Selain dari buat duit dengan blog dari servis iklan dan lain-lain , saya juga ada bisnes sendiri. Bisnes vco catalyst ( minyak kelapa dara ) ini bergerak diam-diam. Seronok pula sebab sentiasa mendapat pelanggan setiap masa. Allhamdulillah .. kebanyakkan nya pelanggan yang membeli untuk repeat order. Kebanyakkan nya juga pernah beli VCO dari orang lain dan berkesan lepas tu stokis / ejen tu berhenti jual , jadi rezeki saya la.Rezeki jangan di tolak. Satu sms bernilai bagi saya.

Di sebabkan saya rasa happy menjual VCO Catalyst ni , saya bercadang ingin membuat sedikit promosi untuk pelanggan terchenta. Jangan marah … semua pelanggan yang pernah membeli atau belum pernah membeli dari saya , di alu-alukan.

Semua gift di bawah di order khas dari kakak saudara saya yang tinggal di Korea. Produk mereka comel-comel. Jadi buat sebagai free gift untuk pelanggan vco saya.

gift 1Read More →

Fenomena Beauty Box dah pun singgah di Malaysia . Rata-rata wanita dan remaja di luar sana suka sangat dengan Beauty Box . Lain syarikat lain produk yang di isi di dalam kotak kecantikkan tersebut. Dan Mivva.com adalah salah satu penyedia Beauty Box dengan harga serendah RM38 setiap bulan. Barangan yang di masukkan ke dalam kotak tersebut bukan la sample semata. Puas hati juga ..

Mivva beauty box Read More →

hair revitalizer (untuk lebatkan rambut )

Hai pembaca semua , dah lama saya stop buat artikle mengenai produk VCO yang merupakan bisnes sambilan saya ni , entah angin puting beliung mana yang datang membuatkan saya tak bersemangat untuk buat promosi ini , kali ini saya dapat pertanyaan dari sahabat blogger untuk kasi rambut lebih lebat . Produk itu ada sebenarnya.

Kebiasaan rambut yang tak lebat ni adalah kerana kulit kepala bermasaalah minyak berlebihan , rambut gugur dan juga tertalu banyak kelemumur untuk orang dewasa lah kan ? untuk kanak-kanak pun boleh gunakan produk VCO yang di beri nama HAIR REVITALIZER dan HAIR TREATMENT ini. Paling penting produk ini adalah produk semula jadi , tanpa bahan kimia.

UNTUK ORDER PRODUK SILA KE SINI :  http://vcocatalystblog.blogspot.com/2013/03/vco-untuk-rambut-gugur-dan-tips.html

Pernahkah anda dengar petua orang tua yang mengatakan bahawa minyak kelapa merupakan salah satu cara terbaik untuk mengekalkan rambut yang cantik dan sihat? dengan sedikit pembaharuan dari teknologi, CATALYST memperkenalkan set hair treatment seperti berikut:

hair revitalizer (untuk lebatkan rambut )

Kebaikan Catalyst Hair Treatment Series:

1. mengatasi masalah kulit kepala berminyak& berkerak (kuping)
2. mengawal masalah kelemumur
3. mengatasi masalah keguguran rambut
4. mencantikkan rambut agar sentiasa kelihatan sihat & berkilat
5. melindungi kulit dari radiasi ultra violet matahari
6. menghitamkan dan melebatkan rambut
7. mengatasi masalah kutu rambut
8. rambut akan sentiasa berbau wangi dan segar

VCO HAIR REVITALIZER

  • RM 39.90 (semenanjung malaysia)
  • RM 43.90 (sabah & sarawak)

CARA PENGGUNAAN :

  • 1. sapukan hair revitalizer pada rambut anda?*jika rambut anda panjang (sapuan nipis sudah memadai)*

Kebaikan Catalyst Hair Treatment Series:

1. mengatasi masalah kulit kepala berminyak& berkerak(kuping)
2. mengawal masalah kelemumur
3. mengatasi masalah keguguran rambut
4. mencantikkan rambut agar sentiasa kelihatan sihat & berkilat
5. melindungi kulit dari radiasi ultra violet matahari
6. menghitamkan dan melebatkan rambut
7. mengatasi masalah kutu rambut
8. rambut akan sentiasa berbau wangi dan segar

vco hair treatment (untuk masaalah rambut)

VCO HAIR TREATMENT – moisturizer

  • RM 39.90 (semenanjung malaysia)
  • RM 43.90 (sabah & sarawak)

CARA PENGGUNAAN :

  • 1. sapukan hair treatment 1/2 jam sebelum mandi
  • 2. pastikan terkena sehingga ke kulit kepala/akar rambut
  • 3. basuh rambut seperti biasa dengan syampoo

*jika rambut anda panjang (sapuan nipis sudah memadai)*

Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst :

ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan terutamanya untuk kulit. Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata dan strechmark bagi wanita hamil.

( 1 ) – APA ITU VCO ? ‘VIRGIN COCONUT OIL’

( 2 ) – KEBAIKKAN DAN KHASIAT VCO

( 3 ) – PENGAMBILAN VCO BAGI WANITA HAMIL

( 4 ) – CARA PENGAMBILAN VCO SOFTGEL

( 5 ) – HARGA VCO SOFTGEL / ORDER VCO

Artikle ini adalah kesinambungan artikle saya yang lepas yang bertajuk Khasiat bawang putih dan cara untuk memilih bawang putih yang betul , disini adalah salah satu kegunaan bawang putih secara tradisional , mungkin anda boleh memulakan rawatan tradisional ini .. mana tahu ada perubahan kan ..

Link –> Khasiat bawang putih dan cara untuk memilih bawang putih yang betul

Bawang putih dan masalah-masalah pernafasan

Bawang putih dilaporkan sebagai ramuan yang lama, selamat dan pasti dalam merawat lelah, bronkitis dan penyakit pernafasan yang lain. Berabad-abad lamanya orang-orang China, Greek dan Mesir telah mendakwa bahawa bawang putih boleh menyembuhkan masalah pernafasan.

Dioscorides, seorang ahli perubatan Greek yang menjadi doktor rasmi tentera-tentera pada abad ke 2, menyatakan bawang putih sebagai rawatan kepada masalah yang berkaitan dengan paru-paru. Seorang naturalis abad pertama Rom mengatakan bahawa bawang putih dapat menyembuhkan masalah batuk kering.

Ke semua kenyataan ini adalah disebabkan kuasa bawang putih sebagai antiseptik dan pembunuh kuman. Bawang putih yang telah dikupas dan apabila diletakkan berhampiran dengan kuman, ia dikatakan dapat membunuh kuman tersebut dalam masa 5 minit sahaja. Tambahan pula eter bawang putih begitu kuat dan daya penembusannya adalah sangat tinggi. Ia boleh melarutkan mukus dalam sinus, salur bronkial dan paru-paru.

Messegue, seorang pakar herba terkenal Perancis menyatakan, pesakit-pesakit bagi kes-kes seperti lelah, bronkitis dan penyakit pernafasan yang lain sembuh. Salah seorang rakannya telah menjadualkan hasil rawatan Messegue. Bagi penyakit-penyakit pernafasan, rekodnya adalah seperti di bawah.

Penyakit Pulih Peningkatan Tidak diketahui

Lelah 60 % 30 % 10 %

Bronkitis 10 % 80 % 10 %

Emtisema 10 % 70 % 20 %

Oleh itu tidak hairanlah bawang putih menjadi salah satu herba yang penting untuk individu yang menghadapi masalah-masalah pernafasan.

sumber : link

Testimoni pengguna VCO

Allhamdulillah , tak de lain yang dapat saya ucapkan lagi kan… syukur di bulan ramadhan ni saya dapat ramai penaja untuk saya buat contest dan secara tak langsung saya dapat membuat sedikit promosi Produk VCO yang menjadi pendapatan sampingan saya selain dari income-income di blog ni .. yang korang nampak banner bertempek tu kan 🙂 yang nak jadi agent pun ramai jugak tu .. maaf lah kalau korang jadi agent korang bukan bawah saya lagi 🙁 sebab VCO tak guna sistem MLM pun , cuma kalau kita jual sebagai agent adalah ganjaran nya sikit ..

Testimoni pengguna VCO
Testimoni pengguna VCO

Meh kita bincang testimoni pertama ni dia guna bahasa ringkas sebab sms kan so saya terjemahkan bagi korang senang faham gitu :

“aa , saya perasan setakat ni kulit tu memang lembut , pulak tu saya ni belum timang anak lagi , kawan saya yang syorkan makan VCO ni , 2 orang dah dapat anak lepas ambil produk ni , saya just tawakal dengan cara ni lah dulu “

Dah saya katakan VCO ni bukan ubat-ubatan , ianya adalah suplement yang merawat sel-sel dari dalam , memudakan sel dan memperbaiki sel kita , so tak mustahil ye kulit kita akan berubah menjadi lembut setelah kita mengamalkan produk VCO catalyst ni .. saya suka kongsi atau jual benda yang memang berkesan , saya dah cuba juga sebelum saya jual produk ni .. banyak lagi produk yang saya cuba tapi VCO paling berkesan lah untuk saya ..

VCO ni bukan untuk perempuan aje ok.. untuk lelaki pun boleh .. lelaki lah yang paling liat nak ambil suplement bagai , eh korang kaum adam , kesihatan dalaman haruslah jaga tau .. udahlah berkerja je seharian , tak de masa rehat .. bagi lah bonus untuk tubuh badan sikit ..nanti tua2 baru nak jaga terlambat beb! (bab ni saya selalu bebel kat suami saya , eh bukan bebel .. nasihat hahaha ..)
Read More →