Tarikh keputusan UPSR 2016 diumumkan dan cara semak online sms

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Calon UPSR 2016 akan menerima keputusan UPSR mereka pada bulan November ini. Anak sulung saya juga merupakan calon UPSR. Berdebar juga menunggu keputusan UPSR. Apa pun keputusan yang di terima oleh anak kita sebagai ibu bapa haruslah bertenang.

INFO TENTANG CARA BUAT SEMAKAN KEPUTUSAN UPSR 2016

Pada tarikh rasmi keputusan UPSR 2016 diumumkan keluar nanti, calon boleh mendapatkan keputusan tersebut melalui sekolah masing-masing bermula jam 10 pagi Selain itu, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) turut menyediakan perkhidmatan semakan ringkasan keputusan secara online dan sistem pesanan ringkas.

  1. Tarikh pengumuman rasmi keputusan UPSR 2016 —– > 17 November 2016 hari khamis.
  2. Laman Sistem Aplikasi Semakan Keputusan UPSR 2016 Secara Online —– > SEMAKAN KEPUTUSAN PEPERIKSAAN.
  3. Semakan keputusan UPSR melalui SMS — > Taip : UPSR (jarak) ANGKA GILIRAN dan hantar ke 15888 Contoh: UPSR mm202022 hantar ke 15888
  4. Slip keputusan penuh — > Boleh di dapatkan di sekolah masing-masing seawal jam 10 pagi pada tarikh rasmi keputusan upsr di keluarkan

P/S : Saya comfirm akan semak online , atau sms .. tunggu anak balik dari sekolah lambat le .. ke boleh pergi tunggu di sekolah juga  huwaaa

Author: puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini. Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

6 thoughts

  1. Berdebar2 mak2 ni ha..anak tunggal SA pun….tak kisah la berapa pun keputusan sebab diorang dah buat yang terbaik kan…cuma mengahrapkan kejayaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *