Tarikh Melihat Anak Bulan 19 Julai – Penepatan Awal Puasa 2012

Share

Ramadhan semakin menghampiri kita. Tarikh melihat anak bulan juga telah di tetapkan. 19 Julai 2012 adalah tarikh untuk melihat anak bulan (tarikh mencerap anak bulan) bagi menentukan penepatan awal puasa 2012. Untuk maklumat lanjut anda boleh layari Laman Utama Majlis Raja-raja

tarikh tengok anak bulan / tarikh mencerap anak bulan

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan Kebiasaanya kaum hawa dah memang kelam kabut ganti puasa sekarang ni. korang pembaca puanbee.com bagaimana pula ? Anak saya pun telah di latih berpuasa sunat setiap isnin dan khamis untuk menyediakan diri anak-anak untuk berpuasa sebelum tibanya puasa selama sebulan berturut-turut. Kita yang dewasa ni apatah lagi mesti berlatih untuk berpuasa. Selalu tengok gambar makanan di blog , tak boleh tahan. Ok lawak aje.

Kebiasaannya tarikh tengok anak bulan ini akan disusuli dengan lokasi melihat anak bulan. Tetapi belum ada senarai lokasinya lagi ok. Nanti update lain.

Kalau yanmieonline balik beraya di kampung hubby , saya pula beraya di kampung mak saya. Tetapi bagi saya sama saja.. rumah mak mertua dan rumah mak sendiri adalah 40 minit jauhnya .. hehehe.

Yang pastinya contest eyriqazz vs denaihati akan tamat di pertengahan bulan puasa. Korang pecut lah belajar teknik SEO boleh menang dan dapat duit raya beb!

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

17 Comments:

  1. Pingback: Resepi lempeng tepung kastard dan kismis | Puanbee.Com

  2. Dah dekat nak sampai masa untuk berpuasa dan sembahyang terawih.

  3. Ramadhan, Rindunya nak bertarawih

  4. sekejap ja dah nak puasa.. 🙂

  5. Oh Ramadhan tak sabar nak bertemu..

  6. Ahlan wasahlan Yaa Ramadhan..hehe..tak lama dah puasa..nanti nak raya pulak..huhu..yeaahhaaaa

  7. Tengah dok belajar puasa. Hehehe…

    Puasa sunat yang telah lama ditinggalkan cuba diamalkan kembali. Tak sabar menanti ramadhan tiba.

  8. Waahhh.. Belum mula puasa dah plan awal2 tempat nak raya dulu. Inilah kecekapan org pompuan 😀

  9. selamat berpuasa ye bee !!!!

    bilalah kita nak ketemu lagi ye..

  10. Alhamdulillah dah habis ganti… Kena banyak-banyak buat sunat pulak ni… Semoge dipermudahkan untuk sy yg pemalas ni…. huuhhu 😉

  11. tak sabar juga menanti ramadhan. untung pbee mak mertua dan rumah mak sendiri duduk dekat2, segala urusan lebih mudah biasanya.
    nyata tak susah nak redah traffic jem kot.

  12. Alhamdulillah..seronoknya menanti Ramadhan tiba..

  13. ALhamdulillah bertemu lagi kita dengan Ramadhan yang penuh barakah

  14. Bulan Ramadhan semakin hampir cepat betul masa berlalu.

  15. yay! takde puasa yg perlu diganti.. cuma buat puasa sunat je..

  16. awal gila parking cerita tengok anak bulan ni. haha..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *