Tarikh Melihat Anak Bulan 19 Julai – Penepatan Awal Puasa 2012

Ramadhan semakin menghampiri kita. Tarikh melihat anak bulan juga telah di tetapkan. 19 Julai 2012 adalah tarikh untuk melihat anak bulan (tarikh mencerap anak bulan) bagi menentukan penepatan awal puasa 2012. Untuk maklumat lanjut anda boleh layari Laman Utama Majlis Raja-raja

tarikh tengok anak bulan / tarikh mencerap anak bulan

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan Kebiasaanya kaum hawa dah memang kelam kabut ganti puasa sekarang ni. korang pembaca puanbee.com bagaimana pula ? Anak saya pun telah di latih berpuasa sunat setiap isnin dan khamis untuk menyediakan diri anak-anak untuk berpuasa sebelum tibanya puasa selama sebulan berturut-turut. Kita yang dewasa ni apatah lagi mesti berlatih untuk berpuasa. Selalu tengok gambar makanan di blog , tak boleh tahan. Ok lawak aje.

Kebiasaannya tarikh tengok anak bulan ini akan disusuli dengan lokasi melihat anak bulan. Tetapi belum ada senarai lokasinya lagi ok. Nanti update lain.

Kalau yanmieonline balik beraya di kampung hubby , saya pula beraya di kampung mak saya. Tetapi bagi saya sama saja.. rumah mak mertua dan rumah mak sendiri adalah 40 minit jauhnya .. hehehe.

Yang pastinya contest eyriqazz vs denaihati akan tamat di pertengahan bulan puasa. Korang pecut lah belajar teknik SEO boleh menang dan dapat duit raya beb!

About puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

17 Replies to “Tarikh Melihat Anak Bulan 19 Julai – Penepatan Awal Puasa 2012”

  1. Pingback: Resepi lempeng tepung kastard dan kismis | Puanbee.Com

  2. Tengah dok belajar puasa. Hehehe…

    Puasa sunat yang telah lama ditinggalkan cuba diamalkan kembali. Tak sabar menanti ramadhan tiba.

  3. Alhamdulillah dah habis ganti… Kena banyak-banyak buat sunat pulak ni… Semoge dipermudahkan untuk sy yg pemalas ni…. huuhhu 😉

  4. tak sabar juga menanti ramadhan. untung pbee mak mertua dan rumah mak sendiri duduk dekat2, segala urusan lebih mudah biasanya.
    nyata tak susah nak redah traffic jem kot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*