..WW : Hari Ini Lebih Baik Dari SemalamMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

Hakcipta Terpelihara · PuanBee.com · Diselia dan diselenggara oleh AI MEDIA NETWORK
%d bloggers like this: