Membeli belah di ikea – reward diri

Assalamualaikum .. tajuk kali ini reward diri pula. Siapa suka reward diri sendiri ? atau siapa yang kata itu semua alasan je nak shopping ? Dulu saya jenis ada duit simpan untuk kecemasan konon nya. Kemudian duit habis juga. Lepas tu dah selalu sangat agaknya duk fikir kecemasan tu sampaikan macam doa pula. Malangnya di makbulkan. Sabar je lah dengan dugaan kan. Tahun 2017 ni tak nak dah macam tu. Tahun 2017 ni masa untuk enjoy dan fikir benda baik baik je. Selalu lah fikir kita ni akan kaya raya dunia akhirat dan dapat bantu orang.

Sempena pindah rumah baru dan blog ada job besar yang dapat RM 4 digit ,dah pasang niat nak shopping barang ikea. Saya dah puas hati dapat shopping barang ikea walaupun bukan untuk diri sendiri pun.

Mak mak sangat saya ni.

Itu hari seolah olah lupa ingatan sekejap , seronok lah shopping wehhh .. saya belikan katil untuk anak-anak dah lama mereka tidur beralaskan tilam biasa je. Memang hajat nak buat bilik mereka cantik cantik. Tapi sekadar mampu lah.

Beli 2 biji katil ( satu katil single dan satu lagi katil single bertingkat ) , beli satu set meja makan ( papan meja , kaki meja x 2 , dan kerusi x 4 biji ), 1 set rak buku , 1 kerusi malas untuk ayah nya dan lain lain benda kecil tupperware dan barangan dapur. Harga baru RM1200 ++ tak ingat pula.

Murah kannnnnn .. Continue reading

Review : Baju renang baby dari CheeKaaBoo & Giveaway Ramadan Wishlist

Salam ramadan , kali ni nak review baju renang baby dari cheekaaboo , baju renang yang pastinya membuatkan ibu dan bapa di malaysia ni jatuh cinta. Saya sendiri terlebih suka bila tengok anak mandi manda dengan baju renang cheekaaboo yang dari pandangan kasar memang cantik sangat dah. Selain dari cantik ada banyak lagi kelebihan baju renang dari cheekaaboo ini.

cheekaaboo22

Baby syamim telah cuba sendiri , apa kata syamim .. main … hehehe … syamim tengah tidak sihat , cuaca sangat panas … hari – hari dia tak aktif .. saya bawa syamim ke kolam renang untuk biarkan syamim mandi bermain air dan menyejukkan badan. Di samping itu saya tak mahu dada syamim kesejukkan. Nasib baik ada baju renang cheekaaboo yang boleh menahan air dari sampai ke badan syamim. Fuhh .. walau dah sejam mandi manda , selepas saya buka baju , badan syamim masih suam suam gitu.

Tak sabar tunggu ayah balik , lepas ni boleh bawa baby syamim lepak tepi pantai lama-lama , comfirm tak sejuk , tak kena pasir di bontot tu , tak lah terkena sinaran uv secara direct.Continue reading