Isu dan masaalah keputihan ni paling banyak mendapat view di blog saya , Terima kasih kepada awak-awak yang datang membaca , namun di dalam artikel tersebut saya hanya berkongsi info. Maaf sekali lagi , sejak artikel tersebut di tulis di dalam blog ini , ianya telah pun memakan masa bertahun-tahun. Mungkin anda tercari – cari cara terkini untuk merawat keputihan cara tradisional ini..

BUAH KK - UNTUK KEPUTIHAN

 Tetapi saya sendiri telah pun menemui herba yang sangat membantu di dalam merawat / mengurangkan / menghilangkan keputihan , ianya adalah BUAH KK.Read More →

Tak Stress Ke Jadi Surirumah? | Segmen Aku Seorang Surirumah

Lama eh tak join segmen , tetapi kali ni semcam tertarik nak join segmen blog bardboo.com ni. Dia cakap kawan beliau ada tanya Tak Stress Ke Jadi Surirumah? , kalau orang tanya saya .. saya sendiri pun akan jawab sama dengan apa yang bardboo.com cakap ” Gila tak stressssss ? stress pun tak gila macam ni ” .

Tapi jika di fikirkan dalam tenang .. dulu kita pun buat mak kita stress ni la makan dia. Dah la buat mak kita stress lagi hidup zaman dulu tak senang macam sekarang. Dulu-dulu mak kita basuh baju pakai berus dengan tenaga tangan. Kita sekarang ? pakai mesin jeeeee .. tu pun kalau mesin rosak riuh satu facebook , intagram , twitter dan sebagainya. Kata pada diri sendiri ni , bukan ngata orang lain ye.

Tak Stress Ke Jadi Surirumah? | Segmen Aku Seorang SurirumahRead More →

Terkejut den bila seorang kawan bagitau Fatin Liyana pakai Pb , dah baca ke belum blog dia ? Ececehhh .. saya pun try lah google ..wahhh berderet blog tulis pasal ni. Ye .. betul kata Fatin Liyana tu … Selepas pakai PB (Premium Beautiful Corset ) postur badan akan nampak cantik dan menarik. Semua terletak je , tak kira lah korang kurus ke , tembam ke , chubby ke .. gemuk ke macam saya ni. Suka …

 Pengalaman Fatin Liayana Memakai Korset Premium Beautiful (PB)

fatin liyana pakai pb

Sebelum pakai PB 

Hari ni hari ke 6 aku pakai PB. Baru pakai hari ke-6 dah cerita pasal pengalaman elehh lorat ah. Yelah kalau aku tak cerita, nanti korang inbox aku sensorang pulak and tanya ‘Best tak kai PB, ada perubahan tak?’ ha… kalau sorang takpe..kot dah beratus-ratus orang tak kena kematu jari jemari I nak menaip? So baiklah aku tulis sensiang..

PB ni comprises 3 pieces. Long Bralong girdle dan waist nipper. Masa memula nak pakai long girdle, memang macam bertarung dengan nyawa sikit. Boleh bawak bergaduh haha maybe sebab first time kan. Tapi bila dah pakai ok je, selesa. Tak ketat sangat dan memang body hugging. Long bra ok. But my favourite is waist nipper. Bila dah pakai long bra and girdle, posture dah tegak tau. Tapi bila pakai waist nipper, bertambah-tambah tegak. Lagipon body nampak kemas je, without lemak lebihan tersembul sana sini 🙂

fatin liyana

Selepas pakai PB

 6 hari aku pakai, dah ada perubahan yang bagi aku ketara. Especially in terms of posture and curvature. Main concern aku pakai korset pon, adalah untuk menjaga posture & tulang belakang kan. Meh aku tunjuk gambar, posture aku duduk, before and after. Which I am so happy right now!

Sambung baca pengalaman Fatin Liyana disini –> http://honeykoyuki.blogspot.com/2012/09/menuju-ke-arah-postur-badan-yang-cantik.html

Bab posture tu memang betul , tak tipu … saya tau lah ..saya kan pakai PB … bila pakai PB jangan lah nak minum makan banyak-banyak ..senak perut .. makan pun beringat je .. ahaks… eii tambah semangat nak pakai PB .. tapi terpaksa di stop dulu atas sebab-sebab tertentu 🙂

Nak beli Pb sila ke — SINI

Related :

  1. Bengkung Paling Senang Nak Di Pakai Selepas Bersalin
  2. HOT ! SHORT BRA TERBAIK DI JUAL ONLINE , TERBAIK DI PASARAN.
  3. Testimoni Herba Maharani “Tersangat Best”
  4. Bio Ever Nano Cream | Krim anti penuaan , merawat symptom menopause dan megetatkan vagina wanita bersalin.
  5. Herba Maharani | Herba Untuk Wanita
  6. Kebaikkan memakai Premium Beautiful Korset semasa dalam pantang
  7. Lactolie : Sembelit ? Buang Air Besar Berdarah ?
  8. Lactolite – Ubat Sembelit , Kempiskan Perut & Buang Toksin
laila dan una

Tingkatkan akaun emosi kita , marah satu, puji sepuluh. Nak lembutkan hati sebenarnya dengan kata-kata manis.~ Dr Muhaya

Berapa kali dah cakap, tak jugak dia ni berubah perangai .

Sebenarnya senang saja hendak memberi nasihat. Bila kita mengambil tugas sebagai pemerhati dan penilai, memang, kata-kata berupa nasihat senang sahaja dihamburkan. Tanpa perlu ada skrip pun, kita boleh menyusun kata paling logik dan bernas pada fikir kita. Berbuihlah mulut kita memberi nasihat dan mengingatkan. Tapi, biasanya, perubahan jarang benar berlaku seperti yang kita harapkan, bukan begitu?

Awak patut buat macam ni, bukan macam tu.

Sebenarnya, susah hendak menjadi si penerima nasihat. Minda dan fikir si penerima adalah hak mutlak peribadi dan tidak mudah mengubah dan membetulkan walau atas logik akal sebagus mana pun. Tetap dia tidak akan berubah, kalau keputusannya mahu tetap begitu, biar pun kita ini adalah pasangan hidup yang dipilihnya atas dasar cinta dan kasih.

Hendak kan perubahan?

Yang hanya boleh berubah ialah kita sendiri. Perubahan mesti bermula dari diri kita.

Saya sungguh bersetuju dengan kata-kata Dr Muhaya. Merubah insan lain hanya berlaku dengan melembutkan hati terlebih dahulu, bukan semata dengan nasihat. Nasihat hanya menjadi , jika hati yang menerima itu sudah lembut.

laila dan una

Bagaimana merubah diri kita agar hati mereka di sekeliling menjadi lembut?

Memberi penghargaan terutama buat anak-anak dan pasangan kita. Sentiasa memuji tindakan serta usaha mereka yang baik dan mengucap kata terima kasih , agar mereka tahu nilai diri mereka sangat berharga di mata kita. Bukan hanya memarahi atau membebel atas kesilapan mereka sahaja, dan usaha baik mereka, kita anggap kecil dan remeh serta tidak dipedulikan.

Hanya kita yang mengenal kekuatan dan kelemahan mereka. Bila akaun emosi mereka meningkat, secara langsung lantunannya, akaun emosi kita pasti akan besar juga.

Dan semua ini hanya berlaku dengan izin Allah juga. Jadi , doa, doa dan doa agar hati mereka dan hati kita juga sentiasa dilembutkan Allah atas kebenaran.

Jadi hari ini, agaknya apakah yang baik tentang mereka ?

Mungkin senyum mereka sungguh manis di mata kita harini, jadi sebutkanlah agar mereka tahu.

🙂

Entri ini di tulis oleh penulis jemputan di puanbee.com , maaf ..sepatutnya keluar hari selasa , saya lupa hari lah .. maaf sekali lagi .. jom terjah blog~cikgunormah@klcitizen~dan baca entri terbaru beliau …