Tanpa Kekalutan

Share

Ewahhh .. sekarang ni kan ayat nak bermadah pujangga je. Bukan apa .. sekarang rasa tenang je bila hari-hari mendatang tak perlu bergegas ke sana sini. Tak perlu bangun pagi dan begerak macam robot. Al-Maklumlah …cuti sekolah …

taman & instagram

Petang – petang pula , kalau cuaca elok berseri je boleh lah ke taman berdekatan , keluarkan peluh .. hirup udara segar .. keja-kejar anjing dalam pagar jiran , geletek kucing di jalanan..

Tak dak kerja ..

Sampai padang , layan anak-anak main .. walaupun macam ibu je yang banyak main ni … nak bergayut di situ ( apa nama permainan ni ? ) tapi ibu kena pegangkan pinggang diorang , tak pegang kan menangis .. lepas pegang kemain laju badan di hayun ..

Tak aci ..

Tapi suka lah hidup macam ni .. bak kata kak siti sweetkurma yang baru menerima jemputan ke mekah oleh maha pencipta NYA .. hidup besederhana.

Jemput baca cerpen saya 😛 — >   Al- Fatihah buat abah

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

20 Comments:

  1. Bila cuti sekolah semua rasa senang dan happy. Jalan-jalan nak pergi kerja pun lengang je.. Hehe

  2. habis kucing pun kena geletek…heeeee. waktu yg tenang untuk riadah bila cuti sekolah ni.

  3. lama pulak tak bawak anak2 pergi main kat taman.. suka kalau tengok diorang seronok kan..

  4. betul ke duk kejar-kejar anjing tu kak? hehe..

  5. time untuk bercuti dah tiba.. selamat bercuti semua

  6. masa bersama anak tu yang paling indah.. 🙂
    hari ini pun bawa damia main di queensbaymall sampai tak mau balik…

  7. Hu..hu..goyang kaki seketika 2 bulan jer….!!bolehlah bangun lewat sikit,anak bongsu aku cuti bemula 2/Nov lalu,….masuk 2/Jan….

  8. sekali-sekala luangkan masa dgn anak2 seronok sangat..

    cuti sekolah masa yg terbaik utk anak2..

    .

  9. Boleh rehat apabila cuti sekolah bermula. Rumah tentu bagai tongkang pecah. 🙂

  10. rasa free dan tenang kan

  11. memilih hidup bersederhana ni bukan tertumpu pada harta benda sahaja tapi melibatkan setiap ruang dan langkah kehidupan bermaksud kita juga kena bersederhana dalam setiap kerja dan tindakan maka istilah kekalutan itu tidak akan ada

  12. dah lama tak bawak budak2 ni pergi main kat padang…

  13. keluarga bahagia. Hehe..

  14. dapat berehat wife.. anak dah cuti..

  15. wah best,klu cmni tiap2 ptg pun ok.terasa macam kembali kezaman kanak2 plak..:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *