Articles Tagged with Wanita

Sebutkan Agar Mereka Tahu

laila dan una

Tingkatkan akaun emosi kita , marah satu, puji sepuluh. Nak lembutkan hati sebenarnya dengan kata-kata manis.~ Dr Muhaya Berapa kali dah cakap, tak jugak dia ni berubah perangai . Sebenarnya senang saja hendak memberi nasihat. Bila kita mengambil tugas sebagai pemerhati dan penilai, memang, kata-kata berupa nasihat senang sahaja dihamburkan.…

Read More

Antara Cabaran Ketika Hendak Turun Kan Berat Badan

kek merry idaman hati

Hendak tak hendak jika kita nak turunkan berat badan sedikit sebanyak semua orang akan ada cabaran yang tersendiri dan perlukan motivasi yang tinggi untuk kembali bersemangat dalam proses hendak turunkan berat badan.Diet senaman telah di lakukan ,jika berat badan masih tidak turun ke tahap yang diinginkan apa perlu buat ?…

Read More

puanbee07/01/2012

Apa kata wanita TV1 , kini dan selamanya khas untuk penonton wanita , saya suka menonton rancangan ini jika ada kelapangan setiap ahad jam 3 petang di tv1 .. korang ada tengok tak ? saja survey ..

Sedikit sebanyak rancangan Apa Kata Wanita ini memberi banyak inspirasi kepada wanita untuk menambah keyakinan diri , memperbesarkan perniagaan , memotivasikan diri wanita itu sendiri ke arah pembebasan mutlak untuk berjaya dalam apa jua bidang ,kerjaya mahupun dalam mendidik anak-anak di zaman serba moden ini. Wahhh rasa macam tak percaya saya taip ayat tu …

Saya suka bila ke Portal Rasmi eMAK – sangat banyak info atau peluang untuk wanita memajukan diri mahupun perniagaan , tak percaya sila lah tengok sendiri di sini.Portal ini milik Zamzarina Zambri sendiri tau .. selain portal juga terdapat blog zamzarina sendiri sila ke pautan ini .

Bagi yang terlepas pandang atau belum lagi tahu mengenai rancangan Apa kata wanita sila lah beramai-ramai menonton rancangan ini Esok (setiap ahad) Jam 3 petang di TV1 atau siaran ulangan setiap Jumaat jam 1 petang di Tv2.

apa kata wanita bersama zamzarina tv1Rancangan Apa Kata Wanita ini di mengacarakan oleh Zamzarina Zambri seorang yang telah lama berkecimpung dalam dunia penyiaran. Untuk kenali lebih lanjut jom baca info yang di petik dari Facebook Zamzarina Zambri.

Zamzarina berpengalaman luas dalam mengacarakan rancangan bual bicara sejak hampir sedekad lalu beliau menyertai RTM. Beliau juga seorang wartawan penyiaran di Bilik Berita TV, RTM dan pernah menerbitkan rancangan pemberitaan dan program majalah tv. Kini beliau ditugaskan mengetuai meja Wanita di unit berita tv.

Berpengalaman membuat liputan khusus mengenai ekonomi, politik dan parlimen. Antara program tv terbitan RTM yang pernah beliau kendalikan sebagai pengacara dan perantara adalah Bisnes Malaysia, Selamat Pagi Malaysia, Galeri Perdana, Berita-berita utama dan acara-acara langsung peringkat kebangsaan.

Pencapaian tertinggi beliau di sepanjang bidang penyiaran ini adalah diberi peluang keemasan dan kepercayaan oleh pihak pengurusan tertinggi untuk menyediakan kertas konsep dan idea bagi penerbitan satu Rancangan bual-bicara untuk Wanita. Menamakannya ‘APA KATA WANITA BERSAMA ZAMZARINA’ , edisi pertama yang diterajui dan diterbit oleh beliau sendiri bermula pada 2 Januari 2009.

Selain sebagai ‘anchor’ Zamzarina juga merupakan penyelidik dan perunding kandungan dan terlibat sebagai penerbit bersekutu bagi program tersebut. Dalam program tersebut beliau telah berjaya membawa tokoh-tokoh Wanita ternama antaranya, Isteri Perdana Menteri Datin Paduka Sri Rosmah Mansor, Menteri Pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat Dato’ Sri Shahrizat Abdul Jalil, Tun Dr Siti Hasmah, Usahawan berjaya Datuk Maznah Hamid, Budayawan negara Ibu Azah Aziz, Datuk Syarifah Aini, Datuk Khatijah Ibrahim, Datuk Sarimah Ahmad dan ramai lagi.

Sepanjang pengalaman di bidang penyiaran, beliau telah mengemudi beberapa rancangan bual bicara lain iaitu Bisnes Malaysia, Selamat Pagi Malaysia, Dari Parlimen dan menyampaikan berita-berita utama RTM.

Ibu kepada tiga anak yang berusia antara 15 dan 8 tahun ini sebenarnya berkelulusan perakaunan dan langsung tidak mempunyai latar belakang penyiaran. Lapan tahun pengalaman sebagai Akauntan di sektor korporat bagaimanapun menjadikan wanita tegas ini seorang yang berdisiplin tinggi dan sentiasa menjaga etika dalam tugasan.

Tidak pernah menyesal meninggalkan kerjaya tersebut, bagi Zamzarina bidang penyiaran adalah kerjaya yang paling memberi kepuasan diri dan kerjaya!

Ok .. saya dapat info dari pembantu Zamzarina , kini ada satu segmen bertajuk “Ada It” yang akan di perkenalkan di dalam rancangan tersebut , dalam segmen tersebut pihak rancangan akan menyiarkan URL blog personal atau blog perniagaan yang di lakukan oleh para wanita.

korang suka tak ? jika hendak blog korang terpapar selama beberapa minit ,ini adalah peluang baik untuk para wanita mempromosi apa jua bisnes korang , bukan mudah kan nak dapat tempat di TV … apa yang korang perlu buat tinggalkan komen disini .. nanti saya minta pembantu zamzarina pilih dari sini , perluang hebat ni ..

Nyatakan kenapa anda suka dengan rancangan Apa Kata Wanita ini ??

Oppp jangan lupa like Facebook Zamzarina disini. 🙂

Penafian : Tarikh tutup tak ada , tawaran di buka sehingga suka hati diorang bila ye .. entri ini bukan entri berbayar , sebaliknya suka-suka sahaja , tapi bab URL blog terpapar tu betul sehingga korang di hubungi sendiri nanti , dan jika nak buat rombongan cik kiah ke rancangan Apa Kata Wanita , boleh saya uruskan .. percuma je ..

Please follow and like us:
follow subscribe - Apa Kata Wanita - Kenapa Anda Suka Rancangan Ini ?0

puanbee03/01/2012

Saya buat ini semua kerana suami saya, kerana anak-anak saya.

Saya berkorban ini semua kerana mereka, kerana kebahagiaan mereka.

Biasa, kan, kita baca atau dengar ayat-ayat yang begitu dari wanita-wanita yang tabah, wanita-wanita yang diuji dan wanita-wanita bahagia. Dalam keadaan apa pun wanita tersebut, sering kita dengar dan kita baca kata-kata tersebut.

Mungkin dalam skrip, petikan filem atau petikan dalam novel.

Dan bila mendengar, atau membaca ayat seperti itu, apa yang tergambar dalam kotak fikir kita?

Bangga ? Kagum ?

Nanti bila mana , pengorbanan itu tidak dibalas seperti yang diingini? Bagaimana?

Wanita.

Saya juga wanita. Kita punya kuasa emosi yang begitu besar. Tetapi , sering , dalam masa yang sama kita juga punya jiwa yang kecil.

Bila suami kita main kayu tiga, kita jadi sengsara dan tidak keruan. Bila anak-anak kita tidak menjadi seperti yang kita harap, kita malu dan lemah jiwa.

Ah, saya bukan mengata wanita lain kerana saya juga wanita biasa.

Women in Eyes of Allah – Dr Harlina (Twins Of Faith 2011, PICC)
“Submission to Allah is our focus. Women never submit to men. You don’t belong to your husband.
You don’t wear hijab because of men. If you do, then you are not doing it right. You can have the worst man as your husband (think Asiah & Firaun) OR have no husband (think Maryam), you still can be the best woman in the eyes of Allah. OR you can have the best man as your husband (think the wife of Prophet Lut a.s and Nuh a.s), and you still end up so screwed.
So your worth is not defined by men.
Men is just your ticket to Jannah.
But although u don’t need a man to attain Jannah, and you don’t need a man to be the best and reach your maximum potential, don’t close your heart to man. Allah has promised for every toyyibat, He will send a toyyibin. SO pray and believe He will grant you the toyyibin” sumber

Mari kita berubah bersama.

Kita besarkan jiwa sebesar emosi kita.

Perbetulkan semula kita buat ini semua kerana….

cikgunormah

~cikgunormah@klcitizen~

Memperkenalkan Cikgu Normah Penulis Jemputan Di Puanbee.com

untuk slot Motivasi

Please follow and like us:
follow subscribe - Saya Buat Ini Kerana ....0

puanbee09/09/2011

Arghhhh .. hari ni nak ke pejabat pos lagi .. kelmarin , bersusah payah saya nih nak pos 2-3 ketul barang .. dengan ramainya orang , bawak pulak anak-anak yang banyak ragam.. ok ragam anak tak boleh salahkan orang lain … tapi servis tu boleh kot salahkan pejabat pos tu .. sungguh tak efficient depa buat kerja ..

saya jenis tak boleh buat kerja kelam kabut mesti ada yang salah .. so saya salah isi address.. untuk pengirim saya letak kan add penerima , untuk penerima saya letak kan add pengirim so .. barang tu sampai ke saya semula.. aoyaiiiiiii.. salah sendiri sebenarnya .. tapi orang pejabat pos tu tak cek pun.. huwaa…. udahler masam je muka depa.. saya fikir nak buat kerja cepat je ..rimas si laila dan una duk wat hal panjat sana .. panjat sini.. minum air tumpah kan pulak.. nak tinggal bebudak tu tak de orang lak nak tolong jaga…

so kepada pelanggan VCO saya yang order 2 kotak dan penerima hadiah kontest hari raya saya minta maaf di atas kelewatan… hari ni pergi pos lagi ..

barang di pulangkan ..
barang di pulangkan ..

boleh nampak tak ? mula-mula dapat saya renyukkan kertas tu , dan campak ke tong sampah.. akbiat bengang tahap gaban .. pastu ambik balik .. nak tengok apa salah kita sampai barang tu di hantar semula kat saya ..sekali tengok memang salah saya daaa~

takut mamanajla tak sempat dapat hadiah tu dah balik ke doha , dan juga pelanggan yang order vco lama menunggu .. maaf sangat …

sekian,
Wanita , Pelanggan Dan Pos Laju —->> wanita tu saya ler…

Please follow and like us:
follow subscribe - Wanita , Pelanggan Dan Pos Laju0