Tarikh Melihat Anak Bulan 19 Julai – Penepatan Awal Puasa 2012

Ramadhan semakin menghampiri kita. Tarikh melihat anak bulan juga telah di tetapkan. 19 Julai 2012 adalah tarikh untuk melihat anak bulan (tarikh mencerap anak bulan) bagi menentukan penepatan awal puasa 2012. Untuk maklumat lanjut anda boleh layari Laman Utama Majlis Raja-raja

tarikh tengok anak bulan / tarikh mencerap anak bulan

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan Kebiasaanya kaum hawa dah memang kelam kabut ganti puasa sekarang ni. korang pembaca puanbee.com bagaimana pula ? Anak saya pun telah di latih berpuasa sunat setiap isnin dan khamis untuk menyediakan diri anak-anak untuk berpuasa sebelum tibanya puasa selama sebulan berturut-turut. Kita yang dewasa ni apatah lagi mesti berlatih untuk berpuasa. Selalu tengok gambar makanan di blog , tak boleh tahan. Ok lawak aje.

Kebiasaannya tarikh tengok anak bulan ini akan disusuli dengan lokasi melihat anak bulan. Tetapi belum ada senarai lokasinya lagi ok. Nanti update lain.

Kalau yanmieonline balik beraya di kampung hubby , saya pula beraya di kampung mak saya. Tetapi bagi saya sama saja.. rumah mak mertua dan rumah mak sendiri adalah 40 minit jauhnya .. hehehe.

Yang pastinya contest eyriqazz vs denaihati akan tamat di pertengahan bulan puasa. Korang pecut lah belajar teknik SEO boleh menang dan dapat duit raya beb!

Comments

  1. Dah dekat nak sampai masa untuk berpuasa dan sembahyang terawih.
    hatiputera recently posted..Ranking Contest Seo Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

  2. Ramadhan, Rindunya nak bertarawih
    ProfHariz recently posted..Wordless Wednesday #9 – Rhyno Muscle GymMy Profile

  3. sekejap ja dah nak puasa.. :)
    CMRatu recently posted..Gambar speed trap ada di MYEGMy Profile

  4. Oh Ramadhan tak sabar nak bertemu..
    azman recently posted..Bila Sibuk Melanda – Apa pun tak bolehMy Profile

  5. Ahlan wasahlan Yaa Ramadhan..hehe..tak lama dah puasa..nanti nak raya pulak..huhu..yeaahhaaaa
    Hafizul recently posted..Baik Bos, Saya Akan Buat – Sidebar LoginMy Profile

  6. Tengah dok belajar puasa. Hehehe…

    Puasa sunat yang telah lama ditinggalkan cuba diamalkan kembali. Tak sabar menanti ramadhan tiba.

  7. Waahhh.. Belum mula puasa dah plan awal2 tempat nak raya dulu. Inilah kecekapan org pompuan :D
    Azwan Muhamad recently posted..Banduan tawar habuan seks pada warden penjaraMy Profile

  8. selamat berpuasa ye bee !!!!

    bilalah kita nak ketemu lagi ye..
    sha recently posted..MasterChef Celebrity Malaysia 2012 : LEMPENGMy Profile

  9. Alhamdulillah dah habis ganti… Kena banyak-banyak buat sunat pulak ni… Semoge dipermudahkan untuk sy yg pemalas ni…. huuhhu ;)
    Nadot recently posted..Aroma Ikan Bakar, Jeram, Kuala SelangorMy Profile

  10. xsbr nk pose..hehe
    Jebeng Otai™ recently posted..Eyriqazz vs Denaihati : Duplicate ContentMy Profile

  11. tak sabar juga menanti ramadhan. untung pbee mak mertua dan rumah mak sendiri duduk dekat2, segala urusan lebih mudah biasanya.
    nyata tak susah nak redah traffic jem kot.
    Denaihati recently posted..Sepanyol Juara Euro 2012My Profile

  12. Alhamdulillah..seronoknya menanti Ramadhan tiba..
    ummiross recently posted..SOKONGANMy Profile

  13. ALhamdulillah bertemu lagi kita dengan Ramadhan yang penuh barakah
    rahman recently posted..Sedapnya Kenny Rogers RoastersMy Profile

  14. Bulan Ramadhan semakin hampir cepat betul masa berlalu.
    akubiomed recently posted..Baby Aslah bermain arnab comel di Floria Putrajaya 2012My Profile

  15. yay! takde puasa yg perlu diganti.. cuma buat puasa sunat je..
    kakngah recently posted..Sehelai baju buat menyapu si air mataMy Profile

  16. awal gila parking cerita tengok anak bulan ni. haha..
    titan recently posted..Skandal baru gua..My Profile

Trackbacks

  1. […] tu .. tapi makan tengah hari .. boleh lah di jadikan salah satu juadah untuk bersahur ketika bulan ramadhan nanti kan ? innity_pub = "f18a6d1cde4b205199de8729a6637b42"; innity_zone = "21986"; […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge