Teknologi dalam rumahtangga

Kita buka puasa makan nugget , dia buka puasa dengan asam pedas melaka..  Ini tidak adil , ini tidak adil oh bagi ku.. lepas nampak dia update facebook , saya buat lah muka kesian , mesej ..

bang sayang makan nugget je , kesian tak ? orang tak tanya pun haaaa…

facebook

Tapi itu lah kegunaan teknologi , boleh usik mengusik dan bermanja manjaan di kala suami berada di kejauhan , kalau zaman tak ada teknologi , bayangkan … boleh tahu time dia pergi je .. balik bila ? makan apa ? tinggal mana ? semua kita tak tahu ..

Banyangkan berada di tempat isteri dulu-dulu ..

“kekanda , bilakah kekanda mahu pulang “
“kekanda rasa , selepas sepurnama pulanglah kekanda “
“adinda jaga diri baik-baik ya”
“baik lah kanda”
“nanti andinda hantar utusan ya , jika adinda sudah beranak kan kandungan adinda ni”
“berat rasa hati adinda ni kanda “

waaaa … sedih lak adengan tu kan .. syukur..

26 Comments

  1. calypso 11 August 2012 Reply
  2. akubiomed 7 August 2012 Reply
  3. irsah 5 August 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 7 August 2012 Reply
  4. Nazri 5 August 2012 Reply
  5. puan kutu 4 August 2012 Reply
  6. titan 4 August 2012 Reply
  7. Jebeng Otai™ 4 August 2012 Reply
  8. hatiputera 4 August 2012 Reply
  9. Hafizul 4 August 2012 Reply
  10. Kujie 4 August 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 4 August 2012 Reply
  11. Nadot 4 August 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 4 August 2012 Reply
  12. incik restnrileks 4 August 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 4 August 2012 Reply
  13. shraqs 3 August 2012 Reply
  14. wandisini 3 August 2012 Reply
  15. anif 3 August 2012 Reply
  16. azman 3 August 2012 Reply
  17. eiela 3 August 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 4 August 2012 Reply
  18. Ibu Mifzal Arsyad 3 August 2012 Reply
  19. Denaihati 3 August 2012 Reply
  20. Mama adam 3 August 2012 Reply
  21. Ummi Hanie 3 August 2012 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.